Najdi forum

Punca me je zapustila kaj zdaj???

Lep pozdrav!

Imam problem in sicer s punco sva šla narazen (ona me je pustila) v bistvu sva se imela zelo lepo in tudi sama je rekla, da ji bodo ti spomini za vedno ostali v srcu. Zdaj proti koncu je res med nama “škripalo” zato me je najprej pustila prek sms-a. Ker sva bila skupaj skoraj 6 let sem znorel in od nje zahteval, da če me hoče pustit naj mi to pove v obraz. In tako sva se dobila, ko sem ji povedal koliko mi pomeni (pomeni mi res VSE) je rekla, da se z mano več ne vidi in da misli, da več nikoli ne more biti tako lepo kot je bilo. Nato sem ji rekel naj mi v obraz pove, da me več ne ljubi pa jo pustim popolnoma na miru. Odvrnila je, da naj od nje ne zahtevam nekaj kar ne more storiti! Zdaj sem poolnoma zmeden, ne vem če hoče od mene da se trudim in ji pokažem da nama je spet lahko lepo ali naj jo pustim pri miru?? Rekla je, da bi rada imela vsaj 2 meseca zase (piše diplomo) nato pa sva se zmenila, da se v soboto (čez 4 dni) dobiva na pijači oz. jaz jo pokličem, da se dogovorima kdaj grema na pijačo. Naj povem tudi, da sem ji na začetku zveze kupil zelo lep prstan, ki ga še vedno nosi. Kako naj se obnašam če greva na pijačo, naj jo poskusim osvojiti (počasi seveda) naj se obnašam kot prijatelj?

Vsak nasvet več kot dobrodošel!
Hvala

In zanima me kaj mislite sva dejansko še lahko skupaj? Vem da vi tega ne morte rečt ker je vsak človek drugačen ampak kaj mislite na te mešane signale..hoče biti z mano ali ne?

Morda hoče, morda ne hoče, ta trenutek ti ne more povedati. Sprejela je neko odločitev, ki ti je ne zan ali ne zmore ta hip dokončno povedati, izreči. Morda sama potrebuje čas. Pusti ji ta čas, ne rini vanjo, dovoli ji, da spiše diplomo in jo dokonča. Morda bo takrat vse bolj jasno. Ne sprašuj, ne segaj z besdami in dejanji vanjo. morda ti bo sama odgovorila, ko bo pripravljena in ko bo za to čas. Medtem pa delaj na sebi. Pojdi kam v družbo, športaj, se rekreiraj, zaposli se s tistim, kar te veseli in neguj sebe. Daj času čas.

Jah tu je ena moja napaka…poslal sem ji enih 50 sms-ov naj mi v obraz pove, da več noče bit z mano..danes sem hvala bogu to bedarijo malo ublažil. Ker se tiče pa pijače, se bom zelo velik stvari naučil na temo iz katere piše diplomo, upam da ji bom s tem pokazal da se zanimam kaj počne in pokazal neko…no ne vem kaj bom pokazal. Ker je rekla, da bi rada ostala vsaj moja prijateljica in ker prijatelji hodijo na pijačo, kino,….no ko sva bila še skup sva se dolgo dogovarjala da bi šla v živalski vrt (oba imava rada živali) in kaj če ji sedaj predlagam da bi šla skup- kot prijatelja seveda??

Najbolje je, da predlog za živalski vrt preložiš do takrat, ko sta dogovorjena za pijačo. ampak ne takoj, pusti, za konec pogovora. Za naprej, da boš prijateljstvo lažje vzdrževal.
Mogoče bi bilo bolje, če jo namesto vprašanja, zahteve, “da noče biti več s tabo” vprašaš, kaj si želi. In poveš kaj bi ti želel, kaj bi te vesililo, kaj ti kaj pomeni… morda.. Ne vem. Ampak tako bosta najbrž lažje šla skozi to in do takrat.
V živalski vrt, ta hip bolje, da greš sam ali s prijatelji, te bo malo razvedrilo in odmaknilo misli od problema. Sploh če imaš rad živali.

