Rahla bolečina desno nad jajčnikom
Pozdravljeni, vem, da bo moje vprašanje kot kakšno vreme bo naslednje poletje, pa vendar – stara sem 57, v meni 5 let, dva tedna čutim rahlo, pravzaprav komaj zaznavno bolečino desno, ki se pa seli: od malo nad jajčniki do višine boka. Pri gin. sem bila lani oktobra, na UZ trebuha pa decembra. Zdaj sem se na oboje spet naročila. Ali me mora biti strah česa hujšega? Drugih simptomov nimam nobenih. Ta bolečina, ki pa je res mala.
Spoštovani,
takšne strahove je zelo nehvaležno komentirati. Zakaj? Ker tudi minimalni in zelo diskretni simptomi, kdaj, izjemoma, lahko signalizirajo kaj hujšega, ampak v 99,99% primerih so banalni in nepomembni. Če bo v nekaj ponovljenih preiskavah z UZ vse v redu, potem obstaja zanemarljiva možnost, da je bilo kaj spregledano.
mag. Stanko Pušenjak, dr. med., 15.09.2024 ob 22:24
Spoštovani,
takšne strahove je zelo nehvaležno komentirati. Zakaj? Ker tudi minimalni in zelo diskretni simptomi, kdaj, izjemoma, lahko signalizirajo kaj hujšega, ampak v 99,99% primerih so banalni in nepomembni. Če bo v nekaj ponovljenih preiskavah z UZ vse v redu, potem obstaja zanemarljiva možnost, da je bilo kaj spregledano.
Hvala! Imate v mislih oba UZ, tako vaginalni kot UZ abdomna in na koliko časa naj ju opravim? Hvala.
ne vem. Običajno, če se v pol leta nič ne zgodi, praviloma tudi nič ni.
Pozdravljeni še enkrat!
Ne vem, koga naj ta hip to vprašam, zato se ponovno oglašam. Bila sem pri ginekologinji in je vse bp. Mi je pa ob pregledu rekla, da glede na mesto bolečine sumi žolčnik. V žolċniku imam polip, ki ga redno spremljam z UZ, nazadnje decembra. Ginekologinja mi je poleg vsega tudi pretipala trebuh in kot bi nekaj sprožila, od včeraj se mi bolečina okrog žolčnika razboleva, do boka in zadaj. Je možno, da je to od pregleda? UZ trebuha imam čez 1 teden. Kaj mi svetujete? Če bo neznosno, bom seveda šla na urgenco. Hvala!
težko svetujem kaj drugega kot da bodisi počakate na pregled čez 1 teden ali, če bo hujše, obiščete urgenco. Od pregleda to ni.
nič od tega. Malo ste preobčutljivi.
kaj naj rečem? Takšni “klienti” so v zasebni medicini najbolj zaželeni, prestrašeni in s polno idejami, kaj vse bi jim lahko bilo.