Proteini in načrtovanje nosečnosti
Pozdravljene soborke=)
Imam vprašanje, z partnerjem sva v športu dosti aktivna. Moj hodi na fitnes (med samim treningom pije BCAA in po treningu še proteine). Jaz pa hodim na vodeno vadbo za preoblikovanje telesa – podobno kot fitness.. In sama sem začela po treningu jemati proteine. Ampak res samo proteine.
Zanima me koliko ti prehranski dodatki vplivajo na spermije in na ž. celice?
Hvala za odgovore..
nimam pojma, kaj je to, kar je tvoj partner, preveri na netu v angleščini, če je kaj na to temo. beljakovine so sicer zaželjene, vendar pa ti svetujem, da nikakor ne smeš hujšati in predvsem ne omejuj maščob, prav tako se izogibaj topljenju maščob v telesu, razen če si res predebela! So zelo pomembne za hormonsko delovanje in če gledaš celostno – kakšno je telo, pripravljeno na nosečnost in materinstvo? Mehko, oblinasto, s pripravljenimi zalogami za zarodek, baročno, ne pa izklesano!
Super je, da se gibaš, vendar ne pretiravaj, kar pa itak velja za vsa področja. Telo mora biti v obilju (je vedno rekel moj mož, ko sva se pripravljala na postopek), ne pa v stresu, naporu in pomanjkanju…
Bom preverila glede partnerja..
Pred zadnjim postopkom sem imela raztrupljanje telesa + ista telovadba kot sedej (shujšala sem 4kg) rezultat na vsakem jajčniku več kot 20 foliklov.. V glavnem full ok. Sem pa šla še dol nekaj kg in sedaj sem na teži preden sem šla v postopke .. Sem pa visoka 169cm in trenutna teža je 62kg.. Imela pa sem 71kg =) Sedaj se počutim fenomenalno.. Me je pa zanimalo samo glede proteinov kako in kaj.. Če ne jih bom opustila in je=)
proteini sami po sebi so ok, vendar bi bilo bolje, da bi bili v “naravnem stanju”, torej meso in zelenjava z veliko vsebnostjo proteinov. Pri praških nikoli ne veš kaj vse je dodano. Jaz bi bila posebej pozorna na umetna sladila in ojačevalce okusa, pa tudi soja in njeni produkti niso ok (je fitoestrogen – vpliva na hormone). Pa še to – mlečne izdelke je treba uživati polnomastne, ne manj mastnih.
Celic si imela res ogromno, vendar kvantiteta ni nujno tudi kvaliteta, včasih je celo obratno sorazmerno, pri PCO recimo.
Če se počutiš dobro je to zelo dobra popotnica v postopek! Naj bo zmagovalen! 🙂