prve brce
Res me zanima ena stvar. Sem brala na enem forumu, kjer ena piše, da naj bi zaradi tega, ker je prvič noseča občutila prve brce že v 17. tednu, rodila 5 tednov prezgodaj…meni se zdi to smešno, ampak me vseeno zanima strokovno mnenje.
Tudi sama sem prvič noseča, prve brcike sem zacutila prav tako v 17. tednu, sedaj v 21. mi plodek včasih brcne tako močno, da mi recimo popek malo dvigne. Npr danes pa sem ga čutila zelo slabo..bolj kot bi brcal v notranjosti.
Zanima me kaj to pomeni, če se tako hitro čutijo brce…ali to kaj napoveduje.
Hvala, lp
ne vem. Bodisi, da nosečnica pač bolje občuti gibe kot ostale ali pa je morda več noseča, kot se zdi.
Pozdravljeni,
včeraj sem zagotovo čutila brce; bile so tako močne, da jih je začutil z roko tudi partner.
Noseča sem 18 tednov in nekaj dni.
Izredno sem bila vesela, da čutim že brce; ne vem zakaj pa sem šla prebrat en forum, kjer sem prebrala, da tako zgodaj lahko čutiš brce, če je premalo plodovnice. Me mora kaj skrbeti, bi se bilo fino it pokazat k doktorju? Sicer pregled sem imela 14 dni nazaj, pa zdravnica ni nič rekla, da bi bilo narobe.
Spoštovani,
nič vam ni treba skrbeti. V povprečju (kaj je že to “povprečje”?) sicer prve gibe ploda nosečnice občutijo pri 20 tednih, vendar je statistični standardni odklon pri tem +/- 2 tedna.