Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija PROVOKACIJA S KM

PROVOKACIJA S KM

Ponovno pozdravljene,
pri moji 3 mesece stari punčki je sum na alergijo na KM, testi so bili negativni, v maju ji bojo naredili provokacijo s KM na PK.
Prosila bi če mi lahko poveste kako to zgleda, ali dajo njej mleko po flaški ali kako. Kako hitro pa se potem pokaže reakcija, mi smo namreč pri 7 tednih imeli katastrofalno kožo, zaradi tega smo bili napoteni k alergologu.
Je izključno dojena in me je strah da bi se potem ona navadila na flaško in se ne bi hotla več dojit.
Rekli so mi tudi da si v bolnici 3 dni, kako pa to zgleda, si skupaj z otrokom?
Lp

če dojiš si z otrokom. ker pa so nam delali provokacijo ko se nisva več dojili, ti težko povem kako je to v tvojem primeru. mi smo pili mleko z brizgalko po mililitrih, strogo po shemi. reakcije pa so odvisne kako reagirate. nam se je pojavila 20 min po max zavžiti dozi, nad 100 ml, izpuščaj okrog ust.
1. dan smo pili placebo, pregomin obarvan z pesinim sokom, 2. dan mleko obarvano z pesinim sokom. nihče od osebja razen v kuhinji kjer so pripravili mleko ne ve kaj se pije. jaz sem ugotovila na koncu ko mi je sestra rekla naj poskusim, ker one ne morejo ugotoviti. ker pa sem pregomin uporabljala več let, sem že po vonju ugotovila, ko sem poskusila pa sem bila prepričana. okusa po mleku pa tako ne prenesem. če pride do reakcije, potem preverjajo v kuhinjo kaj je bilo v steklenici. vsaj tako so delali pri nas. mislim pa da če ne bi bilo reakcije 2. dan, potem bi bil 3. dan na vrsti mlečni zajterk, nisem pa prepričana.

Pozdravljena zt,
koliko ste bili pa stari ko so vam ugotovili alergijo in kako se je odražala na otroku. Moji so se pri 7 tednih pojavili izpuščaji po obrazu in glavi kot mozoljčki, pediatrinja je trdila da se ji koža čisti, jaz pa sem vedla da mora bit nekaj drugega ker je revco zelo srbelo in se je non stop praskala, tako da je imela rokavičke. Upam da ni alergična in da je to bilo samo prehodno, čeprav sem še skozi vsa panična, samo da zagledam izpuščaj že tuhtam kaj bi lahko bilo.
Še nekaj bi te vprašala, v nedeljo sem pojedla za provo pol banane pa je naslednji dan bila zelo tečna pa ponovno je dobila par izpuščajčkov za ušeski v lasišču, ali ti misliš da je zaradi tega, je banana alergen?
Lp

se mi zdi da je lahko vse alergen.
mi smo ugotovili alergijo kmalu, izpuščaji po obrazu kot pri vas, patronažna je mislila da se preveč redi, od mojega mleka. potrjena pa je bila v 10 mes.

krči ki so jo zbujali tudi ponoči, pri tem je nogice iztegnila od sebe. bila je cela trda kot deska, zaradi krčev, zato sem se sama odpovedala svežemu sadju in zelenjavi, kasneje po svojih opažanjih pa še jogurtom in drugim izdelkom iz mleka. sicer je imela še zelo trdo blato.

ko sva začeli uvajat gosto hrano in prešli tudi na mlečne izdelke, je po skuti in tudi trdem siru dobila kontaktno reakcijo, in niti ni hotela jesti. špinačo je odvajala neprebavljeno, ker je bila pripravljena z smetano ali pa je bil zraven pire krompir z smetano. po fruhtzvergih je bila kot bi imela ošpice, po hipovi sadni kašici pa krvave očke in ni hotela jesti ali se dojiti dokler ji niso prijele fenistil kapljice. takrat smo bili prepričani da je vzrok mleko.

sedaj pri 7 letih nimava nekih hudih reakcij če se slučajno pregreši, sicer se niti ne more, ker preprosto sama zavrne prepovedano hrano, ko jo poskusi.

jaz sem mnenja da vsaka mama svojega otroka najbolje pozna in ve kaj je z njim narobe. ni pa izključeno da se motimo.

ko so nam prvič delali provokacijo pri 3 letih, smo pili le mleko in kljub reakciji imeli drugi dan mlečni zajterk, reakcija bi naj bila blaga in razlog bi lahko bil tudi kaj druga,ker pa je zavrnila in testi so bili pozitivni si je zdravnica premislila. drugo provokacijo, ki sem ti jo opisala pa smo imeli pri 5 letih.

New Report

Close