V primeru, da obiskujes fitness center je najbolje, da narocis instruktorju, da ti pokaze par vaj za prsa, ki bodo prilagojene tvojim potrebam.
Vsekakor pa pride v postev tudi tek, pri katerem okrepcas tudi del prsi ter zgulbjas mascobo po celem telesu, vendar se bodo rezultati verjetno poznali tudi na rahlem pomanjsanju prsi, ce te to morda ne moti.
Lep pozdrav,
Boštjan
OLA!
Ker se ukvarjam z dvigovanjem uteži in sem občasno tudi trenerka v fitnesu,ti lahko nekako pomagam-tudi iz lastnih izkušenj.
Sama nosim št. nedrčka 85c in sem se s fitnesom začela ukvarjat predvsem zato da bi si utrdila prsne mišice,ker pa so prsa v glavnem sestavljena iz maščobe,sem zato morala tudi izgubiti nekaj kilogramov.
Najboljše je kombiniranje aerobne in anaerobne vadbe (npr. tek+fitnes).Na fitnesu se osredotočiš predvsem na zgornji del telesa,ker pri teku dela v glavnem spodnji del.Ne delaš specifično samo vaj za prsa,temveč tudi za hrbet in ramena.Ker so hrbtne mišice povezane s prsnimi,ti jih nekako “zategne” in vizuelno dvigne.Čimvečkrat delaš vajo “bench press” (to je dviganje in spuščanje uteži na drogu v ležečem položaju) in metuljčka.Veliko je še tega vendar sedaj trenutno nimam časa da bi vse opisala.Takoj ko ga bom imela,se javim nazaj in napišem kaj več o tem.
Za konec naj ti še povem da rezultatov ne smeš pričakovati takoj-pri meni so se pokazali po pol leta in potem ko se ti že pokažejo ne smeš odnehat.
Pa še to:imela sem že pripravljen denar za plastično operacijo,pa mi sedaj po toliko treninga niti na misel ne pride da bi tako trpela,če se lahko rezultati (sicer malo slabši) pokažejo tudi s pridnostjo in vztrajnostjo!
Pa uspešno!!!
Lahko si kupiš prazne ročke ki tehtajo slab kilogram in si jih napolniš s peskom ali še bolje s svincem če ga imaš možnost kje dobiti.te ročke niso drage in če se ti gre za uspeh ti tudi ne bo škoda žrtvovati teh par tisoč tolarjev.Cene ne vem,vem pa da niso več kot 2000 sit.
Bench press lahko delaš tudi doma-ni toliko pomembno da imaš na drogu uteži,pomembna je tehnika.Lahko si vzameš navadno palico,se vležeš na tla ali še bolje na klopico,palico primeš z obema rokama približno v širini ramen,jo držiš nad prsi in jo počasi dvigaš in spuščaš.Ker pri tem ne uporabljaš uteži,je učinek manjši,zato ti priporočam da palico medtem ko jo dvigaš in spuščaš,krepko držiš,napneš mišice in jo dvigaš s pomočjo le-teh.Težko je razložit,laže bi ti pokazala.V bistvu če si malo bolj napeta pri dviganju,imaš občutek kot da dvigaš 10 kilogramov.S takimi vajami se dela na mišični masi in kmalu boš imela občutek da so se ti prsi dvignile.
Tudi metuljčka lahko izvajaš doma-brez ročk ali z ročkami.Uležeš se na klopico ali na tla,ročke držiš nad glavo,roke imaš v komolcih rahlo pokrčene.Roke počasi razmikaš in primikaš nazaj nad glavo.Jaz delam 3 serije po 12 ponovitev.
Še enkrat se opravičujem za nejasne obrazložitve,vendar jaz znam razložiti bolj praktično kot teoretično.Če bi bili skupaj na fitnesu,bi ti lahko vse bolj podrobno razložila-tako pa upam da sem vsaj malo pomagala.
Sej ti pravim da odkar hodim na fitnes mi niti na misel ne pride da bi si jih dala dvignit in pomanjšat z operacijo,medtem ko sem pred tem bila že čisto na tem da se usedem pod kirurški nož.Še dobro da sem si premislila ker menda se ti operirane prsi med porodom spet povesijo in potem je potrebna še ena operacija,poleg tega pa bi svojega otroka rada dojila,v kolikor pa vmes poseže plastični kirurg,je to nemogoče.
Ne rečem,še vedno nimam čisto trdih prsi,vendar izgledajo lepše in sedaj lahko nosim dekolteje do popka…
Good luck!!!