Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Rabim nasvet – pri ugotavljanju alerg. in nekaj vprašanj

Rabim nasvet – pri ugotavljanju alerg. in nekaj vprašanj

Takole: moja skoraj 2letnica je prejšnji teden dobila rdečo liso na boku, ki se je v dveh dneh razširila in poudarila (izgleda kot korivnica). Po štirih dneh je dobila še rdeče pike pod pazduho in v pregibih komolca, ki se počasi šrijo. Dajem ji Clarentin in mažem s kremo Afloderm (1x dnevno) in neko vlažilno (zmešali v lekarni).
Vprašanje. Koliko časa ostanejo pike oz. se še širijo, če je zaužila alergeno hrano (predno so se pojavile sem ji dala jagode, med, preveč jajca (sva bila z možem neusklajena in sem ji jaz zjutraj dala jajce, on pa zvečer, ker ni vedel).
A je možno, da je to tudi alergija na cvetni prah?
Kaj je razlika med sirupom Clarentin in Zyrtec? Ali je komu zyrtec pomagal in claritin ne?
Ali je možno, da je to alergija na prišice (se mi zdi, da je zjutraj slabše).
Bili sva tudi že na testiranju, ker je imela prejšnje leto celo poletje grozno kožo po obrazu (sedaj je obraz kar lep, čeprav se ji vidijo rahli, rahli flekci). Nismo ugotovili zakaj. Čez zimo je bilo vse ok.
Pozdravček in hvala za odgovore.

oba sirupa sta antihistaminika, zyrtec je novejše zdravilo. se pa lahko zgodi da komu kateri antihistaminik ne pomaga druga pa.
glede jajc, dve v enem dnevu še ni taka katastrofa, če jih sicer lahko uživa in to ne more biti vzrok za izpuščaj. sicer pa si navedla same alergene. pršica?, če čez zimo ni bilo težav potem je malo verjetno, prej je vzrok v cvetenju ali kakih kemikalijah v milih ali pralnem prašku. seveda pa ni nujno da je krivo sploh kaj od tega, lahko je kaj na kar še niste pomislili, ali pa ste prepričani da ne more biti vzrok. če se alergenu izogneš in začneš jemati antihistaminik se običajno izpuščaj neha širit, seveda pa ne izzveni čez noč. nekje po nekaj dneh se običajno pokaže izboljšanje, v smislu manjšega obsega izpuščaja, lahko pa tudi izzveni.

New Report

Close