Najdi forum

PUNCE RABIM VAS!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdravček!

Jutri pride mami iz bolnice, ni najboljše, tudi apetita nima. Kaj naj skuham, da ne bo pretrdo, preveč težko in da bo uravnoteženo! Na forumu kako živeti z rakom čakam, sto let, da se tem aobjavi pa se obračam k vam, ker se “poznamo” in ker vas tudi sicer čitam! Saj verjento bom kasneje kupila Prosure in Ensure, samo nočem mame prestrašiti že prvi dan s tem.

V mislih sem imela zelenjavno juho in lečino juho, ki jo potem s paličnim zmiksam in je to to. Vendar se vsaki dan ne more jesti enako ipd. Kaj predlagate?! Pa da ne napenja preveč, saj me razumete!

Vem, da ste odlične kuharice, zato se obračam na vas, na kakšen skriti nasvet ipd.

Še enkrat se oproščam, je morda malo off topic, samo bi rada da ste v teh težkih trenutkih z mano!

Hvala punce že v naprej!

M

-------------------------------------------------------------------------------------- In every life we have some truble, if you worry, you make it double, don't worry, be happy...

Morska deklica, pogumno dekle si, zagotovo bo mami s tvojo pomočjo in ljubeznijo hitro okrevala.
Mislim, da bo s psiho težje, kot pa s hrano. Dobro, da si tam ti, da ji boš dajala pogum in dobro voljo.
Kolikor sem slišala in prebrala, so nekatera živila prava zakladnica za boj proti raku. Predvsem rdeča pesa, brokoli, česen, da o svežem sadju sploh ne govorim. Pravijo, da je vitamin C “zakon” – velike doze (1000 do 2000 mg ali več dnevno) baje ščitijo pred ponovitvijo bolezni. Tudi sok aloje mnogi zelo hvalijo. Pa matični mleček.

No, tukaj pa za prvo pomoč še nekaj drobtinic z interneta (tole sem zdaj na hitro našla):

>>>>>>>>Možnost nastanka raka zmanjšujejo:
– prehrana, bogata s sadjem in zelenjavo (sploh rdeča, rumena in zelena, ki je bogata z naravnimi barvili);
– hrana z veliko vitamina D in E;
– mikroelementi (npr. selen in karoten likopen, ki ga je veliko v kuhanem paradižniku).
Prehrana je najboljše orožje, ki ga imamo, da se zavarujejo pred rakom. Okoli 30 odstotkov vseh vrst raka je povezanih s prehrano. Brokoli je zelenjava z najmočnejšim preventivnim delovanjem proti raku širokega črevesa. Uživanje brokolija in drugih kapusnic pomaga preprečevati raka na mehurju. Brokoli in zelje omogočata najboljšo zaščito. Kapusnice zmanjšujejo tveganje za nastanek raka. Že samo 10 gramov kapusnic na dan (kar je le osmina skodelice sesekljanega surovega zelja ali surovega brokolija) lahko močno zmanjša tveganje za nastanek raka. Uživanje brokolija ali njegovih nadomestkov deluje kot naravna kemopreventivna doza.
Najučinkovitejše kapusnice v boju proti raku so brokoli, zelje in brstični ohrovt. Že pol skodelice brokolija na dan nas lahko zavaruje pred številnimi vrstami raka, predvsem za rakom na pljučih, želodcu, širokem črevesu in danki. Uživanje brokolija in njegovih nadomestkov zaradi žveplenih snovi, ki jih vsebujejo, deluje kot naravna kemoterapija.
Posebne snovi, ki delujejo proti raku so fitokemikalije – sulforafani in indoli. Sulforafan je izredno močna snov, ki učinkuje preventivno proti številnim vrstam raka. Sulforafan povečuje količino encimov, ki telesu pomagajo, da se znebi rakotvornih snovi, uničuje nenormalne celice in telesu pomaga omejiti oksidacijo – proces, ki povzroča številne kronične bolezni- na ravni celic. Indoli se proti raku borijo tako, da vplivajo na hormon estrogen. Blokirajo receptorje estrogena v rakastih prsnih celicah in tako ovirajo na estrogen občutljivega raka dojke. Najpomembnejša vrsta indolov v brokoliju – indol-3-karbinol ali I3C – je najučinkovitejša preventiva v boju proti raku dojke. Brokoli vsebuje še druge snovi, zaradi katerih ga uvršamo med zelenjavo, ki se bori proti nastajanju raka. Vemo, da ima vitamin C pomembno vlogo pri preprečevanju raka. Brokoli in druge kapusnice vsebujejo veliko tega antioksidacijskega vitamina. Brokoli je tudi bogat vir prehranske vlaknine, kar je zelo pomembno pri zmanjševanju tveganja za nastanek raka. Sulfaran, ki ga tudi najdemo v brokoliju izredno dobro učinkuje proti bakteriji Helicobacter pylori, ki je najpogostejši vzrok za nastanek čira in raka na želodcu.
Ste že kdaj slišali za brokolijeve kalčke? Mladi kalčki brokolija so pri nevtralizaciji rakotvornih snovi desetkrat do stokrat močnejši kot zrel brokoli. Brokolijevi kalčki vsebujejo veliko količino fitokemikalije sulforafana, ki učinkuje preventivno in kemozaščitno: zmanjšuje vpliv kemikalij, ki povzročajo raka in povečuje odpornost organizma proti rakotvornim snovem, s tem da povečuje dejavnost razstrupljevalnih encimov.
Kljub svoji priljubljenosti brokoli ni dovolj pogosto na naših jedilnikih. To bi morali spremeniti – zaradi svojega zdravja. Torej, kar v trgovino po brokoli, pri nakupu pa bodimo pozorni, da izberemo čvrste, temno obarvane in goste cvetove (čim temnejša je barva, tem več rastlinskih hranilnih snovi vsebuje). V hladilniku se brokoli lahko ohrani od 5 do 7 dni. Pred shranjevanjem brokolija ne peremo, ker se na vlažni rastlini lahko pojavi plesen, ampak ga šele tik pred uporabo dobro operemo.

