Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Prosim za razlago

Prosim za razlago

Lp stara sem 28 let.ze dlje casa jemljem concor zaradi tahikardij.in rivotril zaradi manjsih epi. Napadov v spanju. Bila sem na slikanju kjer je pokazalo nekoliko vecjo senco srca..zato dem bila poslana kardiologu ipravila sem nekaj preiskav caka pa me se uz. Lepo prosim za razlago dosedanjih preiskav.

Ekg. Sinusni ritem s frekvenco ventrikljev 76 min. Intermedirana elektricna os PQ 0.13 , QTC 0.411 st spojnica v izoliniji. APLANIRAN T VAL V . V2 DO V5. predvsem me zanima kaj so t8 aplanirabi t valovi?

Obremenilni test.
Ekg v mirovanju sinusni ritem s fr. Ventrikljev 79min intermedialna el os. St spojnica v izoliniji
RR 90/71mmHg
Obremenimo jo na cikloergometru stopenjsko 25w do 96w (69% predvidene obremenitve.) Prekinemo zaradi bolecin v misicah . RR poraste na 150/93 mmHg. Sr.fr na 141min. Dosezen dp 21000. V ekg ni dinamike v st spojnici ali motenj ritma.
Mnenje . Do dosezene stopnje obremenitve in srednje visokega dp ishemicne reakcije srca ne izovemo.

Holter. Aparat sem imela 71 ur
Belezili smo sinusni ritem s povprecno frekvenvo ventriklov 79/ min. Minimalno 45/min. Maksimalno 160/min. Prisotnih je bilo 18 monomorfnih ves.
Mnenje sinusni ritem s fizioloskim stevilom ves

Opraviti moram se uz srca.. mi lahko malo vec poveste o tem izvidu.
Veckrat me stiska v prsih in imam kart pogoste vrtoglavice..za odgovor se vam ze v naprej zahvaljujem

New Report

Close