Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija puding

puding

Pozdravljeni! Imamo alergijo na KM in me zanima če lahko skuham kakšen puding in kako? Pa a je kakšna čokolada ki ne vsebuje mleka v mrcatorju je ne najdem. A ja kako ste vmešali adaptirano mleko recimo v polento ali grez ali druga živila ? stari smo 8 mesecev pa bi mogoče dala tudi kruhek kateri ste kupovali ali ga kupujete ali ga sami pečete ? Veliko vprašanj imam na tem forumu sem že njadla nekaj odgovorov na iskalniku vendar moj seznam vprašanj je zelo velik in upam da mi lahko pomagate ! Hvala!!

[email protected]

V DM se dobi puding vanilijev, katerega lahko skuhaš z riževim mlekom. Adaptiranega mleka jaz osebno ne bi kuhala, rajši uporabi riževega, soje se izogibaj, otroci razvijejo alergijo nanjo.

V polento, gres vmešaš tako, da ju najprej ohladiš, če je gosto, še primešaš hladne vode, nato dodaš prah, vse zmiksaš s paličnikom in dobiš precej cenejšo kašico od kupljenih.
Kruh se da sam peči z vodo, oljem, kvasom in soljo.
lp

adaptirano mleko se niti ne da kuhat, pa pri alergiji na KML se uporablja samo določena formula mleka.

puding, lahko skuhaš na kompotovi vodi, enako rižev narastek in druge mlečne sladice, ker kuhat na pregominu ali allernovi se ne da.

za sedaj se raje izogibajta soje, za kuho uporablaj riževo .

kruh se pa peče brez mleka, če pa hočeš mlečni kruh, pa dodaj riževo mleko.

dobiš pa tudi že pripravljene pudinge iz riževega mleka.

čokolada: poglej tiste 75%, črne čokolade, če lahko kakav potem ne bosta imela težav. so tudi od gorenjke.

hvala za odgovore

[email protected]

New Report

Close