mermaid res je kot ti je rekla Irina , mama bo rabila predvsem pozornost in ljubezen , ki pa ji jo boš ti vsekakor dajala , sej čutim kako te skrbi zanjo

Irina bravo lepo si napisala mermaid in se potrudila mislim da bo iz tvojega kar veliko prebrala in dobila uporabnih nasvetov , prav lepo mi je ko vidim kako si ljudje med sabo pomagamo

Lep večer vam čelim vsem in radi se imejmo

bay Medi

Joj mermaid, nimam pojma niti nobenega recepta na lagerju, pa vendar ti pošiljam kup pozitivnih misli in to da verjamem vate in da boš zmogla!

Držim pesti!

:O) lp Sandra VELIKE RAZDALJE PREHODIMO Z MAJHNIMI KORAKI!

Tudi meni se ta trenutek ne sanja, kaj je tista prava hrana. Vendar moje skromno mnenje, poleg tistega, kar ti je že napisala Irina, je, da mami potrebuje zdravo mešano prehrano. Montignac bi bil kar pravi. Lahko ga malo prilagodiš glede na mamine želje in potrebe. Začni s kakimi juhicami (zelenjava+meso), veliko sadja, pa kakšne lahke sladice. Pudingi, narastki ipd… Mogoče v mehko kuhano jajce, ali pa tisto v vodi “ocvrto”. Vse s čim manj maščob. Uporabljaj po možnosti le nerafinirana olja (olivno, sončnično) v majhnih količinah in ne pregrevaj jih. Tudi tista nova margarina Becel bo verjetno uporabna. Ima veliko nenasičenih omega maščobnih kislin. Sicer mislim, da ti bo najboljše vodilo pri prehrani, mami sama. Pač ponudi ji tisto, kar si bo zaželela. Pa na naravne sadne in zelenjavne sokove ne pozabi. Če se še kaj spomnim, ti napišem. Bom tudi malo po netu pobrskala.

Mermaid drži se. Tvoja pozitivna energija bo tudi mami koristila. In če bo vedela, da ti ni vseeno zanjo, da ji želiš pomagati, bo obema lažje.

Pozdravček.

Julija

Hvala vsem za odgovore in spodbudo, naj povem samo še to, da je mami izredno slabo, ne vem, če ste me dobro razumele…pač jedla – če bo sploh jedla! bo verjetno kaj pasiranega in jaz ne vem kaj se še da spasirati razen zelenjavne juhe 🙁

V mislih sem imela tole:

* zelenjavna juha (brokoli, cvetača, krompir, koenček, por, peteršilj, zelena) zmiksano z mešalnikom
* lečina juha zmiksano
* juha golaža
* njena jetra so v slabem stanju, zato čim manj predelanih stvari in dodatkov
*zjutraj bi ji stisnila sok (korenček, reča pesa, limona, pomaranča)
* sok aloe vere pomešan z vodo
* čaj iz kopriv
* carski praženec, rižev narastek, jogurt
* čežana, suhe slive, jabolčni kompot in zmiksaš ipd.
Julija, hvala za namig, na puding sem čisto pozabila 🙂
* špinača in pire krompir ipd
* sadje – zmečkana banana, čežana, mandarine, ipd.

Zdaj sem se spomnila, kaj pa strjenka ipd?! Samo ne znam narediti 🙁

Sem na pravi poti glede zgoraj napisanega?!

Namreč, jaz nisem ekstra kuharica, samo skuham da je užitno, samo navadna hrana ji verjetno ne bo dišala in ji bo samo jemala apetit. Saj jo bom vprašala kaj hoče, vendar je že pred tem govorila, da ni lačna in da noče jest, ter da ni treba kuhat. Pa sem vedno kaj skuhala…tko po občutku, samo zdaj pa me je ful strah, ker mi dolgo ni povedala kako je z njo, zdaj pa je prišlo kar iznenada…in sem čist out…in sem ostala doma, ko sem drugače šla študirat…

Namreč mami ne sme shujšat, zato bi šla še v lekarno po Ensure, astronavtsko hrano, da bi imela malo več moči. Ker če se napoka, lahko kaj hitro…

Torej, kaj se še da zmiksat, pa da ne bruhaš, ko vidiš (npr. če zmiksam meso in krompir, bo mami kr slabo ratalo…ker bi še meni)

Hvala še enkrat in upam, da ne gnjavim preveč 🙁

pa, pa

-------------------------------------------------------------------------------------- In every life we have some truble, if you worry, you make it double, don't worry, be happy...

Skuta, jogurti z dodatkom sadja so lahka hrana. To ji verjetno ne bo smrdelo. Tudi sama sadna kaša z dodatkom koščka prepečenca (skupaj zmiksano), bi ji verjetno prijala. Jaz bi uporabljala svežo hrano (sadje, zelenjava), če ji kuhano “smrdi”. Jabolčna čežana v palačinki, namesto marmelade, ali pa kar tako na žlico. Zelo osvežilna je hladna. Če bo hrana večinoma kuhana, bi bilo mogoče primerno dodati kakšne vitamine. Pojdi v lekarno in povprašaj farmacevtke. Te vedno znajo svetovati.

Še nekaj. V bolnišnici niste dobili nobenih navodil?? Mogoče bi ti lahko svetoval tudi osebni zdravnik, ki je seznanjen s situacijo.

lp

Julija

Tudi močna goveja juha je krasna stvar za bolnike, pa ponavadi jim kar paše. Da bo puding imel več dobrih stvari v sebi, mu dodaj rumenjak-počasi vmešaj, da ne bo grudic, beljak pa stepi in dodaj na koncu.

Sem imela zelo podobno izkušnjo od tvoje. Kuhala pa sem v glavnem tisto, kar si je zaželela, čeprav navsezadnje tudi tega ni pojedla. veliko energije boš rabila, kajti važno je, da jo boš dajala tudi njej!

LP!

Pozdravljena mermaid.
Pred letom in pol je moj oče umiral za rakom na pljučih. Ko je prišel po kemoterapiji nazaj domov, smo se vsi strašno trudili okrog njega. Pripravljali smo mu razne prigrizke, miksali hrano, saj se mu je zaradi poškodovanega požiralnika hrana zatikala v grlu.
V glavnem je pojedel žlico dve pripravljenega. Ostalo je ostalo na krožniku. Velikokrat si je zaželel določeno stvar za kosilo, malico, večerjo. Pripravili smo mu in zaužil je kakšno žlico.

Je pa ves čas pil napitek, ki sem ga kupila v lekarni. Res ne vem, kako se imenuje, a je namenjen starostnikom in ima okus čokolade, vanilije, banane, karemele… S pomočjo napitka je dobil vse potrebne hranilne snovi. Hočem ti povedat, da je že med kemo terapijo pil te napitke in imel kri vedno toliko uredu, da je šel na vse kemo terapije, brez prestavljanja.
Vseskozi smo mu dodajali tudi vitamine. V Zagrebu sem kupila vitamine – pri nas se vsi vitamini ne dobijo v prosti prodaji. Zdravnica iz Zg. mi je tudi izračunala, kakšen vnos posameznega vitamina je potreben.

