Radiološki pregled debelega črevesja
Lepo pozdravljeni
Tema verjetno ni namenjena za ta forum bom pa vseeno poskušala vprašati, če bom dobila odgovor na to temo od katerega strokovnjaka. Problem je naslednji: stara sem 22 let in že imam v3č kot šest let bolečine v trebuhu. Pogosto sem pod stresom pri meni gre za anksioznost. Imam tudi psihomotorične in grafične motnje, motnje koncentracije in govora. V otroštvo sem imela zelo veliko slabih obdobij v mojem življenju. Moja težava pa je tudi v tem, da sem debela, se nepravilno prehranjujem in nič ne telovadim, ker se zelo hitro utrudim zaradi tega ker sem srčni bolnik, alergik in asmatik pa tudi zaradi moje obilne teže. Mislila sem že da bo boljše vendar je vedno slabše. Ko sem bila majhna sem tudi imela obdobja ko se je barva mojega blata spreminjala kasneje se to ni več pojavilo. Enkrat je bilo blato popolnoma belo, entkrat zeleno, enkrat rdeče in enkrat pomešano s sluzjo vendar zaradi tega nisem vzganjala panike, ker je moja mama pravila, da je vse v redu in da se preveč sekiram. Zdaj pa me je začelo zares skrbeti. Imam obdobja drisk in obdobja zaprtja. Zbujam se ob šestih najdlje spim do sedmih, ker moram iti na potrebo. Odvajam večkrat na dan v manjših količinah tudi do petkrat ali celo večkrat na dan. Sedaj opažam, da je moje blato vsak dan tekoče takšno kot pesek vendar sledi krvi ne opažam. Včasih ko pritiskam pa v danki občutim špikanje kot da bi me nekdo rezal z nožem. Vsak dan imam zdaj blato tekoče in odvajam večkrat, čez dan mi je tudi slabo, sem utrujena in ne morem ničesar delati. Imam tudi notranje hemerodialne vozliče, ki ne krvavijo, niso vneti in trombocirani to mi je rekel vsaj zdravnik pri opravljanju koloskopije. Koloskopija ni uspela in pregledali so mi le 12 cm debelega črevesja. Pri gastroskopiji so mi ugotovili erozivni antralni gastritis in peptični bulbitis, pri katerem je gastroenterologinja rekla, da to ni hudo in da se ne rabim zdraviti. Predpisala mi ni nobenih zdravil. Rekla mi je, da naj jem le Spasmex po potrebi. Ko sem moji zdravnici omenila, da bi lahko šlo za polipe črevesja in da imam hude težave ni naredila ničesar. Poslala me je le v laboratorij kjer so bili izvidi bp, naredila pa sem tudi ginekološki ultrazvok, ki je bil tudi bp. včasih imam tudi napade zbudim se ob dveh ali treh zjutraj, postane mi slabo in začnem se potiti. Tudi sedaj, ko imam tekoče blato se potim in imam težave s hemeroidi. Včasih čutim, da se mi hemeroidi premikajo kar je za mene ko sem študentka zelo neprijeten občutek. Napotnice za proktologa mi zdravnica noče napisati, ker meni, da ni nič narobe in da se bom pozdravila. Napisala mi je le kremo Faktu, da ne bi imela krvavitve. K sreči sedaj krvavitve že dolgo nisem imela vendar se kljub temu počutim neprijetno. Bruham ne in temparature tudi nimam. Zdravnik mi je rekel, da je trebuh občutljivi, vendar le v žlički in da drugih rezistenc ne tipa. Moj radiološki izvid je naslednji in prosila bi za razlago: kontrast nemoteno pasira kolon do cekuma, polni se tudi apendiks. Kaliber kolona je normalen, haustracija je ohranjena. Današnja preiskava ne pokaže patologije v kolonu. Ko sem govorila s sestro je tudi rekla da na slikah ni vidnih rezistenc, ki bi kazale na kakšno bolezen, vendar pa sem ji povedala, da težave z driskami so še vedno prisotne. Res ne vem kaj bi to lahko bilo in potrebovala bi nasvet upam, da pri tem ne gre samo za psihološke motnje, da potrebujem psihiatrično zdravljenje. Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor.