Prosim za pomoč
Imam šest tednov starega sina, ki ima že tri tedne pikice po obrazu, glavi, trebuhu, rokicah, nogicah. Izpuščaje je dobil že v porodnišnici vendar niso ugotovili vzroka, malo so krivili hrano, ki sem jo dobila (jagodna marmelada, malinovec). Ko sva odšla domov so mu izpuščaje oskrbeli tako, da so izginili. Po enem tednu pa se je vse ponovilo. Pobrskala sem po forumu alegije in sumim, da ima alergijo na mleko in mlečne izdelke, ker ima tudi hude krče. Začela sem dieto brez mleka. Včeraj sva imela prvo posvetovalnico. Pediatrinja mi je rekla, da gre lahko za čiščenje kože, samo, da jo bega, ker ima pikice po vsem telesu. Povedala sem ji za svoj sum na alergijo, pa mi je rekla, da naj se držim diete, če pa se bo stanje poslabšalo naj pridem po napotnico za testiranje. Predpisala mi je negovalno kremo, ki so mi jo naredili v lekarni, vendar nisem opazila, da bi se mu stanje kaj izbolšalo. Sedaj ne vem ali naj grem takoj po napotnico ali naj počakam še kakšen teden. Zanima me kako poteka terstiranje? Ali otroka takoj zadržijo v bolnici, ker ga polno dojim bi verjetno ostala z njim?Zanima me še koliko časa ostaneš v bolnici in v primeru, da ugotovilo alergijo ali dobim samo strogo dieto ali otrok dobi še kakšno zdravilo ali mazilo?
Za odgovore se zahvaljujem.
Mija