S pomočjo napitka in vitaminov, je do zadnjega hodil na sprehode, sprejemal obiske in se počutil dokaj dobro. Tudi bruhanja je bilo manj, ker je vse skupaj lažje prenašal.
Ko se je stanje poslabšalo – ni čutil več nog, bolečina je prebila, smo mu vbrizgali morfij in potem je v petih dneh končal svojo kalvarijo.

Oprosti, ker sem ti povedala svojo zgodbo. Toda rakavi bolniki vedo, da imajo samo dve možnosti. Ali bodo ozdraveli ali pa se bodo poslovili.
Pozitivna energija in skrb najbližnjih jim pomaga. Z boleznijo se je potrebno spoprijeti z optimizmom in voljo.

Potrebovala boš ogromno energije in podpore pri skrbi za svojo mamo. Mnogokrat te bodo oblile solze, ampak v njeni prisotnosti ne smeš jokati. Pravzaprav nikoli ne sme v tvojih očeh videti straha.
Srečno!

Hvala!

Zdravnica na oi je rekla, da nič posebnega glede kuhanja, kar ji bo dišalo, tako kot pravi babica. Predvsem vem, da ima rada sadje – jabolka in da je neprestano žejna – rada pije limonado. Sicer pa je tudi suhe slive ipd, samo se bojim da jo bo gnalo na WC.

Glede tbl z vitamini, mi je že drejča svetovala nekaj, vendar je tak, da so jetra zelo slaba in jih ne smem obremenjevati z maščobami in beljakovinami. Še manj pa po mojem s kakšnimi tabletami, ker se vse presnovi v jetrih. Tudi sama je mami veliko jemala tbl, b compleks, stress management, pa oni od a do ž, centrum ipd. Sicer pa je veliko vitaminov v sveže stisnjenem soku, kaj pravite?! Vsako jutro ji ga bom naredila, pa bo menda boljše kot pa tablete.

Ja, skute pa žal ne je, vendar bi res lahko nadrobila kruh v jogurt, ali pa kakšne drobn kosmiče. Magari jih namočim prej, da bodo bolj mehki in prebavljivi.

No, saj vidim, da nam gre, če se pa še katera kaj spomni, pa na dan z besedo!

PS: Glede dr, mama je dolgo časa skrivala kako je z njo, zato je zdaj mala panika. No, zame je bila v petek velika, samo zdaj se moram držati gor zaradi mamice. Sicer pa danes pride, zdaj zdaj in tudi patronažo bom naročila, če ne danes pa zagotovo jutri, pa se bom z njimi pogovorila kako in kaj, ker sem sama zelo poučena. Živiva pa z mamico sami, ker mi je oče pred 5 leti umrl – srce. Sicer pa mi bo pomagal tudi fant.

Hvala in si pišemo!

Lažje, je če se lahko zatečeš k tako veliki družini, kot ste ve tukaj mačkice!

-------------------------------------------------------------------------------------- In every life we have some truble, if you worry, you make it double, don't worry, be happy...

Že sem hotela napisati par stvari, pa nekako ni šlo.

Sama sem to doživljala (prav tako z mamo) in naj povem, da je bila vsaka stvar umetnost spraviti vanjo. Tako sem bila po nekaj tednih vesela, da je vsak dan pojedla nekaj pudingov zakuhanih na vodi, kajti mleko jo je motilo. In to kupljenih, ker moji niso bili dobri.

Se strinjam z Babico. Čiste juhe (goveja in kokošja) so idealne tudi za pitje. In razne druge kremne juhe: špinačna, čičerikina, lečina, porova, cvetačina…….

Veliko potrpežljivosti ti želim. Mama jo bo še kako potrebovala.

V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA. Pozdravček Marika

Hvala za izpovedi, nisem vas hotela spraviti v slabo voljo 🙁

Mami zavrača vsako hrano, želi samo sadje, še pije ful malo, edino če rečem, da je notri zdravilo. Ko počiva zelo težko diha in hrope. Komaj vstane, pravzaprav jo dvigne fant v sedeči položaj, sama niti ne more, niti jaz je ne morem. Ne vem če bo šla sploh na wc?! Zdravnica je rekla da kao hodi normalno na wc, samo meni je vse to malo sumljivo… Ker drugače moram po plenice…samo ko pa se dela, kot da nič ni, če ji kaj rečem. Še vedno trdi da ima gripo, da se je nalezla kašlja od drugih, po drugi strani pa je rak / metastaze na vseh organih…

