Najdi forum

Prvi pregled

Dobro jutro vsem,

sigurno se je o tem že kaj pisalo, pa vseeno. Drugi teden imam prvi pregled (9.teden). A v tem času že naredijo ultrazvok? Moj bi rad šel z mano, pa se bojim da bova razočarana. Full si želiva videt kako tiktaka srček :-)) !
Lep dan vsem!

Običajno UZ naredijo, vendar je odvisno od G…. tvoj pa naj kar gre s tabo, če pač ne bo UZ pač ne bo, a še bolj bo razočaran če bo UZ pa ga ne bo zraven. Nekaj se že vidi… tak mini človeček z veliko glavo, ki se ful premika….pa srček tiktaka.

Imela sem pregled v 9.tednu in pričakovala sem UZ,
a sem imela le običajen pregled – odvzem brisa.
Čez 4 tedne – v 13. tednu sem imela prvi UZ in prvi odvzem krvi, urina.
…tako je bilo pri meni v kranju,
lp, E.

Jaz sem pa v obeh nosečnostih imela UZ že na prvem pregledu, kjer sem tudi dobila prvo slikico svoje male pikice. Zdaj čakam na drugi pregled v drugi nosečnosti. V prvi nosečnosti sva na mislim, da tretji pregled šla oba z možem, nesla sva tudi videokaseto in ginekologinja nama je posnela najinega otročka.
Mislim, da je to glede UZ odvisno od ginekologa.

Jaz sem si sama plačala prvi UZ pri 9 tednih.

h katermu ginekologu pa hodiš v kranju?

K samemu vele direktorju kranjske porodnišnice dr.Lavriču.
lp, E.

V prihodnje – pa bi zelo rada imela dobrega G., ni nujno v Kranju, ampak takega/tako, ki ga lahko neomejeno sprašuješ in ti brez vprašanj že sam/sama OGROMNO POVE, da imaš vsaj približno občutek, da se zavzamejo zate, na da si samo ena številka, ena od mnogih.

Če bo treba, bom tudi plačevala preglede. Samo da bi izvedela da je nekdo res super.

Ker trenutno nosečnost poteka brez kakšnih težav, ne bom komplicirala in menjala. Če pa izvem za koga, bom enkrat zamenjala.

Lp, E.

Jaz sem imela prvi UZ (vaginalni) že pri dobrih 5. tednih in že smo videli utrip srčka.

aha..jaz hodim v kranju k dr.babnikovi ki ima ordinacijo v zdravstvenem domu..je mlada in prijazna..v bistvi na 1. pregledu še nisem bla tko da bomo vidl kako bo

lp, lara

Tjaša, jst sem mela prvi pregled v 6. tednu in tudi že ultrazvok, kjer sm vidla srček, ki je delal tudum tudum. Mi pa ginekologinja najprej ni hotla nardit ultrazvoka (ta gin. sploh ni bila moja, ampak ena x). Nato sem sama zahtevala ultrazvok, ker bi miga moj ginekolog naredil 100%, ker sva se tako pogovarjala. No, kakorkoli, ultrazvok mi je naredila in ni bil nč za plačat. V ponedeljek imam drugi ultrazvok (sem v 12. tednu).

New Report

Close