Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Partnerska in družinska posvetovalnica Punce, bi ga znale “dešifrirati”?

Punce, bi ga znale “dešifrirati”?

Pozdravljeni.
Zelo rada bi slišala vaše mišljenje glede moje zgodbe. Pred časom sem povsem slučajno preko spleta spoznala 7 let starejšega fanta (star je 35 let), s katerim sva se zapletla v “pogovor” in intenzivno dopisovala cca. mesec dni. On je takrat bil v tujini. Zelo veliko stvari ga je zanimalo o meni tj. veliko vprašanj mi je zastavil, kar mi je deloma ugajalo, ker mi je dal vedeti, da ga zanimam. Mimogrede na slikah je zgledal ok. Ker sem tip osebe, ki ne mara govoriti preveč o sebi, še posebno neznancem, sem vseeno držala distanco in nisem vsega povedala. Povedal mi je da je bil 2 leti v zakonu in da sta se ločila ter da si nikoli več ne bi želel doživeti kaj takega. Pred mesecem dni pa naj bi se razšel s punco, ki je bila 14 let mlajša od njega. Razšla sta se, ker je spoznal, da od nje ne more pričakovati skorajšnje poroke in ustvarnjanja družine. Ko sem ga vprašala, če mu je zaradi prekinitve zveze hudo, je rekel, da se celo bolje počuti.Na vprašanje, če sem v zvezi, sem mu odg., da nisem in da sem se pred parimi meseci razšla s fantom, s katerim sva bila 4 leta v zvezi, so ga zanimali vsi detajli, zakaj sem ga pustila.
Ko je prišel v Slovenijo, me je takoj naslednji dan povabil na pijačo, ker me je želel spoznati. Na povabilo sem pristala, vendar me je malce zmotilo, ker ni želel, da se srečava v kraju, kjer sva oba zaposlena, ampak je izrazil željo, da greva v povsem oddaljen kraj, saj naju tam nihče ne pozna. Povedal mi je, da se nerad druži z “vsakim” in da se še nikoli ni dobijal na pijači z neznanci, zato ne želi, da ga v tem kraju vidijo osebe, ki ga poznajo. Izrazila sem strinjanje in sva se tistega dne dobila. Sprehodila sva se in na koncu si privoščila pijačo. Ves čas je on govoril. Uvodoma je povedal nekaj malenkosti o sebi, par vprašanj je zastavil meni in nato ves čas govoril o zgodivini in politiki. Ker se v politiko ne spoznam, sem bila v glavnini tiho. Ko sva se vračala domov, mi je v avtu zastavil precej vprašanj na temo moje izobrazbe, službe in materialnega položaja (če sta moja starša zaposlena, ali je brat zaposlen, kje živim in ali je to stanovanje v naši lasti, kje se nahaja to stanovanje – ali je v centru mesta ali v obrobju itd. – moram priznati, da sem se počutila zelo nelagodno, ker se mi zdi, da to niso primerna vprašanja za prvo srečanje.) Kemije med nama ni bilo. Nato je sledilo še nekaj dni dopisovanja, nakar me je po enem tednu ponovno povabil na pijačo. Tokrat se je odločil za drugo lokacijo. Dobila sva se v baru, v središču mesta, v katerem sva zaposlena. Bila sem presenečena nad izborom. Ponovila se je ista zgodba – ves čas je on govoril. Tokrat o njegovih poslovnih idejah, težavah v službi, ki jih ima itd. Glavnino časa je o tem govoril (študiram ekonomijo domnevam, da je želel slišati predlog, kako naj razreši svoje poslovne težave). Nato ga je podrobno zanimalo s čim se ukvarjam. Povedala sem mu, da vodim postopke, v katerih sem pooblaščena, da lahko vpogledujem v razne registre in pridobivam podatke o osebi, zoper katero teče postopek itd. Na koncu sem se pohecala, da sem kot detektiv. Malce začudeno me je pogledal, ko sem to povedala. Nato me je začel spraševati o sestri, in sicer, če je zaposlena v eni trgovini, ker jo je tam videl. Bila sem začudena, kako jo on pozna. Potem mi je pojasnil, da je njeno sliko videl na spletu. Spraševal je, kje živi, če je poročena in celo, če je njun otrok krščen. Bila sem šokirana, ko me je to spraševal. Ker sem povedala, da mi je mrzlo, mi je odg., da bi morala na telovadbo in to nekaj krat ponovil. Nato ga je poklical prijatelj. Rekel mi je, da mora iti, ker ima telovadbo. Poslovila sva se. Povedal mi je, da ga veseli, ker me je še enkrat videl. Aja, naj še omenim, da ko govori, me le občasno pogleda v oči- Od takrat naprej se ne javi. Niti enega sporočila ne pošlje. Jaz sem mu 2 x pisala in je samo na kratko odgovoril in to je to. Kaj si mislite o takšnem fantu? Kakšni so bili njegovi nameni? Veliko hvala za vaše mišljenje. LP 🙂

Spoštovana honest,

sodeč po vašem pismu in po smajliju na koncu bi rekla, da ste vi sami že docela dešifrirali tega človeka. Iz opisa vajinih srečanj veje nenehno nelagodje ob njegovi potrebi po nadzoru, ob njegovih strahovih, da bi ga kdo videl z »vsakim« (tj.) z vami; veliko negotovosti je tu, nezaupanja vase, prikrivanja resnično pomembnih problemov (ja, nalašč sem napisala problemov, ker tu bi vas jih čakalo za cel arzenal), netankočutnosti, ki že meji na nespoštljivost in se kaže v netaktnosti. Najbrž njegovim prikrivajočim pogledom niste le po naključju postavili nasproti svojega vzdevka, honest. Je pa zanimivo, da ste po tem, ko ste ugotovili, da kemije med vama ni, in po vseh njegovih poizvedovanjih, od katerih so vas nekatera kar šokirala, še nadaljevali dopisovanje. Samo iz radovednosti, kako vam bo odgovoril? Ali pa ste hoteli priti stvari do dna in se prepričati, da ste ga »dešifrirali« pravilno?

Kakor koli, želim vam, da si v prihodnjih stikih z njim ali komer koli drugim še bolj tenko prisluhnete, ne samo svojim sposobnostim opazovanja, analize in sklepanja, ampak tudi občutkom in intuiciji, ki vam bodo najhitreje povedali, v kateri situaciji vam je prijetno, iz katere pa se želite čim hitreje umakniti.

Lep pozdrav,

Jana Lavtižar, spec. ZDT, zakonska in družinska terapevtka I [email protected] I 040/523-787 I www.janalavtizar.com

New Report

Close