Najdi forum

prsi med nosečnostjo

Pozdravljene!
Ali napetost v prsih do 14.tedna nosečnosti lahko niha (enkrat so bolj napete in boleče, drugič manj oz. nekoliko usahle)? Dr. Stanko Pušenjak mi je odgovoril, da verjetno da in, da naj povprašam po izkušnjah drugih nosečnic oz. mamic. Hvaležna bom za odgovor!
Živa

Živa, zelo sem ti hvaležna, da si postavila to vprašanje.
Namreč jaz sem v 6. tednu nosečnosti in me tudi to zelo plaši.
Ko mi je M izostala, sem imela zelo boleče in napete prsi. Zdaj pa me kakšen dan sploh ne bolijo, spet drugič pa imam občutek, da se bodo razpočile.
Ker sem imela že 2 spontana splava me je strah vsega. Moti me tudi to, da mi ni nič slabo. Samo vsake toliko časa me šraufa v trebuhu, kot pred M.
Grozno me je strah, da bo tudi v tretje kaj narobe, zato vas, mamice, tudi jaz prosim, da opišete počutje v začetku nosečnosti.

Hvala!

Tašika

Tudi jaz nisem imela napetih prsi v začetku nosečnosti (druge). Pri prvi nosečnosti pa mi sploh ni bilo slabo. Imela sem tudi nekaj izcedka, tako da sem bila skoraj prepričana, da sploh nisem noseča. In sem prepričala moža, da me je v nedeljo popoldan peljal v dežurno lekarno po clear blue, ki pa je bil na srečo pozitiven. Vsaka doživlja svojo nosečnost drugače. Moji dve nosečnosti sta se razlikovali kot noč in dan.
Tašika, nikar si ne želi, da bi ti bilo slabo. Meni je bilo v drugi nosečnosti slabo štiri mesece in sem v tem času tudi hujšala, tako da me je dala G na bolniško. V prvi nosečnosti pa slabosti ni bilo niti ene in sem se celo nosečnost super počutila.

Punce,
tudi pri meni so prsa včasih bolj občutljiva, včasih manj. Zgleda, da tako mora bit’, hi hi.

Kar se pa slabosti tiče, si je pa res ne žel’te. Ajajajjjj !
Jaz samo upam, da bo le-ta hitro obupala in odšla na obisk še kam drugam, ha ha.

Uživajte vsak dan posebej !
alenka

Tašika, lahko te pomirim. Danes sem bila na prvem UZ. Vprašala sem glede prsi in so me pomirili. Rekli so mi, da so napetost, sčemenje, zbadanje… v prsih izrazitejša ob samem začetku nosečnosti, potem pa le to upada. Tako, da je vse O.K.
Mene pa zdaj skrbi nekaj drugega.Zanosila sem po metodi IVF-ICSI. Transfer je bil 4.11.02. Na UZ sem danes videla svojega sončka, a je vidna le GV, odboji ploda so po besedah G še nejasni. Zdaj čakam na izvide ßHCG in sem kljub besedam G, da to ni nič hudega, ker se nekaterim le-ti pokažejo nekoliko kasneje, vznemirjena. Kakšne izkušnje imate ostale nosečnice?
Srečno!
Živa

No, jaz pa sem imela ovulacijo 09. 11., tako da sva skoraj enako noseči.
Jaz sem bila prejšnjo sredo na UZ in se je videla samo GV velika 2 mm, kar naj bi ustrezalo nosečnosti 4 tedne in 4 dni (kar se takrat bila).
Naslednji UZ imam v četrtek in moja G pravi, da se odboji ploda še ne bodo videli, pač pa mora zrasti GV do okoli 5 mm.
Hvala ti za informacijo o prsih – zelo si me pomirila.

Drži se in si piševe!

Tašika

Tašika, hvala tudi tebi!
Prejle sem izvedela, da je z izvidi vse v redu in, da lepo raste.
Ja, si piševa!
Aja, še nekaj, oprosti, apak a si ti tista Tašika, ki se oglaša tudi na forumu “neplodnost”?
Čau!
Živa

Ja, sem tista!

Bove na vezi, ne?

Srečno!

Tašika

Tašika, veš da bova. Jaz bi kar na tej strani, tako za optimizem,saj sva svojima sončkoma v bistvu že starša, a ne?
Res vso srečo!
Živa

Meni je prav!

Drži se!

Tašika

Pozdravljeni! Sem v 37.tednu nosecnosti in danes se mi je zgodila nezgoda med tusiranjem. Butnila sem ob pipo, ki se je obrnila na zelo vroco, ampak res zelo vroco vodo, ki me je nato opekla po levi dojki. Zelo me je zabolelo in se sedaj cutim rahlo bolecino. Vidi se pa nic. Ni niti rdeco. In me zanima, kaksne posledice lahko nosi taksen pripetljaj? Najlepse hvala za odgovor in lep vecer!

New Report

Close