psihično nasilje
Pozdravljeni,
zanima me kam se lahko s fantom obrneva (zakonska svetovalnica ali kaj podobnega), saj sva v dveletni zvezi razmerje pripeljala do roba. Gre za izredno fantovo ljubosumje, posesivnost, posledica tega pa psihično maltretiranje, razne oblike čustvenega izsiljevanja in groženj, s katerimi ogroža mojo službo, eksistenco in zdravje. Razlog za njegovo obnašanje naj bi bil, da določenih stvari v življenju z menoj pač ne bo sprejel, pa če je to moj služba, ki jo ne mara ali pa ljudje, s katerimi sem obkrožena. (ne glede na to ali lahko sama na te dogodke sploh vplivam).
S tem, ko si je vbil v glavo, da nečesa ne mara in ne bo sprejel, ga že vsaka malenkost iritira in si lasti pravico vsakodnevnega maltretiranja za še tako nepomembne stvari in dogodke, izpade ljubosumja in vsiljevanje svoje volje, vse skupaj podkrepljeno z raznimi grožnjami.
Stara sva 35 let in se očitno med seboj ne moreva dogovoriti.
Spoštovana Biba,
lubosumje je zahtevno področje, ki ga bo treba reševati pri psihiatru, najprimernejši bodo tisti, ki se pretežno ukvarjajo s partnersko terapijo.Oglasita se lahko na Centru za izvenbolnišnično psihiatrijo na Polikliniki v Ljubljani, Njegoševa4, ali pa pri katerem od izbranih zasebninh psihiatrov.Seznam dobte na Zdravniški zbornici.