Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Pršica moke

Pršica moke

Pred časom sem že omenila alergijo na pršico moke pri sinu. Navadno rezultati testov omenjajo le pršico, ne pa tudi katero (mislim, da so najbolj pogosti alergeni štiri vrste). Za pršico, ki se nahaja v stanovanjih, posteljah in se prehranjuje z odmrlo kožo, je naslednja najbolj pogosta pršica moke.

Čebela mi je prijazno opisala o tej pršici več nekaj postov niže. Pa mi ni dalo miru, tako da tukaj še nekaj informacij o omenjeni pršici.

Ker sama uporabljam moko iz mlina, me je najbolj zanimalo, kako je z moko, ki jo kupimo v trgovini. V katerikoli moki je lahko prisotna pršica, pa naj bo to zapakirana v trgovini, mlinu, v večjih vrečah.
Nasvet je tak, da moko ob prihodu domov za nekaj časa postavimo v skrinjo, predvsem pa nato shranjujemo v neprodušnih posodah. S tem preprečimo njeno nadaljnje razmnoževanje.
Tako kot pršico v stanovanju lahko le omejimo, mislim, da tudi te ni mogoče popolnoma odstraniti.

Ali imajo vaši na pršice alergični otroci kakšne težave, kadar vam pri uporabi moke pomagajo?

Priznam, da me je zadnjič kar malo stisnilo v želodcu.

New Report

Close