Prosim za pomoc
Pozdravljeni!
Imam stiri leta starega sina,ki preboleva stevilne angine,sedaj pa ima ze skoraj tri mesece mocno povecane mandeljne in ob antibiotiku,se mu zmanjsajo,ko pa preneha jemati antibiotik,pa se mu zopet takoj povecajo.
Ob zadnjem brisu,ni bila angina,ampak mandeljni so vseeno mocno povecani ze tri mesece.(zadnji bris je bil oduzet pred enim mesecem,prej pa angina nikoli ni bila dokazana z brisem,ampak kar na oko)
Kaj bi to lahko bilo?
Pediatrinja mi je omenjala odstranitev mandeljev in zrelnice,pa me zanima,koliko je to smiselno in kako poteka sama operacija?
Spošzovani!
Če so nebnice tako povečane (lahko se povečajo po vnetju in nato se ne zmanjšajo več, tudi če ni več vnetja), da delajo težave ali če so angine pogoste (4-5 ali več na leto) potem je potrebno misliti tudi na odstranitev nebnic.
Operacija se dela v splošni anesteziji, traja pol ure, po operaciji otrok lahko še rahlo krvari iz ust, za bolečine dobi zdravil, naslednji dan, če je vse v redu, gre domov in je doma še en teden (nekaj dni težje požira).
Lp. drIB.
Pozdravljeni!
Hvala za Vas odgovor.
Me pa muci se nekaj,nekje sem zasledila,da se v vecini primerih odstrani mandeljne in zrelnico,ce so pogosto vneta tudi usesa in da otrok kasja pogosto,pri nama pa ni tako,najveckrat so povecani samo mandeljni.
Pa me zanima,koliko bi bilo tukaj smiselno odstraniti mandeljne in zrelnico,ter nebnice? Ker na zadnjem pregledu pri pediatrinji pred enim mesecem po brisu ni bila dokazana angina,mandelje pa ima povecane se danes(vse skupaj traja sigurno vec kod tri mesece). Je mozno,da bi bila v ozadju kaksna alergija na kaj?
Upam,da nisem prevec zakomplicirala..
Hvalaa lepa in lep dan..