Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Pulziranje v desnem ušesu

Pulziranje v desnem ušesu

Pozdravljeni,
sem 23 letna študentka 4. letnika, ki ima težave s piskanjem v desnem ušesu. Bolje rečeno s pulziranjem v desnem ušesu. So dnevi, ko mi pulzira manj in dnevi, ko mi bolj. Najbolj takrat, ko sem fizično zelo dejavna- po fitnesu. Težave so se pojavile konec novembra 2012. Takrat sem šla k osebni zdravnici in k ušesnemu zdravniku. Opravila sem že vse preglede, baje je vse v redu, sluh je dober, mr-normalno. Rečeno mi je bilo naj se navadim, kakor tudi po svojih najboljših močeh poizkušam, vendar ker ni znanega vzroka, ne vedo pozdraviti. Naj kar ignoriram pulziranje celo življenje? Največ težav mi to povzroča na predavanjih, ko se učim in ko želim spati. Pulziranja ne poslušam namerno, so trenutki, ko kar »butne« in je zelo glasno. Ker se piskanje- pulziranje lahko pojavi zaradi stresa, depresije itd, bi rada že v naprej povedala, da pri meni ni tako, sem mlada zagnana študentka,ljubim in sem ljubljena. Želim si živeti na polno in uživati življenje, zato mi je nesmiselno, da bi svojo težavo zdravila za antidepresivi- kot je praksa. Pulzira mi v ušesu, nimam duševnih stisk! Se mi zdi, da so me kar hitro odpravili, ne pretirano poslušali in rekli navadi se. Odlično! Jaz pa bi rada ugotovila zakaj mi piska, pulzira- podobno je kot neka elektrika ali zvok pri zobozdravniku, v glavnem je zelo pulzirajoče, ne vem kako bi najbolje opisala. A naj neham iskati vzrok in se s tem sprijaznim? Ali je smiselno, da še kaj poizkusim?
Prosim in hvala za odgovor
Lp

Če gre za pulzirajoče šumenje oz. piskanje bi se splačalo preveriti žilje v vratu. Predvidevam, da ste opravila MR glave. Ta bi spremembe v ušesu ali v njegovi neposredni bližini pokazal. Skušajte čim manj misliti na to – včasih gre za le za nepomemben prenos srčnih/žilnih pulzacij zaradi neposredne bližine velikih žil in (srednjega) ušesa.
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

hvala za odgovor
ko mi je začelo pisakti sem imela tudi vnetje desnega ušesa, ki so mi ga zdravili z antibiotikom, vendar neuspešno, kasneje se je čez čas samo pozdravilo. bi mogoče lahko bil vzrok, za pulziranje glivice? (nek gospod mi je povedal, da mu je dve leti piskalo v ušesu, potem so mu naredili obris in izkazalo se je de ima glivice, dali smo mu neko kremo in piskanje je izginilo čez dva tedna) pred piskanjem sem uporabljala zamaške, ki jih nisem redno menjavala.
lp

Zadnje čase opažam tudi, da me v desnem ušesu nekaj žgečka in tudi malo pika. Kaj bi to lahko bilo? Naj grem na pregled ali se naj navadim?

Pulziranje v desnem ušesu je navadno povezano s prehladom. Poskusite izenačiti pritisk v ušesih s pihanjem v zatisnjen nos.

Če vas v ušesu le žgečka in malo pika mirno počakajte, da mine.

Lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close