Kupila sem ensure in prosure in ko je rekla, da je žejna, sem ji kar tisto dala. Pa se ni pritoževala, mi je kar malo odleglo, da bo vsaj nekaj energije dobila vase, da mi od lakote in žeje ne umre?! In potem se naj takšna učim za izpite, kako bodo profesorji to razumeli?! Jaz sem tako sama! ŠE dobro da imam fanta, samo mama je ena sama…že tako sem očeta izgubila premlada, sedaj pa še tole…

Ma ja, saj vem, da vam težim, samo čutim eno povezanost z vami…

Lep deževen dan želim…

-------------------------------------------------------------------------------------- In every life we have some truble, if you worry, you make it double, don't worry, be happy...

Draga Mermaid,

Kar ne vem kaj naj ti rečem,vendar nekaj moram. Tvoje pismo me je zelo pretreslo, res je hudo če je težek bolnik pri hiši, če pa je to mami s tako hudo boleznijo je pa še dosti huje. Kot so že druge povedale, pokusi ji
postreči s čimbolj naravnimi živili. Zelenjava, sadje, ki se ne duši ali kuha predolgo, da ne izgubi vseh hranlivih snovi, sok rdeče pese, sadni kompoti, mlečne kaše, kaj podobnega. Zelo rada bi ti pomagala, kot vse ostale tu na našem vlaku, vendar ne vem če bom znala. Drži se, rabila boš veliko moči in vedi, da mislim nate tudi jaz.
Če boš kaj potrebovala se kar javi,ko ti bo hudo se javi, mogoče bomo lažje skupaj. Zelo sem bila vesela, ko sem videla kako velik in globok odziv je na tvoje pismo.
Jaz s takimi bolniki nimam veliko izkušenj. Moja mami me je pustila pred veliko leti, ko mi je bilo 19 let zaradi težke boleznijo, a v 25 letih se veliko spremeni. Zdaj pozdravijo že marsikatero bolezen, ki je včasih niso mogli. Treba pa je veliko volje, energije in potrpljenja. Mogoče bo uspelo tudi vama. jaz vama iskreno želim. Sicer pa bodi še naprej taka super punca kot si, bodi močna in javi se, ko nas boš potrebovala, ali pa vsaj kar tako. Tu smo s tabo!!!

No, jaz sem sedaj stara 24 let, pri 18 ih sem pa izgubila očeta. Moram reči, da sem ga prebolela nekako v petih letih. Sem se pa zelo zredila ob mamini bolezni, čeprav nisem vedela konkretno nič, samo mi je bog dal oči in sem marsikaj sklepala. Zaradi vseg asem se tako sekirala in če me je mami kdaj prizadela, sem se zadržala in raje pojedla 300 g napolitank. Pa saj če pomisllim, je boljše, da sem se znesla nad sladkim, kot pa da bi mamico prizadela. Danes bi si dosti bolj očitala. Vse to sedaj me je seveda pretreslo. Biti postavljen pred zid, je najtežje, sicer pa je po eni strani lažje, ker lažje ukrepaš, ker veš da ni druge poti. Toliko je še stvari, ki bi si jih morali z mamico zaupati, pa preprosto ni časa. Življenje pač ne teče tako, kot smo si ga predstavljali. In potem se ljudje obremenjujemo s tako “čudnimi” rečmi, kot so diete ipd. z mano na čelu…

pa, pa

-------------------------------------------------------------------------------------- In every life we have some truble, if you worry, you make it double, don't worry, be happy...

Mermaid, težko najdem besede tolažbe. Sama nimam izkušenj z prehrano težkega bolnika, a so ti svetovale že druge. Saj to ti bo uspelo. Bodi korajžna, mislimo nate.

Mermaid, v mislih sem s teboj. Kako je imeti tako težkega bolnika ob sebi, niti ne vem prav dobro. Vem pa, da je to zate težka izkušnja. Lahko samo molim in prosim, da vama bog pomaga, če že zdravniki ne znajo delati čudežev. Ko ti bo najtežje, se lahko obrneš name, da rečeva kakšno besedo. Saj veš, kako sem dosegljiva. In vedi dekle, rada te imam, čeprav te ne poznam.

