Prvič KT
Stara sem 25 let, imam stalnega partnerja, za kontracepcijo uporabljava kondome.
Ker se mi je v zadnje pol leta koža poslabšala (akne), mi je ginekologinja predpisala tablete Diane. Začela jih bom jemati v teh dneh, čakam še na menstruacijo.
V zvezi s tem imam pa nekaj vprašanj.
– Kdaj začnejo Diane delovati kot zaščita?
– So te tablete zanesljive, da opustiva kondome in uporabljava samo to kontracepcijo?
– Ali morava s fantom paziti, da ne spusti izliv vame ali je to povsem varno?
– Kakšne stranske učinke lahko pričakujem?
Hvala za odgovore in lep pozdrav.
Gotovo vam je že ginekologinja razložila bistvo delovanja in jemanja Kt. Preden pričnete uporabljati tabletke, je prav, da natančno preberete priložena navodila in se po njih ravnate.
Diane je zanesljiva kombinirana tabletka, ki je posebej dobra za uporabnice s srednje do hudo izraženimi aknami. Tako kot vsako hormnosko Kc, tudi Diane začnete uporabljati s 1.dnem menstruacije, to pa vam daje zanesljivo zaščito pred nosečnostjo že prvi mesec. Pogoj je le natančno jemanje.Stranski učinki so lahko prehodna slabost, glavobol, spremembe razpoloženja, v prvih mesecih uporabe lahko vmesni krvavi izcedki med menstruacijami, nihanje telesne teže v + ali – za največ 3 kg, včasih povečan apetit! Najresnejše težave . ki pa so k sreči zelo redke, so zapleti z ožiljem: globoka venska tromboza z embolijo, pojav migren ali njihovo poslabšanje. Toliko na kratko, kot že rečeno pa so vse podrobnosti jasno navedene v navodilih za uporabo.