prvi znaki nosečnosti
Pozdravljeni,
S fantom sva se odločila, da bi dojenčka imela.
No sedaj sva drugič poskusila, vendar nič od tega…
Nisem jemala kontracepcije, brez zaščite.
Ker se zadnje dni več s tem ukvarjam in prebiram je zelo težko določiti plodne dneve na priložene datume.
Pri ginekologinji sem bila na pregledu, vzela mi je bris, pravi da je vse ok…..itd…
Glede na to da sva šele čist na začetu pa bi vseeno prosila kako dodatno misel z vaše strani.
Imam 28let.
Cela študija je določiti plodne dneve in še večja študija je določitev ciklusa glede na to da sedaj beležim zadnje menstuacije in je ciklus od prvega dne menstruacije nekje od 26,28,31 dni….in na osnovi teh datumov določiti natanko dneve plodnih dni vam povem, da je too much complicated!!
Le kako naj si določim naslednje plodne dni…….. toliko tega sem že preštudirala… ginekologinja mi je dala graf za merjenje BT…še večja težava in kr neki se mi zdi.
Z najlepšimi pozdravi, Kristina
Prvi dan
15.6.2011 – 20.06.2011 5dni
CIKLUS: 29dni
14.07.2011 – 20.07.2011 6dni
CIKLUS: 26dni
09.08.2011 – 15.08.2011 7dni
CIKLUS: 31dni
09.09.2011 – (danes se je pojavilo na hlackah rjav izcedek) Test Clearblue = negativen.. 🙁
aj vem da še ni neke panike ker je šele 2 …ampak..ko si tako močnoš želiš tamičkinega..je mal odveč čakanje 🙂
Pozdravljena Kristina.
Tak ti bom povedala, manj se boš obremenjevala z dojenčkom, prej boš zanosila. Jaz sem imela tudi ful problemov s tem, sem že bila naročena na umetno oploditev,pa se je zgodilo. Ko sem najmanj pričakovala, češ saj itak grem na umetno oploditev. Pa sem stara 27 let.
Nasvet: čim manj se sekiraj, ne glej na plodne dneve, če pa po pol leta še vedno ne bo nič, pa kar idi k svoji ginekologinji pa reči, da pač ne moreš zanosit, lahko rečeš, da leto dni, ker drugače te itak ne dajo naprej. Sicer pa odvisno kam hodiš, mene je kar hitro poslala naprej.
Tako da, brez skrbi, brez panike pa ne sekiraj se, če ne rata v mesecu, dveh. Pa veliko sreče vama želim.
živjo!!! pred enim mesecem sem se javila, z čudnimi znaki, ki so vse bolj kazali na nosečnost, na koncu pa se je izkazalo da temu sploh ni tako 🙁 . sedaj pa imam eno čudovito novico 🙂 :). M bi morala dobiti 8.9.11 pa je do danes še ni bilo. Ker sem imela iste simptome kot pri prejšnji M( slabost čez celi dan, bolečine v trebuhu, nabrekle zelo boleče prsi, bolečine v križu…) sem se odločila danes opraviti test. in ker po prvem rezulatu nisme mogla vrjeti svojim očem, sem naredila še kar enega točno po navodilih. pri obojih je pokazal POZITIVNO!! s fantom se že celi dan smejeva, saj je to nepopisen občutek, če si nekaj res želiš :). tako da, ja, test je bil pozitiven. 🙂 spremlja me pa celo dnevna slabost, sem brez apetita, napihnjenost in napenjanje, bolečine v križu, napete in nabrekle boleče prsi…občutjivost do nekaterih vonjav.. 🙂 nič hudega, vse bom preživela :). zanima me samo… 9.8. sem imela nazadnje M, kako naj vem koliko časa sem noseča oz. kdaj naj grem k ginekologu?Lp
mici mala, sem te brala že prej, ko si napisala, da si dobila M. Sedaj ti pa moram čestitat za plusek!!!!!! 🙂 BRAVO! Tudi jaz še čakam, da ne dobim M čez 5 dni, samo nekih znakov, ki bi nakazovali na nosečnost pa sploh nimam. V prvi nosečnosti sem imela zelo očitne znake pred M, da to ni PMS ampak nosečnost, zdaj pa ne em…edino v trebuhu me nekaj tišči skoz, ampak to je pa tako ponavadi normalno pred M.
Aja, G pa kar pokliči in povej, da si noseča, te bodo naročili nekje med 8.in 10.tednom. http://otrocarije.net/meniji/nosecnost/Nosecniski%20koledarcek,%20izracun%20poroda%20-%20pregnantcy%20calculator.html tle imaš pa nosečnosti koledarček.
lep pozdrav
Helloo,
Sem Donateja in rada bi zvedla kaj se dogaja v mojem telesu moja zgodba je takšna,
pred 1 mesecom sva z mojim dragim imela spolni odnos brez zaščite in mi je vso spermo not spustil, in nič ni niti ena kapljica sperme iz mene pritekla. Tako zdaj nevem al sem zanosla ali ne, ker M mi zamuja skoraj 1 teden.
