Punce
Mislim, da prav nimam sreče pri punca ali pa ….
V zadnjih 10 letih sem bil na večih zmenkih, pijača, večerja ipd, a vedno izgovori a la, jaz resnega fanta ne iščem, te vidim kot prijateljain podobno.
3 leta nazaj sem spiznal punco, v katero sem bil noro zaljubljen in mogoče je bil to vzrok, da sva prekinila. Mislim, da tudi “ne znam” imeti punce, saj je dejansko niti nikoli nisem imel. Mogoče se ne sprostim ob vezi.
Na njo pa še vedno velikokrat pomislim.
Pomislim tudi na tisto s katero sem bil 5 let nazaj, dejansko je šlo samo za seks, po drugi strani pa sem tudi mnenja, da se nisva bila za skupaj, saj mi karakterno res ni bila blizu. Cela zmeda. No, tudi tam je šla dalje in ima seveda fanta.
Sedaj se družim s sodelavko. Lepa, mlada, a mi je dala jasno vedeti, da noče nič, jaz bi se ji rad malo približal. Ne bom. Nisem tak, ki silim/vztrajam v nekaj. In mogoče je tudi to narobe.
Rad bi punco, s katero bi se razumel. To je zame edini oz. najpomembnješi pogoj. Punco, ki bo sprejela moje dobre in slabe lastnostni.
Kakšen nasvet?
Menim, da fer od njih, da že na začetku povedo kaj pričakujejo oziroma kakšen odnos želijo – da ti ni treba ugibati in te ne zavajajo.
Če so ti všeč samo “nedostopne” je mogoče to problem? Poskusi “znižati kriterije” – vem, da si napisal, da ti je mar samo da se imata rada in se razumeta, meni je tudi, ampak tovrstne “lastnosti” ne izveš na prvih parih zmenkih pa tudi ne moreš izvedeti (pa ne grajam te, ker sama podobno delam:)).
Probaj malo večkrat z več ženskami na kavo, morda tudi v skupini kot druženje (ne zmenek), in šele nato povabiti na 4 oči (marsikdo je tudi sramežljiv ali plah). Npr. Če hodijo skupaj na malico v službi, vprašaj, če se lahko pridružiš. Če je kakšna ali par kakšnih, ki same malicajo – predlagajo, da skupaj jeste/greste na kavo.
Zgornji zapis od Trenerja Zapeljevanja sem sicer objavila, a se z njim ne strinjam pa skoraj v ničemer. “Igre” in zapeljevanje so po mojem mnenju popolnoma nasportna smer od kvalitetnega partnerskega odnosa…
“Igre”, kot jih je imenoval Berne že v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, so neželjeni in škodljivi vzorci, ki jih ljudje ponavljamo in se vedno končajo s sila neprijetnimi občutki (žalost, osamljenost, nemoč, poraz, jeza, …). To je tisto, ko se potem vprašamo: “Pa zakaj se to vedno dogaja meni!!??”. Ne dogaja se nam, žal smo mi sami protagonisti te igre. Mi to naredimo.
Igre se povsem razlikujejo od socialnih veščin in komunikacijskih spretnosti, boljše samopodobe in s tem več samozavesti za pristopiti in ogovoriti osebo, ki nam je zanimiva.
Zapeljevanje pa po mojem pomeni eno samo… zapeljati na stranpot in je pomen besede mnogo bližji manipulaciji kot pa odkritemu pogovoru, ki je v osnovi izraz spoštovanja in temelj odnosa. Po mojem mnenju.
Dragi bralci, sami preberite, pridobite več informacij, nato se na osnovi novih spoznanj morda odločite, da ponovno premislite.
Vse dobro vam želim,
lep postCorona teden vsem želim
Mirjana Frankovič
nasvetov je kok želiš – osebno bi ti rekla to: v zvezi sta 2, 2 se morata trudit, 2 se morata prilagajat, 2 morata poslušat, ko se prepiarata, se prepiarata 2 in eden mora popustiti. včasih lahko traja leta preden bo druga stran popustila, včasih oz. dostikrat popušča vedno ista stran, ampak zveza je tudi žrtvovanje ne gre drugače. Kako te lahko sodelavka spozna, v vsem kar si? In kok časa se družita? mislim, to je to. če se družita na delu, te ne mora spoznati. Si drugačen. hodita okoli, med ljudi, se sprehajat? it na pijačo kjer 1h debatiraš o vsem ali ničemer, opravljaš ipd. ni isto kot it na sprehod po mestu, hodit v gore, s kolesom po poteh.