Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija provokacija na mleko

provokacija na mleko

Lep pozdrav.

Zanima me več stvari.

1. Kako poteka provokacija na mleko pri 6 mesečnem otroku? Vem, da si hospitaliziran 4 dni, kako pa dajejo mleko in koliko?

2. Otroka polno dojim in nisem še dajala druge hrane. Ali obstaja možnost, da se otrok po uvajanju mleka ne bo več hotel dojiti?

3. Pa še to. Ali je na Jesenicah običajno, da te danes pokličejo, jutri pridi za 4 dni z otrokom v bolnico. Mislila sem, da sporočijo vsaj nekaj dni prej, saj imam doma še 2 otroka in je potrebna organizacija, ki pa je ne morem urediti iz dons na jutri.

Hvala za odgovore in lepo se imejte. T

Tudi mi smo imeli provokacijo z mlekom na Jesenicah. Žal neuspešno, tako da je še vedno na dieti.

1. Prvi dan dobi ene parkrat mleko po brizgi, ne spomnim se točno, ampak se mi zdi da 5, 10 in 15 ml.Otroku vstavijo tudi kanalček, da lahko v primeru hude reakcije intravenozno vbrizgajo antihistaminik oz. kar je pač treba. Drugi dan se mi zdi da dobi 20, 30, 40 in 50 ml, otroka se vseskozi opazuje, meri vročino, pritisk, saturacijo…Tretji dan dobi 50, 100 in 150 ml, če ni reakcije, je provokacija uspešna, dobite navodila za uvajanje mleka in greste domov. Če ni uspešna, pa dieta naprej. Nam se je vse porušilo in otrok je še en mesec hodil k sebi – driskal, napenjalo ga je, spuščal vetrove, bil trikrat v enem mesecu laringitičen…

2. Mislim, da te zaradi dojenja nima kaj skrbeti, mleko mu dajejo po brizgi, lahko po žlički…

3. Ja, na Jesenicah je to praksa, ker v ponedeljek dopoldne vidijo, koliko je drugih sprejemov ipd., tako da v torek lahko sprejmejo določeno število otrok na provokacijo – odvisno od prostora.Ti kar uredi stvari, varstvo ipd. za vsak slučaj, če v ponedeljek dobiš klic 😉

Pa dobro opravite!

Ojla.

Hvala za odgovor. Mojemu je na testiranju pokazalo negativno, jaz pa se vseeno držim diete, ker je bil prej vedno pikast. No, mene so klicali včeraj, naj danes pridem, pa sem zavrnila. Bom malo premislila kaj naj naredim, glede na vaše posledice. Lepo se imejte in naj alergija čim prej mine. T

tart – kdaj pa ste buili na testiranju in vam je pokazalo negativno?

kajti tudi jaz čakam na klic za provokacijo, ker je imela ob testiranju konec marca teste negativne. Sem pa sama probala košček sira, jo še polno dojim in je bila včeraj stara 6 mesecev, pa je dobila naslednji dan pike.

Sama bi tudi najraje kar malo odložila provokacijo, ker sem prepričana da so testi nerealni. vam je kaj komplicirala, ker si odklonila provokacijo oz. kdaj je rekla da vas naslednjič pokliče?

Spidy – koliko pa je bil tvoj malček star, ko so mu delali provokacijo in a mu je kdaj na testiranjih pokazalo alergijo? Ker naši je ob prvem testiranju pri 1 mesecu pokazalo alergijo na mleko, pri 5 mesecih pa ne več.

Oj.

Na testiranju sva bila 26 marca. Vse je bilo negativno, vendar so mi rekli, da me bodo klicali na provokacijo.

Klicali so me v sredo ob 12. uri, naj na četrtek pridem. Na moj negativen odgovor ni Komplicirala, postala pa je osornejša. Na vprašanje, kdaj me bodo klicali naslednjič je rekla da ne ve, da je odvisno od prostora, zdravnika, alergologa.

Jaz bom verjetno poskusila tako, da bom ob isti prehrani par dni uživala še mleko in mlečne izdelke, potem bom pa videla.

Kdaj boš uvajala drugo hrano in kaj?

Lep dan, čeprav deževen. T

Mi smo bili pa 30 marca. Potem lahko kmalu pričakujem nenaden klic. Se mogoče srečamo na provokaciji. Od kod pa si?

Hčerki sem danes probala dati proseno kašo, pa ni preveč navdušena. Ni pojedla niti žličke.želim si pa priti na jasno najprej pri žitaricah, ker trenutno sama uživam le ajdo, proso in občasno piro. Moja je alergična na veliko živil, tako da je stvar malo bolj zakomplicirana.

Imam pa tudi sina, ki je tudi od rojstva alergik pri njem sem pri 6 mesecih začela z belo zelenjavo (bučke, kolerabo, zelje), ob tem je jedel riž (skoraj do 11 meseca), ki ga pa hčerka ne prenaša.

več sem pisala na forumu alergije.net. Če te zanima kaj več se nam tam pridruži ali mi piši na email.

Oj.

Sem z Bleda. Jaz se pazim le mleka, jajc in oreščkov. Bom pa malemu poskusila počasi s zelenjavo. Lp. T

naš je bil ob provokaciji star leto in pol, prej so bili vsi testi pozitivni. Je pa alergičen na mleko, jajca, jabolko, breskev, pršico…

tudi mi smo imeli prvo provokacijo z KM šele pri 3 letih, ob tem da so bili testi še vedno visoko pozitivni. rezultat je bil tako pričakovan, neuspešna provokacij.

New Report

Close