Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo PROSIM ZA POMOČ-PREBAVA

PROSIM ZA POMOČ-PREBAVA

Pozdravljeni, gospod Dominik.

Po prebiranju foruma, sem se zaradi vaših odličnih nasvetov odločila, da vas tudi jaz zaprosim za vaše mnenje oziroma nasvet.
Stara sem 44 let in imam problem z nezmožnostjo odvajanja blata. Že kot otrok sem težje odvajala blato, kar pa se je z leti samo poslabšalo, oziroma prišlo do takšne meje, da me sploh ne pritisne na blato. Naj povem, da so se mi pred leti na jajčnikih pojavljale ciste, ki so mi jih punktirali (6 x), nakar se je razvil tumor, ki pa je postal mejno maligen. Nato sem imela 5 poskusov umetne oploditve, in na srečo je bil eden tudi uspešen. Po končani porodniški so mi kontrolorali tumor in ugotovili, da se je razvil v malignega. Sledila je operativna odstranitev rodil in zaradi razlitja tumorja, tudi kemoterapija.
Zadnji dve leti sem vegetarijanka, iz jedilnika sem za leto dni izločila tudi mlečne izdelke, vendar sem po tem začela uživati navadne jogurte (3 na teden) in občasno skuto. Uživam veliko tekočine, predvsem vode in zeliščnega čaja. Skratka uživam predvsem ekološko in kvalitetno hrano. Mislila sem, da se mi bo prebava z vegetarijansko prehrano popravila, saj že 20 let hodim na blato s pomočjo donata. Nič ni bilo bolje. V lanskem letu sem bila na 3 kolonohidroterapijah, vendar tudi to ni pomagalo. Tudi atlas sem si dala nastaviti, pa tudi to ni zaleglo. V zadnjih dveh letih imam cmok v grlu in pa v predelu vrata, ki se stika z glavo občutek polnosti, bolečina pa gre v uho in proti očesu. Če si z masažo spravim tekočino iz vratu, potem imam občutek cmoka, kar pomeni, da se mi tudi tu nabira sluz. Zadnje čase se mi tudi spahuje in po nogah imam občutek mravljincev, ki trajajo par sekund.
Merila sem si ph urina in slika je sledeča:
4.50-5,5,9.00-6,1,11-6,4,13.30-6,4,15.30-6,7,16.30-6,4,18.45-7,00,21.00-7,23.30-5,5
4.50-5,5,7.00-6,4,10.00-6,4,12-6,4,14-6,1,15.30-6,4,18-7.00,23.6,4
6,00-6,1,9.30-6,7,11.30-6,4,16-7,00,17.30-7,00,20.00,6,7
Glede na vrednosti, bi rekla, da sem zakisana, Ali je to razlog cmoka in bolečin v vratu ? Prejšnji teden sem si kupila probiotik Agenki In koncentrat Pianto. Ker imam tudi vetrove, ki nimajo smradu, sem pomislila tudi na encime. Mislim, da bi morala začeti tudi z bazičnim praškom in kopelmi, ter v marcu z čiščenjem jeter.
Resnično bi se rada znebila zaprtosti in menim, da se vrtim v začaranem krogu. Čutim, da mojemu telesu nekaj primanjkuje, oziroma, da se s slabo prebavo zastrupljam in da je razliog nezmožnosti odvajanja ( trenutno samo s klistirji) globji. Rada bi, da bi moje črevesje ponovno začelo delovati.
Prosim vas, da mi svetujete, kot ste že mnogim pred menoj, kje začeti.
Zanima me, če lahko tišči razlog slabe prebave tudi v dogodkih iz preteklosti, kot to tretira karmična diagnostika.
Hvala za vaš čas in trud, ki si ga vzamete za tiste, ki jih pestijo problemi.

Lona

Spoštovani!

Najprej opravičilo,ker vam odgovarjam tako pozno. Glede na težave, ki ste jih in jih še imate, vam svetujem terapevta za celostno zdravljenje. Potrebno je najti vzroke. Pravilno je, da se lotite razkisanja, vendar mislim, da je vzrok lahko tudi v porušenem hormonskem ravnovesju, obremenjeni ste lahko s težkimi kovinami, tudi kemoterapija je lahko pustila posledice. Črevesje se tudi močno odziva na stres.

Izdelka, ki ju uporabljate, sta tista, ki bi vam ju za izboljšanje prebave svetovali tudi v ordinaciji.

Vse dobro vam želim!

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Pozdravljeni,

hvala za odgovor. V spletni trgovini mi je gospa Helena prijazno svetovala glede uporabe obeh izdelkov. Res sem vesela, da sem se odločila zanju, saj lahko sedaj hodim na blato brez uporabe Donata. Enkrat sem si čistila tudi jetra, v naslednjem tednu bom ponovila čiščenje in moram reči, da se počutim dobro. Naj še omenim, da se mi je v predelu oči in nosu naredil pred približno tremi leti rjavi flek, ki občasno srbi. Ali bi lahko nastal zaradi hormonskih sprememb oziroma ali zaradi slabega delovanja jeter. Glede na prebrano, bi lahko rekla, da je razlog slednje.

Še enkrat hvala in lep pozdrav, Lona

Spoštovani!

Veseli me, da učinkovito rešujete težave. Madež, ki se je naredil, je najbrž povezan z obremenitvijo jeter, saj so bila jetra zaradi slabe prebave še bolj obremenjena. Poizkusite uživati čim manj sladkorja, omejujte ogljikove hidrate, uživajte laneno olje in veliko zelenjave.

Lep pozdrav!

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close