protruzija in spinalna stenoza-možna hernija??
Spoštovani,
pred približno dvema letoma sem imel pri vas 6 terapij v Murski soboti.Imel sem/imam diagnozo protruzija diska na nivolu l4-l5 in spinalno stenozo.Z vašimi terapijami sem dokaj dobro okreval zmanjšale so se bolečine križu,ampak sedaj me zaradi sedečega dela spet mučijo bolečine v spodnjem delu križa,ki občasno sevajo tudi v desno ritnico in nogo.Ali je možno,da bi samo zaradi sedenja lahko protruzija napredovala v hernijo?? Hernije si res ne želim pri komaj 24 letih,saj bi me športno zelo omejevala.Sedaj večinoma,hodim v fitnes,tu pa tam grem na lahki tek in pa plavam,vsak dan tudi delam 5-10 minutne vaje za hrbtenico,ampak še vseeno tu pa tam čutim rahle bolečine v nogi in ritnici.Je možno,da sta slabo prekrvavljeni?..Zelo veliko časa ravno ne presedim,nekje 3-4 ure..Včasih po teku opazim tudi,da me boli golenica in desno stopalo ampak to se mi doagaja predvsem po asfaltu,na travi ne opažam nekih večjih težav.Lep pozdrav,Jani.
Pozdravljeni,
povsem možno je, da je sprememba v obliki protruzije napredovala v hernijo. Ob tem pa je potrebno poudariti, da hernija ni nič bolj resna oziroma nevarna od protruzije, vse je odvisno od velikosti, predvsem pa usmerjenosti le-te. Verjetno sem vam svetoval preventivne terapije, ki jih za podobne diagnoze predpisujem dvakrat letno.
Priporočam, da se naročite na ponoven pregled/posvet v našo ordinacijo. Na podlagi klinične slike bom lahko bolj natančno ocenil vaše stanje.
Ordinacijo smo letos v mesecu februarju preselili v prostore medicinskega centra hotela Vivat v Moravskih Toplicah. Kontakt za naročanje ostaja enak, prav tako tudi celotna ekipa.
Posredujem vam kontaktne informacije: http://www.mo-gy.si/ordinacije-5/
Lep pozdrav,