pulmolog
Lepo pozdravljeni, po kolikih obolenjih dihalnih poti lahko dobimo napotnico za pulmologa?
Sin sedaj star 11 mesecev je prvič zbolel pri 4 mesecih – bronhiolitis – zdravljenje ventolin. Drugič za laringitisom oktobra, brez zdravil, tretjič bronhiolitis 1.12. sva pristala na kisiku in Infekcijski kliniki, sicer le za en dan, pa še sedaj je zbolel 30.12. čez noč, najprej ponoči na Metelkovi diagnoza laringitis, čez 12 ur pri naši P bronhiolitis in ventolin, potem smo vsak dan bili tam razen včeraj in stanje ni bilo nič boljše, doma smo imeli 6 dni ventolin na 4 ure sedaj pa en dan na 6 ur. Danes imamo spet kontrolo in me zanima če lahko zahtevam napotnico za pulmologa. Dobila sem pa recept za Singulair prašek, ko sem pa prosila za recept za baby haller mi je pa P rekla da to lahko predpiše šele ko bo imel 4x bronhiolitis.
Hvala za vaš trud in odgovor.
Lep pozdrav
Spoštovana gospa,
žal mi je, ker vam ne morem dati kompetentnega odgovora na vaše vprašanje. Problem lahko razreši le vaš lečeči zdravnik, ki je ocenil zdravstveno stanje vašega otroka, ga zdravi in odgovarja za terapijo.
Glede medicinskega pripomočka za katerega ste zaprosili, zagotovo veljajo pravila, ki jih določa zdravstvena zavarovalnica. Zdravniki morajo pri predpisovanju ta pravila upoštevati. V tem smislu sem tudi razumela odgovor vaše zdravnice.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.