Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? punkcija dojke

punkcija dojke

lep pozdrav , upam da si boste vzeli malo časa za odgovor Moja mami je na levi dojki zatipala nekakšno bulico, poslana je bila na mamografijo in po mamografiji na punkcijo v Novo Mesto……

IZVID Napotna diagnoza: Tu v desni dojki Na mamografiji se vidi lobulirana premična rezistenca v zgornjem zunanjem kvadrantu desne dojke velika 2 do 3 cm V razmerju je par skupkov duktalnih celic DIAGNOZA premalo celic za diagnozo kontrola za 4 mesece , zdravnica je rekla naj se zglasi na kontrolo za 4 meseceali panaj gre na onkoloski institut kjer bi ponovili punkcijo,,,tudi en onkolog mi je preko foruma svetoval da treba punkcijo opravit TAKOJ in ne čez 4 mesece,,,prepisal semmu izvid da si ga je ogledal

Danes sem mami peljau na OI kjer so ji vzeli punktat,,,zdravnica je spet imelaproblem najti bulo in uzeti,,,zanima me zakaj se na mamografiji vidi 2 do 3 cm velika rezistenca pa imajo problem uzeti punkcijo,,,,,kako naj vemo da so punkcijo uzeli iz rezistence na OI,,,V novem mestu je ze rekla da ne ve če je pravilno uzela,,tudi na OI je nekaj dolgo iskala pa vendar nekaj uzela

prosim za odg ( zaskrbljen sin od mamice)

Pozdravljen.

Tvoj post sem sicer videla že prej, a sem upala, da se na forumu kaj oglasi mladi zdravnik, ki občasno tu odgovarja, pa da ti bo on kaj razložil. No, morda se bo pa še javil. Jaz imam sicer nekaj izkušenj s punkcijami (in karcinomi) na lastni koži, a nisem noben strokovnjak in ti zato lahko samo kaj povem iz svojih izkušenj. Pred leti so mi punktirali zatrdlino v dojki in tudi niso našli dovolj tekočine za analizo. Je bil tumor pač bolj ‘netekoče’ sorte, si jaz razlagam. Ampak iz tega se pač ne da zagotovo sklepati, ali gre za rakav tumor ali ne. Zato je, vsaj po mojih osebnih izkušnjah, nujno težiti zdravnikom še toliko, da naredijo še kakšno preiskavo. Ker zdaj iz tega, kar so naredili, očitno še ne vedo, ali je mamin tumor rakav ali ne. Konec koncev pa (tudi to je le moje osebno mnenje), če ima mama v dojki tricentimetrsko zatrdlino, pa četudi le-ta ni rakava, očitno pa tudi ni cista s tekočino (če bi bila, bi ji jo na punkciji izpraznili), potem bi bilo najbrž da koristno, da ji to zatrdlino odstranijo. No, vsaj jaz na njenem mestu bi si to želela.

Na onkološkem inštitutu so dobri strokovnjaki, Poskusite se z maminim osebnim zdravnikom dogovoriti, da jo napoti k enemu od njih, pa jo bo ta morda napotil še na kakšno poreiskavo, če si z rezultati te punkcije ne bodo mogli nič pomagati. Po mojem mnenju tvoja mama potrebuje celovito obravavo onkologa, ne le punkcijo na onkološklem inštitutu. No, vsaj za mojo mamo, če bi bila v taki situaciji, bi si jaz to želela – da jo obravnavajo zdravniki na onkološkem.

Da ne pozabim še enkrat povedati: tudi če gre za trden tumor, to še nikakor ne pomeni, da je nujno to rakava tvorba. Ampak treba se je o tem prepričati. Vsaj jaz bi se želela, če bi to imela.

Tebi in tvoji mami želim veliko dobrega.

Hvala lepa za odgovor, no bomo videli kako bo ko dobimo zadnji izvid punkcije na OI, mogoče pa so le vzeli vzorec iz bule in bomo vsaj natanko vedeli zakaj gre, če pa punkcija spet ni bila izvedene iz bule bomo pa ustrajali naprej( imamo dobro osebno zdravnico ki nam bo napisala napotnico za onkologa tako da pridemo stvari do dna)

v novem mestu je sicer zdravnica ki je jemala punkcijo rekla da ni prepričana da je uzela iz bule in naj pridemo za 4 mesece ponovit,,,,,,,,,,,4 mesece to se je meni zdelo neumno, moja mami je rekla no pa bomo sli cez 4 mesece, pa tega nikakor nism moral dopustiti, in še naslednji dan sem jo odpeljau do osebne zdravnice po napotnico za punkcijo na OI………kot pravim je tudi tukaj nekaj dolgo iskala bulo pa čeprov je 2 do 3 cm velika, vendar nekaj je uzela,,,,upam samo da iz bule in ne iz kje drugje ali okolice,,,,bom poročal ko dobimo izvid

New Report

Close