LP
Donateja
naj mi nekdo svetuje čim prej
ooo najlepša hvalaa! 🙂 komaj čakam prve slike ultarzvoka…:) saj sedaj zagotovo vem da je vse dejansko res 🙂 saj slabost nič ne poneha, se vleče kar čez celi dan…glavoboli, boleče prsi, napohnjenost….utrujenost…pa še bi lahko naštevala 🙂 . ampak ko vem, da nekaj pod srčkom raste, se sploh ne oziram na znake, ker vem, da se splača potrpet 😉
Pozdravljeni!
Pred 19 dnevi sem pozabila vzeti 1. tabletko v 1. tednu in takrat imela spolni odnos (brez dodatne zaščite) tudi na drugi dan je nisem vzela…zadnje čase imam čudne krče, kot pred M, pogosto uriniram in imam čudno razpoloženje (počutim se super, kar na enkrat pa bi se najraje razjokala in sploh ne vem zakaj).Dobila sem tudi rumen izcedek, večjo količino, kot ponavadi in tudi v križu me zelo pogosto nekaj “zateguje”. Danes sem naredila test, pa je bil negativen.Je možno, da sem noseča, pa sem prehitro opravila test?
Že vnaprej hvala za odgovor!
Lep pozdrav.
Jaz imam nasledne probleme spolni odnos sem mela v petek dne 7.10.2011
Moji problemi lušta se mi hrane ki je nekoli prej nisem mogla jesti. Na cas mi gratuje slabo in na krizu me vcasih pikne kot igla.
Ali je zaradi tega kakšna možnost nosečnosti ? In ali lahko je ze lahko mozno da preverim test pa tudi ce se ni en teden mimo ? Hvala za odgovor. Lep dan
Hej dekleta!
Ali ima katera izmed vas podobne znake kot jaz in mi zna svetovati?
S fantom že dobre 3 mesece delava na tem da bi zanosila, ciklus mam na 28 dni, že odkar pomnim, edino 1x pri 19ih mi je zaostajala 1 teden zardi živcev, ko smo meli zaključne izpite.Pogledala sem izračun plodnih dni in imava redne SO kjer konča vame. Zdaj pa da pridemo na poanto; prejšnji mesec sem mela menstruacijo(če je bila prava krvavitev) samo 3 dni(običajno jo imam 4-5) in vedno mam 1 dan hude krče in skoraj nič ne krvavim, zdaj sem pa že 1 dan ful krvavela, poleg tega me je bolel križ in na momente se je pojavila slabost in sprememba razpoloženja. Testi so bli negativni, zato sem šla G, ki je nardila ultrazvok in videla nekakšno liso v maternici, ki naj bi bila posledica malo krajše menstruacijske krvavitve in mi svetovala terapijo za sprožitev menstruacije vendar sem se odločila da počakam še en mesec. Mesec je okoli, znaki so ostali(slabost, večkrat grem na vodo, cel čas rumenkast izcedek) ampak M se je kljub temu pojavila. Kako naj točno vem kdaj je pravi čas, da bi prišlo do oploditve?
Že vnaprej se vam zahvaljujem za nasvete.
Pozdravček,
Mogoče malo smotano vprašanje pa vendarle…. zadnjo M sem imela 12.10.2011, po njej pa do vključno z današnjim dnem kar dosti odnosov, saj se s partnerjem trudiva in trudiva dobiti bebico:)
Ker so se mi naredili kolobarji okoli bradavic in hodim na wc kot zmešana, pa tudi tišči me kot da bom dobila M oz. kot da me nekako boli mehur, vas sprašujem ali je možno da sem zanosila tako hitro po M ali pa se meni zdi, ker sem v upanju?
Saj nevem če ste me sploh razumele, pa v vsakem primeru hvala že vnaprej:):)
Pozdravljena “leonoral”
Morda ti bo v korist,
tudi midva se trudiva 3 mesece na dojenčiju pa vendar nisem še nosečka..
Ampak najprej podrobno spremljaj svoje telo, opazuj sluz iz nožnice in ugotovi tvoje plodne dni v času ovulacije.
Tudi sama sem bila na samoplačniškem pregledu pri dr.Merlo v Strunjanu in pri dr.Pušenjaku v LJ.
Dnevno zapisuj svoje počutje v evidenco koledarja, tako spoznaš svoj ciklus..
Moj je ciklus je na 29 dni in sicer se šteje od prvega dne menstruacije, dan ovulacije sem izmerila 12dan od začetka menstruacije z ovulacijskim testom in pokazal se je močno izostrena črtica v kontrolnem okencu, torej pomembno je tole da ovulacijo sploh imaš, tudi sama jo čustim saj me napenja, boli trebušček v spodnjem delu.
No 18.10.2011 sem bila pri Dr.Merlo na vaginalnem ultrazvoku kjer ti podrobno razloži..jajčniki ok, folikel se približuje da se bo sprostil in to so najbolj zanesljivi datumi za oploditev.
Najbolj pomembno je da spoznaš svoje plodne dni v ciklusu.
Saj brez ovulacije ni možne zanositve.
Ostani pozitivna in dobre volje, vse bo prišlo saj veš, sam ne se preveč sekirat. Psiha nas lahko popapa 🙂
LP Kris