V bistvu je tako, da v zadnjem času nisem imel dejansko nič od nje, pri meni ni hotla biti češ da ne more, sex se sploh ne spomnim kdaj sva nazadnje tako veliko časa je že minil, pa tudi ljubezni mi praktično ni izkazovala, s tem mislim dotike, objeme, itd,….te stvari meni veliko pomenijo in to je ona vedela. Vem pa, da nima nobene druge simpatije niti je ni mela. Prav zato, ker sva dala nekaj teh slabih stvari skos in ker imava enak pogled kje hočema biti čez 5 let tega nočem zavreči. Zato če kdo ve kako ukrepati kr na dan z besedo prosim. Vem najboljše je, da ji dam čas…ampak tu sta 2 problema: 1. js sm zelo neučakan človek..2. dlje časa ko bova narazn oz. brez stikov, manj možnosti bo da spet oživima najino zvezo. Tako se pač meni zdi, bom pa ZELO hvaležen za vsako pomoč.
Aja tudi sama mi je dejala, da me dejansko ovira in da v zadnjem času nisem imel nič od nje.

Veliko več možnosti, da bo želela kakšen stik je s teboj, če se popolnoma umakneš.

Če se bosta dobivala vsaki teden ali štiriinajst dni bo punca smatrala kot pritisk na njo, če boš ti sam povabila dajal.

Zdaj se boš pač moral naučiti potrpežljivosti.

Vem, da je najboljše da se umaknem…ampak se mi zdi da potem obstaja velika možnost, da še tisto malo upanja skopni

Moj nasvet: odstavi se, ne klicari jo, ne sili s pijačkami, itd. Pusti času čas. Če sta za skupaj bo prišla nazaj. Druga pomembna stvar je da se malo zamisliš če je ta zveza sploh kvalitetna in resna. Mogoče pa vidva nista za skupaj in enostavno se moraš sprijazniti s tem. Mogoče te prava ljubezen čaka drugje ti pa zabijaš čas z iskanjem ljubezni pri ženski ki ni zate. Malo se zamisli nad sabo in začni ugotavljat kaj je zate dobro in kaj ti želiš. Njej pa pusti svobodo, da se sama odloči.

In kaj, če skopni še tisto malo upanja? Vajina zgodba se je končala. Vse kar še lahko dobiš je samo še več bolečine na daljši rok. Zakaj bi zavlačeval. Če ljubezni več ne dobiš od nje, je to zato, ker je čisto preprosto več nima zate. Zakaj bi bil zadovoljen z smetmi, če veš, da si zaslužiš vse???
Teci, zbrcaj žogo, splezaj na najvišji vrh…. izkriči bolečino. A potem pojdi naprej. To se je moralo zgoditi samo zato, ker te čaka nekaj veliko boljšega v življenju kakor to dekle, ki je pač začelo razmišljati o drugih ciljih.
Ne ponujaj ji prijateljstva, ker tega med vama vsaj še nekaj časa ne more biti.

Če bi ti jo sedaj na kakšen način le uspelo pridobiti nazaj, bi se problem kasneje še velikokrat ponovil. Ne želiš biti takšen “sermak” celo življenje, verjemi.

Vem prav imate ampak edino kar mi ne da mira je to, da mi ni mogla v obraz reči, da me več ne ljubi, rekla je tudi da še ima čustva do mene in zakaj potem še vedno nosi prstan, ki je vedno bil simbol najine ljubezni, tud sama je to rekla. Če bi mi samo rekla: “Ne ljubim te več”…bi se umaknil in nekak prebolel, sam to me moti. Imam občutek, da si želi vendar noče izpasti kot nek “lolek” da me prvo zapusti…zdaj 1 dan po tem pa bi rekla da je storila napako (če seveda misli da jo je) no tak občutek imam.

Umišljaš si stvari….nč drugega.
Dejanski problem je v tebi in ne njej. Če se vedno tko obnašaš potem ni čudno da te je zapustila. Ne vrti se svet okoli tebe!

