Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija provokacija

provokacija

Zaradi alergijske reakcije na Hiconcil so nam po negativnem testu na krvi predlagali še provokacijo, zaradi česar je potrebna hospitalizacija v Pediatrični kliniki. Ima kdo to v izkušnji, kako poteka, koliko časa traja in koliko so težili glede prisotnosti staršev.

Hvala za odgovore!
zelen

Jaz nikakor nebi pristala na to, da s svojim otrokom me smem ostati v bolnišnici. Otroci so nežni in občutljivi in vsak šok jim pusti globoko v pozavsti travme in različne strahove. Sama sem enkrat hčerko odpeljala raje domov, kot da bi jo morala pustiti samo na pediatrični kliniki. Dovolj je obisk na pediatrični kliniki, ko čakaš za mizo v igralnici, jedilnici, pisarni, kakorkoli pač se imenuje tisti večnamenski prostor in opazuješ majhne otroke, ki tako težko čakajo na svoje mamice, mamic pa ni. Že druge je bilo težko gledati, pa da bi se zvečer vlegla doma v posteljo z mislijo na mojo punčko. Že tako so prizadeti zaradi alergij in srbeče kože… Provokacijski test pa služi le temu, da ugotovite ali je alergičen na neko snov, v vašem primeju je to nekaj, kar ni življenjskega pomena in se je temu lahko enostavno izogniti. Se pravi nič življenjskega, da bi ga bilo potrebno po nepotrebnem mučiti.
Mislim, da se temu zdravilu enostavno lahko izognete (nekateri se pač morajo izogibati določeni hrani, kar je veliko težje) in po potrebi ga zdravnik zamenja z drugimi.
Razmisli in veliko dobrega ti želim…Mojca

Tudi mi smo imeli reakcijo po HICONCILU pri 6.mesecih (pikice) in kasneje še pri 9. mesecu na Ospen. Sum alergije na penicilin,krvni testi so bili negativni 2x. Čaka nas še provokacija. Enkrat smo že bili hospitalizirani pa so ugotovili, da so prvi krvni testi (vzeli so jih pri 9.mesecih takoj po reakciji) lahko lažni. Takrat so ji vzeli samo kri in še enkrat pregledali cel.ige in spec.ige še za beljak, rumenja,kravje mleko in penicilin.
Cel.IgE: 47,9 kU/L
Spec.IgE za kravje mleko 0,71 kU/L
drugo pa vse pod 0,35 kU/L
Zvedeli smo torej nekaj novega alergija na kravje mleko ? NOBENE REAKCIJE
Stari smo skoraj 17. mesecev in do sedaj je mala popila najmanj 0.5 l mleka – Milumila ali pa navadnega kravjega,pa še kakšen jogurt dnevno,pa sir, skuto ;skratka zrasla na kravjem mleku.
Sedaj cakamo na provokacijo, ker smo vedno ravno takrat prehlajeni ne vem kdaj nam bo to uspelo izvesti.
Kontrolo zaradi alergije na mleko imamo februarja, do takrat pa dieta brez mleka. Pije Som mleko in druge sojine in riževe izdelke, ki ji pa seveda niso tako zelo všeč kot navadni.

Cav, cav

Lep pozdrav!

Na Pediatrični – alergološki oddelek so glede prisotnosti staršev zelo dojemljivi. Dvakrat so mi dali to možnost (starost otroka 3 leta) in tudi od ostalih staršev v bolnišnici nisem slišala drugačnih informacij.

Le s sestro se morate dogovoriti. Na voljo pa so tudi kar udobni počivalniki.

Pozdrav

New Report

Close