Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost PSSSSSSST

PSSSSSSST

Ker sem to informacijo dobila zaupno, se ne bom podpisala!

Nekdo od osebja na GK mi je pod “strogo zaupno” povedal-a, da če ženska po transferju ne zanosi in vztraja pri tem, da je splavila in ne dobila M, poskus štejejo kot splav (torej imaš ponovno 4 poskuse).

Ni slaba – poskusiti ni greh, kajne!

Dvomim,da bo to držalo.Saj moraš DONOSITI,da imaš ponovno 4 poskuse.Imam dobre veze na kliniki in če bi to bilo res ,bi nedvomno to že izkoristila.Kdo bi ti pa napisal izvid o “spontanem abortusu” ???
Katja

Jaz pa vem, da ni nujno donositi, ampak se že sama nosečnost šteje za uspeli poskus in ti zato zopet pripadejo 4 ponovni poskusi.
Tisto o izmišljenem splavu pa se mi zdi malo za lase privlečeno. Kako lahko zaigraš zgodnji spontani splav?
Katarina

O tem nisem vedela nic (nisem niti iskala moznosti, ker se nisem zanosila).
Kar pa se tice spontanega splava in nosecnosti, pa mislim, da imajo zdravniki tocno opredeljeno, do katerega tedna nosecnosti je abortus (sponatni), od katerega tedna dalje pa rojstvo mrtvorojenega otroka (oziroma se prej nedonosencka);
ugibam – res ne poznam – da mogoce v primeru, da prides cez tisto “mejo” in rodis mrtvorojenega otroka, dobis ponovno 4 poskuse.
Ugibanje…

Mislim, da bi lahko bilo to mogoče!
Poglejte: ko je transfer opravljen, je zarodek – celica “razvojno stara” 14 dni, ker se datum poroda po opravljenem transferju računa datum ET minus 2 tedna plus 40 tednov.
Če M dobiš cca 10 – 14 dni po opravljenem ET pomeni, da je (takrat že) zarodek “star” približno 1 mesec. Torej je prišlo do spontanega splava v prvem mesecu nosečnosti.
Verjetno je pa to od zdravnika do zdravnika različno. Morda bi kak zdravnik na ta način POMAGAL “kandidatki” do več poskusov.
Kot sem že prej napisala – SPLAČA SE POSKUSITI IN VZTRAJATI NA SPONTANEM SPLAVU V PRVEM MESECU NOSEČNOSTI !
Kaj lahko sploh izgubite?

VELIIIIIKOOOO SREČE še letos vam želim!

Jest

New Report

Close