Tako se izmika, ker ti ne želi povzročati še večje bolečine, a v resnici jo z neizkrenostjo samo stopnjuje. Težko je nekoga odsloviti od sebe, veliko moči je potrebno, da to narediš tako kot je prav. Zato se pač poslužujemo nekih igric, ki pa naredijo samo še več škode.

Ne trudi se za dekle, ki dvomi o čustvih do tebe, iskreno ti to povem in ti želim dobro.

Veliko ljudi je bilo že na tvojem mestu. Vem, da ti to ni tolažba. Tudi jaz. In tudi meni je bilo zelo hudo, ko sva šla s takratnim bivšim narazen. Tudi jaz sem norela v sebi. Po enem tednu pa sem se odločila, da se imam rada in si ne bom podaljšavala trplenja s tem, da ga kličem, da bi hodila na kavice in srečanja. Prve tri tedne je šlo super potem sem imela spet nekaj dni krize vendar sem šla naprej……..danes danes je sonce zame že dolgo :-)))).

Cenim vse nasvete, kakorkoli že v soboto greva na pijačo ker vseeno še morava nekaj stvari doreči, js pa študiram, da bi rekel nekako takole: V teh nekaj dneh sem veliko razmišljal o naju, vem da zadnje čase nisem bil idealen fant ampak nekaj malega krivde je tudi v težavah, ki jih imam (v 4 mesecih sem zgubil službo, avto, punco,..) in čeprav te še vedno ljubim zdaj razumem, da rabiš čas, veliko ljudi mi je svetovalo naj te pustim na miru in čeprav veš da mi to nikakor ni lahko se bom trudil po najboljših močeh. Bi mi pa veliko pomenilo, če lahko kdaj greva na pijačo, kino,..kot prijatelja seveda, saj si dolgo bila velik del mojega življenja, če ti misliš da je boljše da ne bom to spoštoval. Naj ti še povem da ne morem reči, da te bom vedno čakal..ampak hočem pa da veš če bodo tvoja čustva do mene kdaj spet tako močna kot so bila, bi rad da mi to poveš. Rad bi tudi da veš, da se vedno lahko obrneš na mene. Js ti sedaj več ne bom pisal, klical,…ampak če boš kdaj mela čas, se hotela kaj pogovoriti sem ti na voljo.

To ni zdaj scenarij ampak na približno takšen način bi ji rad povedal stvari. Kaj mislite?

Mislim, da bi si kaj takega lahko samo želela slišati, tako lepo je.
Mislim pa tudi, da si bogi, ker tako trpiš in ni prav, da ti take bolečine povzroča nekdo, ki ga imaš rad. Torej???
No, pa srečno!

Ja trpim ZELO ampak problem je v tem da ne moreš trpeti malo ali pa veliko, to se ne da izmerit, ali trpiš ali pa ne..to je je moje mnenje. Drgač pa hvala milamadona za želje. Življenje me je naučilo da brez borbe in truda ni nič in čeprav je to primer kjer je verjetno ravno obratno bom poskusil vse in bil pri tem kar najmanj vsiljiv oz. ji sploh ne bom težil s stvarmi kot so: bodi z mano ipd.

Sam še tole…kot sem že omenil sem ji ob razhodu rekel, če jo lahko v soboto pokličem in se zmeniva če greva na pijačo. Zato bo moj klic pričakovala, kaj če je ne pokličem v soboto in jo namesto tega recimo v torek, s tem bo verjetno dobila občutek da počasi grem naprej oz. poskušam iti naprej. Ali se motim? V bistvu zanima me naj pokličem v soboto kot sem jo vprašal če jo lahko in je rekla ja ali v torek, sredo,..v bistvu nekaj dni po tem kot sem sprva rekel?

NE.

Dosledno se drži tega, kar si rekel.

samo ne ji rect da jo bos cakal.ker te bo dojela kot garancijo in ji bos mal nafilu ego s tem in potem se bo zacelo igrackanje..kot s eje pri meni
in tega Verjemi da ne zelis!

New Report

Close