prva hrana za dojenčka
Lep pozdrav!
Moja punčka bo naslednji teden dopolnila 4 mesece. Z dojenjem nimava nobenih težav in njene kilce ter mere ustrezajo njeni starosti. Kakršnih koli težav s krčki ni imela. Prosila bi, ali bi mi lahko svetovali, kdaj lahko začnem s kašicami, katere kašice se priporočajo, kolikokrat dnevno se hrani z njimi ter kako je potem z dojenjem? Kdaj lahko začne piti vodico?
Naj omenim, da sem sedaj poskusila z zelenjavno ter bananino kašico, pa ji ni bila všeč. A je že pravi čas, da začne prejemati še katero drugo hrano?
Za odgovor se Vam že vnaprej zahvaljujem!
Renata
Spoštovana rdrvaric,
pri 4 mesecih ne dajemo otroku nič drugega kot mleko (dojenje, mlečna formula), če želi dodatne tekočine (prekuhana voda, čaj).
Že nekaj let veljajo smernice, ki jih poznajo vsi pediatri, patronažne službe, medicinske sestre, ki delajo z otroki: do 6. meseca ne dajemo druge hrane.
lp
Tanč
Lep pozdrav!
Mene pa zanima,če novorojenček potrebuje dodatno tekočino,kot je čaj ali prekuhana voda,ali mu je dovolj le dojenje? In če,kakšen čaj?
In še,kako obleči novorojenčka v teh vročih dneh? Je pajacek iz tankega pliša preveč?
Sem namreč še noseča,PDP imam čez tri tedne.
Za odgovor se vam iskreno zahvaljujem.
Nina
Pozdravljeni, Nina 25!
O tem smo že velikokrat pisali, uporabite iskalnik.
Dodatne tekočine dojenemu otroku ponudimo, prekuhano vodo, otroški čaj (nesladkan), karkoli. Vendar dojeni otroci ponavadi dodatne tekočine zavračajo, saj je materino mleko tako pijača kot hrana.
Oblečete ga primerno zunanji temperaturi. če je zunaj nad 30, potem vsekakor kratki rokavi, kratke ali brez hlačk (npr. bodi). Danes je zunaj 21 stopinj, torej ga oblečete v dolge rokave in hlačke.
lp
Tanč