Provizorično polnilo
Spoštovani,
mi lahko pomagate s podatkom o materialu polnila, s katerim mi je zobozdravnica začasno zaprla zob?
Približno 3 dni po tem se je začelo moje zdravstveno stanje slabšati in ker sem zelo kemično občutljiva, se sprašujem, če je lahko vzrok v materialu, ki najbrž ni inerten.
Verjetno vsi uporabljate enake materiale?
Najlepša hvala.
Lep pozdrav,
Alenka
Pozdravljeni,
zelo bi mi pomagali, ko bi mi povedali za katero provizorčno polnilo gre; uporabljamo kar nekaj vrst provizoričnih polnil. Morda pa svojega zobozdravnika povprašajte o tem.
Srečno.
Pozdravljeni,
izvedela sem le, da je šlo za kavit. Zob imam zdaj saniran, ampak ker sem potem obležala z vročino, ne morem vedeti, kaj je šlo narobe, še vedno sem v zelo slabem stanju.
Imate mogoče kakšne izkušnje s kemično občutljivimi in mi lahko priporočite, kateri materiali so bolj primerni?
Najlepša hvala.
Lep dan vam želim.
Alenka
Pozdravljeni,
zelo močno dvomim, da je vzrok vaši vročini polnilo v zobu. Vsi materiali, ki jih uporabljamo v stomatologiji so izjemno dobro testirani in ne povzročajo alergičnih ali kako drugače dražečih reakcij pri človeku. V času viroz ste verjetno obležali zaradi virusa in ne provizoričnega materiala v zobeh. Sicer imate na voljo tudi alergološko ambulanto, kjer ocenijo vaše reakcije na materiale.
Srečno.