Najdi forum

Spoštovani!

Ponovno se obračam na Vas saj še vedno nisem uspela priti do psihiatra četudi samoplačniško.
V Ljubljani jih ni dosti, eni samoplačniško ne sprejemajo, eni so zelo zasedeni, eni pa ne sprejemajo pacientov, ki so bili pacienti na Polikliniki.

Zdaj sem že popolnoma obupana. Kako je možno, da nekdo z diagnozo Depresija, OCD nikakor ne more do zdravnika? Želim si zanositi in nujno potrebujem nadzor, pomoč psihiatra, nasvet glede zdravil (Zoloft) – pa tudi tega ne dobim na Polikliniki. Zdravnica enostavno odgovori, da je popolnoma moja odločitev glede nosečnosti, da bomo že kako in če menim, da bo šlo, lahko jemljem najnižjo dozo zdravil.

Lepo prosim za pomoč, še najbolj bi bila pa vesela, če bi se lahko osebno zglasila pri Vas.

Hvala in lep pozdrav,
Brigita.

Sšpopštovana Brigita, načeli ste pomembno vprašanje o antidepresivih in nosečnosti, to je o področju, ki se ga tudi predstavniki farmacevtskuih firm običajno skušajo diplomatsko izogniti s formulacijo, da sočasne uporabe antidepresivov zaradi za statistično potrditev neškodljivosti doslej premajhnega števila naljučnih nosečnic, ki bi zdravilo jemale, še ne morejo uradno priporočiti, zdravnik pa naj se odloči zanjo, če je pričakovana korist večja od možne škode……Ker so v terapiji OCD porebni visoki odmerki antidepresivov ( kar nekaj jih je registriranih za zdravljenje te motnje) , menim, da je treba bodisi nosečnost bodisi intenzivnio zdravljenje OCDzačasno odložiti.Med ev. npsečnstjo bi lahko uporabljali vedenjske razbremenilne tehnike.
Kar zadeva moje delo , je to namenjeno študentom, vsem drugim pa le v primeru, da se njihov interes za obisk reducira ( včasih med počitnicami)

New Report

Close