Qlaira in krvavitve
Pozdravljeni
KT Qlaira jemljem eno leto. Prve štiri mesece semimela težave z bolečimi prsi potem se je to umirilo. Zadnje tri mesece opažam da po polovici tablice začne isto boleti prsi in so bolj občutljive. Tako kot pri menstruaciji. Prejsnji mesec sem na polovici tablice se dva dni malo krvavela. Drugace so mi tablete super samo to me res malo moti….jih zamenjam? Hvala.lp
živijo
rabim Vaš nasvet in sicer tabletke qlaira jemljem 11 mesecev. Sedaj končujem škatlico. danes sem spila prvo belo tabletko(27 dan) vendar krvavitve od nikoder. Vedno sem jo dobivala po drugi rdeči tabletki. Je možno da bo ta mesec malo kasneje ali je normalno da je sploh nebo? Blage bolečine v trebuhu so bile prisotne kot da jo pričakujem,morem poudarit pa tudi to, da sem v precej stresnem obdobju. Sedaj me malo skrbi..naprej se obračam na Vas, ginekologinjo pa bom tudi kontaktirala.
Tabletke Qlaira so registrirane kot kontracepcijske tablete za ženske,ki trpijo za močno menstruacijo. Torej je čisto normalno, če imate zelo šibke menstruacije, ki včasih celo izostanejo, saj hormoni, ki jih tableta vsebuje, povzročijo stanjšanje maternične sluznice, torej sluznica nima od kje krvaveti. Po skoraj enem letu uporabe je sluznica že atrofirana, kar je želen učinek tablet.Če ste v skrbeh, naredite test nosečnosti.
Pozdravljeni.
Stara sem 22 let, kontracepcijske tabletke Qlaira jemljem približno 2 leti, do sedaj je bilo vse brez težav in s tabletkami sem zadovoljna. Ta mesec pa se mi je približno 10 dni pred predvideno odtegnitveno krvavitvijo začel pojavljati rjavkast izcedek, zanima me če je to narobe oz nevarno, saj sem prebrala da se vmesni krvavitve lahko pojavljajo le v začetnih mesecih jemanja tabletk?
Naj se dodam, da sem zadnji spolni odnos imela pred dvema mesecem.
Za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem!
Pozdravljeni!
Jemljem kontracepcijske tabletke Qlaira že od avgusta prejšnje leto. Do sedaj nisem imela še nikakršnih vmesnih krvavitev. Včeraj sem opazila da se mi je pojavil rjav izcedek in šeenkrat danes. Nespomnem se da bi nedolgo pozabila tabletko,če bi lahko to bil problem. Menstruacijo bom dobila v soboto,torej čez 5 dni. Ali je to normalno?
Vesela bi bila vašega odgovora,
lep pozdrav
Pozdravljeni!
Jemljem kontracepcijske tabletke Qlaira že od avgusta prejšnje leto. Do sedaj nisem imela še nikakršnih vmesnih krvavitev. Včeraj sem opazila da se mi je pojavil rjav izcedek in šeenkrat danes. Nespomnem se da bi nedolgo pozabila tabletko,če bi lahko to bil problem. Menstruacijo bom dobila v soboto,torej čez 5 dni. Ali je to normalno?
Vesela bi bila vašega odgovora,
lep pozdrav
Pozdravljeni,
zanima me koliko časa po prekinitvi jemanja kontracepcije (jemljem kontracepcijo Qlaira) se priporoča predno se začne načrtovati zanositev? (Qlairo jemljem približno 2- 3leta)
Zanima me še, ali po nehanju jemanja KT Qlaira, bom imela še vedno tako močno menstruacijo, kot pred začetkom jemanja kontracepcije (zaradi močnih krvavitev sem tudi začela z jemanjem kontracepcije)?
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Pozdravljeni!
Običajno se menstrualni ciklus po prenehanju uporabe hormonske kontracepcije vrne v stanje, kot je bilo pred pričetkom uporabe. Po drugi strani pa se lahko v 2-3 letih tudi kaj spremeni in bo ciklus (in menstruacija) drugačen. Sicer pa boste tako in tako videli. Zanosite lahko takoj.
Matjaž
Pozdravljeni,
stara sem 40 let in zaradi endometrioze že več let jemljem Qlairo. Ves čas se mi ob jemanju tablet (18. dan) pojavlja tudi rjavkast izcedek, včasih blažja krvavitev, ki v nekaj dneh izzveni, ob koncu tablice pa menstruacije nimam. Spraševala sem tudi ginekologinjo in mi je odgovorila, da ni to nič posebnega in naj se ne vznemirjam.
Zanima me naslednje: sem aktivna športnica in točno v času, ko se mi pojavi izcedek, opazim tudi močan upad moči pri treningih. Pojavi se utrujenost in vsi simptomi pms (višja telesna temperatura, slabše ohlajanje telesa, slabši spanec). Ker poskušam svoj režim treningov uskladiti z dogajanjem v telesu (in tisti teden, ko sem brez energije, delam lažje treninge in si puščam več regeneracije), me zanima naslednje: ali se ob jemanju tablet še vedno hormonski cikel ohranja nespremenjen, oz. ali je možno, da se mi pms premakne na bolj zgodaj t.j. od 18 do cca 25. dneva jemanja tablet in so zadnji dnevi jemanja tablet dejansko že dnevi, ko je estrogen najnižji in lahko telo lahko (naj)bolj obremenjujem?
Naj omenim, da močan pms ni nov pojav, izrazita nihanja sem opažala vsa leta, tudi ko nisem jemala tablet, vendar so se simptomi običajno začeli zadnji teden cikla, ne pa že v tretjem tednu.
Pozdravljeni!
Med uporabo KT je vaš cikel povsem umeten, nadzirajo ga hormoni v tabletah. Zakaj bi se pri vas ravno med 18. in 25. dnem pojavil PMS ne vem, tudi mi ni logično, saj je količina hormona v tabletah v omenjenih dneh enaka (Qlaira so sicer nekoliko drugačne KT od večine drugih, so več fazne). Odtegnitvene krvavitve (menstruacije) lahko včasih izostanejo, kar ni nič narobe, saj jih pravzaprav niti ne rabite.
Matjaž