PUNCE – KAVICA!!!
Lepo dober večer študentke-sotrpinke!
Kot vidite, sem se odtrgala od knjige in se malo sproščam pred računalnikom!
Jaz sem v 36.tednu, naslednji torek, pa me čaka izpit, upam, da bo sonček počakal notri! Ker sem od mesta študija oddaljena 80 km, si je moj dragi vzel dopust, da me odpelje, da me nebi kje na kakšnem vlaku kaj zagrablo!
Držite mi pesti, saj mi potem ostanejo še trije in diploma, in upam, da bom uspela narediti v času statusa (hvala bogu, mi bojo absolventa podaljšali)!
Glede let, sicer bom letos mlada šele 25., malo me že stisne, pa vendar, mlad si toliko kot se počutiš in če ne bi bila noseča, bi imela občutek, da sem 20. ali še manj!
LP, SAŠA!
Jaz sem pa v 28. To o študiju mi je čisto jasno. Tudi moj magisterij, ki sem ga vpisala v času nosečnosti (ti bučka!!!) je spalval po vodi, vsaj zaenkrat. Najtežji izpit prvega letnika sem naštudirala, potem pa nisem šla.
Pustimo to, zanima me, kako, na kak način zidate hiše? Parcela, krediti? Mi se zaenkrat stiskamo na manj kot 40 m2, sin dela prve korake in postaja vse bolj tesno. Kljub temu da imava oba z možem visoko izobrazbo, ne moreva “naštudirati” enega pravega načrta za kakšno “hišno” varianto. Kako vam je uspelo postaviti hiške?
LP, Anita
Pozdravljene!
Kako spodbudno je prebrati, da nisem edina, ki me še čakajo študijske obveznosti! Stara sem 24 let in ko sva se julija odlocila za dojencka, sem bila prepricana, da bom spacala diplomo (vsaj priblizno) do poroda. Sedaj sem v 28. tednu, pa nisem se cisto nic napredovala… Ampak vaše izkušnje mi vlivajo pogum in voljo!
To leto pa bo burno tudi pri nas. Kot je napisala že svakinja Andrea, se bova s partnerjem poročila, potem bo na svet prikukal otročiček, vmes nekje bomo praznovali še maminih 50-let, oče že nevzdržno čaka na svetovno prvenstvo, najverjetneje se bo poročila tudi sestra, zagotovo pa nas bo še marsikaj presenetilo… malo me je strah, vsekakor pa na vse skupaj tudi komaj čakam!
Srečno! Ana
Tudi mi se stiskamo na 40 kvadratih – smo sicer v majhni montažni hiški, ki je bila pred leti bolj podobna baraki, pa sva jo zmožem lepo zrihtala, tako da je zdaj prava mala bajtica s fasado in krasni posestvom okoli. Zidali bomo pa kljub temu, predvsem, ker se prizidek na montažno hišo zelo težko naredi, pa še stara hišica je, tako, da večno ne bo držala.
Zidali bomo nadomestno gradnjo, našla sem super agencijo, ki mima v svoji bazi nekaj prav ljubkih (majhnih) hišic pod 100 kvadratov. Ne boš verjela, ampak eni arhitekti so se kar smejali, ko sem rekla, da bi mi majhno – pa če zazidamo 80 kvadratov, bo to še zmeraj 2krat več kot imamo sedaj, pa nam tudi zdaj z izjemo premajhne kopalnice in kuhinje (kjer se bolj stiskamo, ko hočemo kaj pojesti) ni tako zelo hudo.
Krediti so pač nujni, za zdaj imamo še bolj načrt kot ne, kdaj ga bomo izpeljali, bomo še videli – verjetno bi bilo dobro, da jaz najprej končam študij in dobim službo.
Težava je bolj v tem, da moraš imeti najmanj 15.000 DEM (7500 EU), da si nabaviš prva dovoljenja in projekt – torej bomo morali najprej malo navarčevati, šele potem bomo zidali, četudi s kreditom.
Se mi pa zdi fino, da zdaj že veliko arh, birojev za pridobitev dovoljenja kar sami poskrbijo – s ti ni treba zafrkavati po vseh možnih uradi in pisarnah, plačaš arh. tistih 100.000 SIT in ti on vse uredi, ti pa imaš živce cele.
T.
Mi smo lani jeseni naredili klet naše hiše. Dovoljenja in načrt za hišo so bila okoli 7000 DM, s tem, da je mož vse sam urejal. Zdaj smo čakali na razpis za kredit za mlade družine, ki je baje “najugodnejši”, pa ga do konca leta oz. jeseni ne bo.Torej bomo primorani vzeti kakšnega drugega za naslednji horuk in potem v jeseni čakati na tega in upam, da se kaj kmalu selimo (kakšna 4 leta).Saj nimamo premalo prostora, ampak tako si želim nekaj sprememb in nekaj po svojem okusu.Ravno zdaj imam neko obdobje, ko bi kar nekaj prestavljala pohištvo, pa barvala z nekimi norimi barvami, no to nas tako se čaka, ker ob dveh malčkih so stene obupne.Si bom malo privoščila odštekanih barv.