Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje “Prtljaga” za v porodnišnico

“Prtljaga” za v porodnišnico

Vem, da je bila ta tema obdelana že stotisočkrat, tako da že na pamet vemo, kaj naj bi bodoča mamica vzela s sabo.

Nikoli pa ne govorimo o dojenčkih. OK, vem, da je treba ob odhodu domov novorojenčka obleči v svoje oblekce… Kaj pa v času bivanja v porodnišnici? Ali vse plenice, bodije, majčke, itd. dobiš v porodnišnici ali moraš imeti tudi kaj svojih s sabo? Pa kremce za ritko, itd itd…. Kako je pa s tem?
Rodila bom na Jesenicah, če vam ta podatek kaj pomaga.

Saj morda sem res trapasta ker take stvari sprašujem, ampak res ne vem, kako je s tem…

Hvala za odgovore!

V porodnišnici dobiš vse za malega razen zokenčkov, ki jih je dobro imeti s sabo, če ga v nogice zebe, pa kako tolažilno dudo, če bi jo mali potreboval. Drugo mislim da ne.

Ja mi že počasi (ampak res počasi) pakiramo stvari skupaj in eden od “paketov” je tudi tisti, ki naj bi ga očka prinesel v porodnišnico – oprema za dojenčka.

Za ljubljansko porodnišnico velja, da je za dojenčka v času bivanja tam poskrbljeno, tako da ne rabiš nič, potem za domov pa je predlagana naslednja oprema:
– plenice (3 x tetra + 2 x pampers(oz. tista za katero se odločiš)
– 1 x povijalna plenica
– 1 x žabice
– 2 x tetra majčka
– 2 x mako majčka
– 1 x pajacek za čez (ta lep kompletek, ker bo kakšna fotka padla)
– 1 x kapica
– 1 x kombinizonček za ven(z nogicami)
– 1 x (topla) odejica za v avtosedež (tista, ki jo bomo uporabljali tudi za v voziček) + avtosedež

En lep sončen dan obema,

Renata (35.teden)

Nekako tak seznam imam tudi jaz, ampak mi se vedno ni jasno, zakaj toliko stvari!!!
Bolj ko gledam, bolj se mi zdi da so vse te stvari za 2x ga preoblec…..

A ni dovolj samo za 1x (1 tetra + 1 pamperske in 1 tetra majcka + 1 mako majcka) glede na to da gres iz porodnisnice naravnost domov???

Renata kdaj pa imas rok?

LP, A.

Kleopatra! Za na Jesenice ti ni treba nič vzet. Tam dobiš vse. Še en paket, odvisen ali bo fantek ali punčka in notr boš dobila razne kremice in reklamice. Za domov pa ti poj itak mož/fant prinesel kar boš rabila. Ti samo naštimaj da bo vedel vzet. Prej pa nič ne nosi. Delam tam.

Je res tako.Jaz sem enkrat že rodila tam in za malčka je poskrbljeno.
polonca

Ja, tudi meni se zdi, da je stvari za 2 x preobleči…Glede na to, da pravijo, da si na začetku bolj “štorast” in počasen (pa se mogoče v tem času otroček še polula ali pobruha…) ob previjanju, je najbrž tudi ta faktor upoštevan…

Sicer pa imam rok 13 decembra. Kaj pa ti, boste tudi “žurirali” takrat nekje? V Ljubljani?

LP,

Renata

No , ravno jaz sem tudi hotela to vprašati.
Kleopatra1 , a prideš jutri ob 10.30 na tečaj dojenja v SBJ? Mislim , da je v sejni sobi v prvem nadstropju.
Še nekaj : na tvoj e-mail naslov se ne da in ne da nič poslati!

Oj, pozdravljena, Tyana!

Ne, na tečaj dojenja ne bom šla, ker nisem vedela, da je, pa imam že ene druge načrte…

Glede maila pa… možno, da ga je spet nekaj pičlo, čeprav ostale maile normalno dobivam.
Poskusi še enkrat: [email protected] ali pa [email protected]
Vsaj ta drugi bi pa res moral delat. 🙂

Hej kaj pa če je tale 2x zato, ker ne veš kako velik bo otroček.. pa je lažje naštimat doma fantu 1 majčko št 56 pa eno 62 pa pol v porodnišnici oblečeš kar pač lažje gor spraviš??? Lažje to ko zmedenemu očku razlagat kje naj kaj vzame???? No ja pa valda tudi to, da se lahko zgodi kakšna nezgoda med samim oblačenjem.

Zgleda da tu velja “ziher je ziher” :))))

Moj prvi dolocen rok je bil 13.12. (po ZM) ;)))), drugi 5.12 in na koncu je obveljalo 9. 12., tako, da takrat enkrat bomo res zurirali okoli LJ porodnisnice!
Malo racunam na ugodno luno, ki je 8.12. – ampak, ko se bo tale nas otrocicek odlocil, da gre ven ga bo treba upostevati in prav nic priganjati :))))
Mogoce se pa se vidimo!

LP, A.

New Report

Close