Čim bolj sproščen večer in mirno noč ti želim.

lp

Julija

Draga Mermaid,
naj tvoja mama pije in je čim več presne hrane (korenje, koleraba, rdeča pesa, …) in je veliko sadja (kivi, grozdje, pomaranče, …) s tem dobiva veliko vitaminov in energije. Če imaš sokovnik, stisni parkrat na dan sok iz zelenjave in ji ga ponudi. Pila bo po požirkih, vendar ni panike, važno je, da pije in tako bo iz dneva v dan boljša.

Meramid, drži se, ker si sedaj potrebna mami – moralno in čustveno. Vem, da je težko, upam in držim pesti za vaju, da vama uspe.

Še se javi.

Prav nič ti ne zavidam. Kar stisnilo me je pri srcu, kajti spomin me je popeljal leta nazaj. Tudi moja mami je mislila, da nima raka. Težko ti svetujem, sedaj je res že veliko novega – lahko se obrneš na društvo. Tam ti bodo gotovo lahko več in pravilno svetovali. Drži se deklica, vem kako ti je pri srcu in sočustvujem s teboj in držim pesti za tvojo mamo.

Mermaid, kako vama gre?? Daj napiši kaj.

Smo pa s teboj vsaj v mislih, mačkica.

lp

Julija

Pozdravček!

Takole nam gre;

Mami je dosti boljše, kot pa je prišla iz bolnice, kaj so tam z njo počeli ne vem, sama mi je povedala, da je večkrat padla ipd. so ji pa dali infuzijo, tako da je vsaj nekaj.

Sicer pa so moje utvare, kako bom kuhala juhice in mineštre, takoj padle v vodo. Mami namreč komaj popije po slamici ono hrano, 2dcl, ensure, ki je za posebne namene. Ima 1,5 kcal na 1 ml. Tako da nadomesti en obrok. Se mi zdi da je takoj boljše, če nekaj spravi vase.

Zjutraj sem ji stisnila: 1 pomarančo, 1 limono, 1 mandarino, 1 jabolko in 1 kivi. Kar je količinsko kar veliko ne?! Če bi me toliko pojedle 🙂 Pa je prišlo vsega skupaj cca doberga pol litra in je spila po dvakrat. In se mi zdi, da ji ta vitamin c in ostali, ki so v svežem sadju, kar pomagajo. Jutri bom dodala še korenček, rdečo peso, mogoče bučko ipd.
Naj povem, da smo končno začeli uporabljati powerjuicer, na katerem se je prej vidno nabiral prah:)

Popoldne, ker jemlje tudi nekaj za povečanje apetita, je pojedla celo pol mandarine, potem pa je rekla, da se bo razpočila in da mora shujšat in da ji ne bo slučajno treba k RAUŠU?!?!? Si morte mislit mačke, naša mama še sedaj misli na linijo…

Danes je bila tudi patronaža tukaj in smo se vse dogovorili, tako da se malo boljše počutim glede nege. Sicer se je doktor kar pokrižal in rekel, da ne kaže najboljše… Skrbi me edino malo za predavanja, ker sem zamudila prva in upam, da se bo dalo s profesorji vse uredit. Ne vem če sem omenila ampak leta 2000 mi je umrl oče, srčni infarkt, ker so mu dali napačno injekcijo, nekaj ga je dušilo in so mu rekli, da ma verejtno astmo, in mu dali inj za stimuliranje vdiha in potem je adrenalinska inj očitno naredila svoje in obremenila srce. Umrl je na poti v bolnico 🙁 Zakaj vam zdaj to razlagam, sekiram se, ker sem že zaradi atija veliko izpitov dala na stran in vlečem študij kot mačka mlade in če se kaj zgodi mamici, bom morala počasi začeti finančno živeti sama, kar bo pa brez izobrazbe težko, zato sedaj fantaziram o izpitih, čeprav se primarno posvečam mamici. Saj razumete, ne?!

Sem veliko ob njej, ji govorim, čeprav velikokrat blodi in se še vedno dela kot da ni nič, mi je lažje. Nekako sem jo sprejela že prej, ko se je kao slabo počutila in je vse šlo postopoma, za veliko reči sem že prej sama skrbela ipd.

Se še kaj javim, hvala mačke, ker mi stojite ob strani, vsak nov post mi vlije novo energijo in sem hvaležna, da ste tako prijazne, čeprav me niti ne poznate!

Lep večer želim!

m

-------------------------------------------------------------------------------------- In every life we have some truble, if you worry, you make it double, don't worry, be happy...

New Report

Close