Najdi forum

Pozdrav!

Ali je kakšna možnost, da moja mama dvigne priporočeno pošiljko, katero sem jaz dobila? Namreč- stalno bivališče imam še zmeraj v rojstnem kraju, ki pa je precej oddaljen od Ljubljane, kjer drugače živim. In glede na to, da sem ravno pred porodom, si niti ne upam podati na pot. Ali lahko kako pooblastim mamo, da dvigne tisto namesto mene?

Lep pozdrav!

Poskusiti ni greh. Ce je kraj manjsi in postarji poznajo mamo, bi morda slo. Drugace pa bodo zahtevali pooblastilo od notarja.

Kolikor vem, lahko priporočeno pošiljko dvigne v tvojem imenu – samo v primeru če je iz sodišča ne more…Samo pošto iz sodišča moraš dvigniti osebno, ostalo pa lahko dvigne ona namesto tebe..Vsaj pri nas je tako.Kako je drugje ne vem.

Jaz sem za pooblastilo uredila na posti. Izpolnila sem formular in placala mislim
3.000 Sit.Cakala sem odlocbo z DURS.Tudi te posiljke kot s sodisca ne more nihce dvigniti brez pooblastila. Lp babi

Je tako, kot je napisala Babi. Uradno se zadeva uredi tako, da gresta oba na posto, izpolnita nek formular, nekaj se placa, pa lahko drugi namesto tebe dviga priporocene posiljke.

Ce pa je kraj manjsi in se med seboj dobro poznate, pa bi postar morda tudi pogledal skozi prste.

Ja, hvala za nasvete!
Saj poštar je zmeraj pogledal skozi prste in je lahko kdorkoli od družine podpisal in prevzel nekaj zame, tokrat pa ni bilo nobenega doma in je pač pustil tisto obvestilo, da me na pošti čaka priporočena pošiljka, katero lahko dvignem v roku 15-ih dni. Hja, očitno bom tokrat vendarle morala iti v rojstni kraj dvigniti tistole zadevo. Nekaj je iz Centra za socialno delo. Hecno pa je, da sem jim jaz najmanj 5x napisala in še vsaj enkrat tolikokrat povedala, da naj mi vse stvari pošiljajo na naslov začasnega bivališča, ker lahko le tam prevzamem….

Zivijo,Andreja! To ni hecno,ampak malomarno z njihove strani,da niso upostevali spremembe naslova.Razen mogoce,ce nimajo tudi oni kaksnih pravil,da te morajo fizicno videti,ko napises naslov zacasnega bivanja.Zanima me,kaj so ti po telefonu odgovorili.Zaradi pravic posameznika,bi jaz zahtevala pojasnilo.
Mislim,da smo do tega upraviceni vsi drzavljani.
To zveni bolj kot princip,ampak prepogosto se dogaja,da smo marsikje nezasciteni. Lep dan babi

Ja, una ženska tam, ki je pregledala mojo prošnjo itd. in kateri sem še parkrat poudarila, če mi lahko pošiljajo na naslov začasnega bivališča, je rekla, da je v redu, da bojo upoštevali. Saj bom šla s tistim pismom do njih, prav do tiste socialne delavke, če bo le v službi, jo bom vprašala, če mi lahko pokaže tisto prošnjo, katero sem vložila, in potem naj mi pojasni, če so pismeni ali ne. Oziroma naj mi obrazložijo, zakaj mi niso mogli poslati na naslov, katerega sem jim dala in na katerem se dosegljiva. Med drugim sem priložila tudi kopijo najemne pogodbe.

verjetno pa je, da si nisi uredila uradno niti novega stalnega prebivališča, oziroma niti začasnega prebivališča, v obeh primerih se moraš oglasiti na upravni enoti na okencu za prijavo prebivališča, kjer sedaj prebivaš. in tam dobiš nove dokumente. to pa verjetno ni tako hudo, saj se ne selimo tako pogosto. če si tega uradno ne urediš, si ne morejo na raznih uradih nič pomagati, saj lahko delajo le na podlagi podatkov, ki so zajeti v osebnih dokumentih. dolžnost vsakega pa je da si v določenem roku uredi nov naslov, če se preseli . oziroma je možnost, da lahko da po zakonu pooblastilo, da v njegovem imenu kdo drug ureja.

Ali pa narediš takole: prosiš sestro, kolegico tvojih let, da gre na pošto po pošto. Skoraj nikoli ne zahtevajo osebne izkaznice. Saj ni potrebno povedati, da to nisi ti. Če pa bo rekel, da naj pokaže osebno, pa naj se izgovori da to ni ista oseba in da ni , da je sestra, .. sorodnica in da je mislila, da lahko dvigne pošto za tebe, ker ti ne moreš priti.
Poizkusi, pa srečno – tudi pri porodu!

New Report

Close