punca misli da mi ni všeč
Lep pozdrav!
Rabil bi mogoce nasvet strokovnjaka ker sam res ne vem kako bi resil to situacijo, ali pa od koga ki bi res vedel kaj narediti v mojem primeru. S punco sva skupaj že skoraj dve leti. Imela sva prepire kot vsak par bla bla bla…imava se zelo rada, jaz lahko trdim da brez nje ne znam ziveti. Ampak se nama je zataknilo. Problem je v tem da ona misli da mi po tolikem času ni všeč na videz. To mi je povedala šele nekaj časa nazaj a ne dolgo. Sedaj je prišlo do točke da jo toliko moti da ne delujeva več kot včasih. Punca mi je res všeč iz vseh vidikov, ljubim jo najlepša mi je. Ampak njej se zdi da mi ni všeč, ker ji tega baje nisem pokazal. Je res da mogoče nisem pokazal veliko, a jaz osebno mislim da sem ji pokazal mogoče res premalo. Lahko omenim še to da ima težave z kožo zaradi tega tudi misli da mi ni všeč. Mogoče še to da ko sva začela seksati se ji je bilo težko do golega slačiti zato sem ponavadi zmeraj pustil da ima majčko gor, modrček in hlačke. Nisem hotel biti vsivljiv in jo slačiti ker sem mislil da bi ji bilo potem hudo, ampak to sem delal ponavadi zmeraj do sedaj, nevem zakaj mogoče sem se navadil, ampak lahko bi jo že čisto slačil, zato je to tudi dodatni dejavnik da pomisli da mi ni všeč (punca me res takoo privlačiii da sem nor) Zelo je hudo kot jaz vidim, ne moreva se pogovarjati delati stvari kot včasih v bistvu ona ne more, ker misli da mi ni všeč. Kaj naj naredim? Povedal sem ji da mi je zelo všeč ampak da tega nisem znal kazati. Punca mi je res všeč in nočem da se tako konča. Sem mogoče malo slabši fant, mogoče ne izražam toliko čustev in ji ne govorim lepe stvari pogosto, ampak res jo imam rad in mi pomeni vse. Vsaka pomoč mi pride prav hvala!
Toplo pozdravljeni,
vaši punci so se ob vas začela prebujati stara čutenja, ki jih nosi v sebi. Preprosto se umirite ob njej in jo samo poslušajte. Dajte ji zagotovilo, da jo imate radi in da je vse vredu. Kakšen trenutek posebne pozornosti samo zanjo, je prav tako dobrodošel. Predvsem pa jo poslušajte v tem, kar govori, samo poslušajte, pritrdite vsakemu njenemu čutenju, brez komentarjev, vse ostalo bo predelala sama. Potrebuje samo nekoga, ki jo bo poslušal, potem se bo počutila varno in sprejeto. Ne vem sicer, kakšen je vajin način komuniciranja, vendar če ji ves čas poskušate dopovedati, da ni tako, kot ona pravi in čuti, ne pridete nikamor. Ja, vse je tako kot ona reče, čuti in vidi, nato pa še enkrat prikimajte. To ne pomeni, da kimate, ko reče, da je nimate radi in da vam ni všeč. Potrdite le njena občutja. Vprašajte jo, koliko se počuti sama in ali ima občutek, da je ne slišite v tem, kar vam ves čas govori.
Preberite kakšno knjigo o zrcaljenju, predvsem pa se umirite v sebi, nikamor ne bo odšla, želi si samo čutiti, da vam pripada in da je samo vaša.
Vse dobro vam želim in srečno.
apolon91,
iz opisa je razbrati, da se partnerka počuti negotovo vase že dalj časa in vam tega ni upala povedati, ker jo najbrž bilo strah zavrnitve. Po drugi strani pa s tem, ko trdi da ji ne kažete, da jo res ljubite, se najbrž počutite krivi za to in da ste naenkrat odgovorni za njeno samopodobo, pa niste. Izziv s sprejemanjem lastnega telesa (npr. koža na obrazu) je nekaj običajnega, sploh če gre za mladostniška leta, kjer je telo še vedno v razvoju. Sicer pa nihče ni popoln. Iz opisa kaže, da ste skrbni in radi z njo, da ste ji na razpolago in vajino partnerstvo ima vse lepe možnosti za razvoj.
Moški smo drugačni, ženske tudi, naj smo s tega ali onega planeta, v tem je šele možna privlačnost in vsa dinamičnost spoznavanja, kako eni in drugi delujemo. Potrebno pa je v odnosu ohranjati stik ženske z ženskostjo, s tem, kar jo dela drugačno in enkratno, kakor tudi velja za vas kot moškega. Bistveni za odnos pa so vzajemno spoštovanje, pristnost, iskrenost in seveda zvestoba.
Kar vztrajajte kot znate, aktivno poslušanje je veliko več od zgolj pozornost na izrečeno, zato bodite tam, pokažite ljubljeni, da je ljubezen v tem, da drug drugega sprejemamo kot smo in ne takšne kot mislimo, da bi morali biti po teh ali onih standardih. Seveda, izrazite čustva, dovolite si biti naklonjen, nežen, negotov, pokažite ponos in strast v tem, kar rada skupaj počneta in kar vaju dela drugačne od drugih, boste presenečeni, kako dobro predanost in pripadnost delujeta na odnos. Velike nas dela to, kar naredimo za drugega, ko medtem ne pozabimo nase.
Evo, imate obe perspektivi, žensko in moško!
Bodite dobro!