Najdi forum

Včasih mi nekaj nategne živce, torej sem hitro vzkipljiva pri 23 letih. To opaža tudi mama, ki me opominja, naj se umirim in me sprašuje zakaj se razjezim tako hitro! Včasih sem konstantno živčna, včasih pa hitro mine?
Napeta sem venomer in zaradi tega včasih ne vem govoriti normalno. Tudi strah čutim in sicer v trebuhu.

Zakaj čutim strah v trebuhu?

Ali potrebujem kakšna pomirjevala?

Spoštovana Hana,
mišično napetost,ki spremlja strah občutimo v vsem mišičnem thivu, le da so nekomu predelekcijsko mesto gibala , na primer otrplost in drgetanje nog,vi pa bolj registrirate napetost prepone, ki jo poleg živčeja, ki je pod kontrolo naše volje , oživčuje tudi avtonomno živčevje( simpatikus, parasimpatikus)to pa se odziva vzporedno s počutjem.Občutek pritiska v trebuhu torej ni nič drugega, kot posredna registracija čustvene vznemrjenosti.
Pomirjeval ne poterebujete, skušajte pa iz svojega življenja odstraniti čimveč stresnih dejavnikov, na primer tiste , ki si jih nakopljete hote, lotite se tudi avtogenega treinga.O slednjem je bilo na forumu že dosti napisanega.

Vendar sem nagnjena k zlorabljanju drog in tablet. Po enem staršu sem tudi podedovala živčnost, vzkipljivost… in mislim, da vsak dan potrebujem nekaj, kar me umiri. Najbolj mi pašejo narkotiki. Najhujše mi je, da to nihče ne ve, nikomur se nisem zaupala in ko imam težave (kriza), se nimam h komu obrniti. Groza. Znam sama biti doma in se napijem.

Spoštovana Hana,
menim, da je obisk pri psihiatru nujen, saj vanm bo pomagal da ser boste iznebili zlorabe narkotikov in alkohola.

New Report

Close