Najdi forum

Doma smo zasadili ciprese v dolžini 15 metrov, rastejo dvignjeno na gredici, ki sem jo posula z okrasnim lubjem. Do gredice bo zelenica, torej nižje od gredice. Vem da bo trava silila tudi gor po gredici in me zanima kako narediti nek rob, oziroma ograditi to gredico na “naraven način”. Vem, najlažje bi bilo dati robnik in konec. Do robnika kosiš, dalje so ciprese. Ampak jaz bi nekaj nebetonskega. Razmišljala sem že, da bi šli v gozd, domov prinesli hlodovino različne debeline in jo položili ob koncu gredice in tako naredili ograjico….ima kdo kakšno drugo idejo, ki jo lahko zrealiziramo brez kakšnih večjih stroškov? Hvala vam že vnaprej.

Vse je odvisno v kakšnem okolju in na kakšnem mestu je vse to.Sicer pa ideja ni napašna , če že hočete ineti v narur.Zakaj pa ne?! LP

Pozdravlejni,

v gozdu naberite veje, debele 10-15 cm, narezite jih na dolzino 60 cm in jih zabite v tala, kot ograjico, lahko kukajo samo nekaj cm iz zemlje, lahko pa tudi do 30 cm, kakor vam je ljubse.
Druga varianta: ce imate moznost dobiti na zeleznici “svelerje”, to so tiste deske na katrih so polozene tirnice, polozite jih v tal, kot ograjico, pa se zelo trpezniso.

lp

Če imate v bližnji okolici kakšen kamnolom, se odpravite tja in naberite več kamnov različnih oblik in velikosti. Rahlo jih vkopljite in malce poševno položite na rob grede. Med kamne nasujte zemljo, in ko bo kamne malce prerastel mah, bo vse skupaj zgledalo zelo lepo. Isto lahko naredite z večjimi savskimi kamni, ki so gladki.

LP, Vrtičkarica

Kaj pa palisade ?- so krasne, naravne, v sezonih imajo v Obiju ali Baumaxu popuste, tako da se jih splača kupiti. So različnih višin od 10 – 25 cm ter se lepo vklapajo v okolje.
Lp,t.

New Report

Close