Psihično nasilje
Hvala za povratne informacije, Wanabe. Me veseli, da se je vaša zgodba le začela odvijati v pozitivno smer, vsaj kar se tiče odnosa med sinom in očetom.
No tako prijetno je bilo samo tisti vikend. Naslednji vikend, ki ga je imel oče s sinom – je prišel sin nazaj popolnoma preplašen – bal se je mene! Sploh ni hotel k meni in na pamet je znal povedati, da želi živeti pri ateku, da mu je to bolj všeč in da mu ni tega nihče povedal, ampak si tako sam želi. Ta panika je trajala dokler je moj bivši stal zraven avta. Potem sem ga končno nagnala in sin se je počasi umiril. Doma je potem čez kakšno uro prišel k sebi in zvečer sva se pogovorila in je povedal, da ga je bilo strah, da ga nimam več rada in da ga bom zapustila. Sem šla v ponedeljek takoj na socialno in povedala. Ampak oni pravijo, da naj bivšega opomnem, da s tem škoduje otroku in da če se bo ponavljalo bom morala ščititi koristi otroka. Kar dejansko pomeni, da CSD ukrepa ko ime otrok že posledice, torej prepozno.
Imela sva tudi že prvo obravnavo na sodišču. On je ravnotako vložil tožbo in zahteva skrbništvo. In pri tem vztraja, kljub temu da ga je sodnica opozorila, da ne bo ničesar dosegel, ter da ona ve da to počne iz maščevanja. Dobil je položnico za predujem za sodnega izvedenca (250.000 sit) in če bo v roku 15 dni plačal – potem bo treba hoditi k sodnemu izvedencu. Če pa je ne bo plačal bo takoj ponovno obravnava in dokončna sodba.
Lepo pozdravljena,
sama imam tudi tožbo in pritožbo na sodišču, ker me toži bivši partner,
Mislim, da moramo ženske, predvsem pa mame biti bolj borbene in ne pustiti, da se dela škoda otrokom, ker je potem prepozno. Samo kaj, ko je to v naši državi malo težje doseči, a zgleda da imajo očitno, bom rekla zelo grdo, naše otroke za poskusne zajčke, in sami dopuščajo te stvari, zelo žalosnto je to, sama bi rada naredila oz. poskusila nekaj ukrepati, da bi se te stvari ustavilo. Menim, da vsaka oseba, ki je bila žrtev nasilja, ne bi dovoilila, da se to počne z njenim otrokom, a csd dela ravno to, ja sej se ne bo zgodilo, menim, da ne delajo v otrokovo korist in bi bilo smiselno predlagati naprej stike pod nadzorm, šele potem, ko ti otrok lahko pove, kaj se z njim dogaja,pa bi lahko imel stike brez nadzora.
Želim ti veliko sreče in držim pesti za tebe, ti pa glavo gor in se probaj boriti čimbolje zase in svojega otročka,