PROVOKACIJA
Hmmm, ja saj imate prav. Ampak ko se srečaš z alergijo oz.nečim kar ne paše tvojemu otroku in ne veš kaj bi to bilo….. Mi tudi nismo vedeli ali bi šli ali ne. Ampak ko smo se pa samo vrteli v začaranem krogu, teža ni šla nikakor gor, driska se je pojavila že od nevemčesa vsega, sva z možem pristala na pediatrin predlog da naj ga damo na testiranje pa bomo vsaj vedeli pri čem smo. In prav je da smo šli. Mislila sem da otrok tudi jajc ne sme, ampak jih lahko, saj so mi očitno vedno “padla nekako vmes”, da sem jih sumila. Ima “samo” intoleranco na laktozo. Vem pa, kaj vse mu lahko in česa vse mu ne smem dati. Tako smo vsaj prišli na čisto sami sebi in otroku lažje in brez skrbi pripravljam za jesti kar mu je dopuščeno.
Imate pa delno prav. Seveda pa se vsak odloči sam. Če bi bila jaz sigurna da je pri našem samo mleko vzrok tudi ne bi šli.
LP M.
Sama sem dala z otrokom vse skozi. Muke, da jih ne moreš opisati. Zaužitih zdravil in porabljenih krem. Ko sva se začela z možem zavedati, da le midva odločava o otrokovi usodi so se stvari začele razpletati. Nasvete pa sva upoštevala le tista, za katere sva vedela, da bodo hčeri pomagala, nikakor pa ne škodovale.
Uživajte v svoji sreči…
Dvomim, da bo katera tole sploh še prebrala, glede na zadnji datum, a tule so moje izkušnje.
Sin je imel od rojstva hude krče in vedno bolj pogosto odvajanje(12x in več na dan). Ni se mogel dojiti zaradi šibkosti, tako da je bil na Hippovem mleku. Samoinciativno sem mu po 14 dneh zamenjala mleko, pa ni bilo bolje.
Po 3 tednih sva šla k pediatrinji, ki je takoj svetovala Pregomin. Od takrat se je stanje izboljšalo, tako da je bil pri enem mesecu spet na porodni teži.
Pri enem letu sva bila prvo na testiranju(kri) pri Voduškovi, nato še na provokaciji. Provokacija se dela zato, ker tako mali otroci(do 3 let) še ne proizvajajo teh obrambnih protiteles, ki zanesljivo pokažejo_od tu tudi priporočilo, da je takšnega otroka dobro čim dlje dojiti, ker dobi ta protitelesa z materinim mlekom. Tako je direktno jemanje potencialnega alergena baje najbolj zanesljivo.
Danes tudi slučajno ne bi šla več k Voduškovi, saj upravičeno domnevam, da nekaj vendarle ni bilo narejeno ok. Pa tudi, ali mislite da alergijske reakcije ponoči spijo? Kaj če bi imel vaš otrok reakcijo ponoči in bi potreboval zdravniško pomoč?
Zato grem danes raje z njim v bolnico za nekaj dni. Imamo vsaj pomoč pri roki, če jo bo potreboval. Iz lastnih izkušenj vem, da gredo reakcije dihalnih poti lahko zelo hitro in je za iskanje pomoči bolj malo časa.
Zakaj pa ne več k Voduškovi? Ker ima naš danes pri 3 letih potrjeno mleko in jajca. Torej takrat le nisem zganjala brezvezne panike!
LP
Koki, bolj se ne bi mogla strinjati s teboj. Pri nas je bila zgodba enaka in zato nikoli več k njej.
Lahko bi rekla, da je nenatančna, površna in za moje okuse čisto preveč (za te čase) nagnjena k klasični medicini in odtujena od alternativne! Obupno. Ne maram zdravnikov, ki mi prodajajo samo fermacijo, blizu so mi zdr. odprti in seznanjeni tudi s čem drugim kot le s kortikosteroidi in kapljicami.
Na, pa sem se malo spucala. Namreč, ogromno ljudi hodi k njej in veliko jih tudi hvali njeno delo, in nikoli si nisem upala povedat mnenja, ker me je bilo strah govoriti čez takega eksperta, sem si mislila, da je sigurno z menoj kaj narobe!?
Hvala Koki.
LP
Moja hčerka je stara 9 mesecev, alergija na mleko in jajce, ki je bila ugotovljena pri 3 mesecih. Pri sedmih mes. ji je bila odvzeta kri in alergija na mleko ni bila več dokazana (rezultati so bili pod mejo, pri kateri govorimo o alergiji). Zdravnica je rekla, ker so testi negativni, naj se naročiva na provokacijo, Kajti tudi če so izvidi negativni, še ne pomeni, da je alergija izvenela. Šli sva na provokacijo na pediatrično. Pri nama je zgledala provokacija tako, da je dopoldne prvi dan vsake pol ure cca5 krat morala popiti Aptamil (vsebuje kravje mleko), količina pa je bila vedno večja (1, 2.5, 5, 10, 20,30 ml).Drugi dan pa sva začele s 30ml, vendar sva tu tudi ostale, saj se je pojavila reakcija na koži. Jaz sem vztrajala, da bom ostala pri mali ves čas, sicer bova odšli domov, in lahko sem bila pri njej. Malo sem ves čas opazovala, če se bi pojavila kakšna reakcija. Drugi dan se je takoj po zaužitju pojavila koprivnica na hrbtu in okrog ust in pod brado pike. Hoteli so me prepričati da so pike od dude, vendar sem vztrajala drugače. Končno so popustili in mi dali recept za pregomin za tri mesece. Decembra imava ponovno provokacijo.