Prosim za nasvete
Pozdravljene!
Otrok je vključen od letošnjega leta v RO vrtca, za katerega sem se odločila zaradi dobrega občutka okolja ter specialne pedagoginje. Ob vpisu je bilo dogovorjeno, da otroku naredimo “zamik” šolanja, in da mu damo priložnost osvojiti nove spretnosti v smislu samopodobe in skrbi zase (sicer je po starosti letos jeseni šoloobvezen), tako da naj bi do leta 2009 ostala v tem Ro-ju. Največja šibka lastnost ji je ADHD ter znaki avtizma. In danes zjutraj me je specialna pedagoginja oddelka šokirala z besedami, da naj jo raje izpišem iz RO-ja do jeseni ter poiščem primerno šolo za njeno vključitev. Kot razlog je navedla, da ima otrok osnovne veščine osvojene in da ne vidi smisla podaljševanja. Kako je možna takšna sprememba mišljenja po dejanskih dobrih dveh mesecih njihovega druženja? Ali je morda premoteča za skupino in zanjo zaradi ADHD-ja? Mnogo je ZAKAJ-ev in jo bom jutri tudi vprašala za dejanski razlog te nagle spremembe mišljenja.
Čemu smo sploh delali preusmeritev? Bolje bi bilo, da bi ostala v rednem oddelku med znanimi obrazi.
Hudo mi je predvsem zaradi otroka, saj ga nisem pripravljena vsako leto premeščati iz enega okolja v drugo, sploh glede na dejstvo da ima težave pri vključevanju med nove ljudi.
Kaj bo storile ve?
Četudi bo ostal zamik šolanja, v tem vrtcu več ne želim ostati, ker sem izgubila zaupanje.
Že v naprej hvala za nasvete iz prve roke!
Lp!
Lh,
vprašajte defektologinjo, zakaj je takega mnenja. Pa tudi kam vam svetuje, da otroka vpišete.
Seveda lahko odložite šolanje. Posvetjte se z nekom, ki otroka dobro pozna.
Pozdravljeni!
Mogoče se je pa vaša defektologinja s kom posvetovala in je otrok “boljši” od ostalih, pa ima z drugimi “nižji” program? Jaz ne bi takoj izgubila zaupanja, seveda če so ostale stvari poštimane. Sama sem imela podoben problem, pa sem se obrnila na svetovalno delavko v Zd, ki pa se je strinjala z defektologinjo. Če gra otrok rad v vrtec, pomeni, da se počuti varnega in da ga imajo radi,verjetno se ima kljub vašim slabim občutkom lepo. Močno pa dvomim, da bi se ga hoteli Znebiti zaradi diagnoze, saj so vajeni “naših” otrok! Verjetno ste se pa do danes že pogovorili in je slab občutek izginil? Srečno!
Delala sem že v OŠPP, tudi v razvojnem oddelku in v OVI-jih. Povsod se najdejo starši, ki si včasih stvari narobe razložijo. Povedati Vam moram, da ste Vi tisti (starši), ki se odločite, kam in kdaj bo šel otrok. Poznam kolegice po Sloveniji, ki so v Ro in si upam trditi, da nobena, prav nobena zaradi vedenja ali diagnoze ne bi svetovala izpisa, vi sploh ne veste, kakšni otroci so že bili v naših oddelkih !Predvidevam, da Vam je bilo svetovano, da razmislite o možnosti in ne da otroka izpišete, saj imate vi zadnjo besedo. Je pa tako, kot je rekla gospa dilemma, da ste se verjetno že pogovorili in ste rešili (morda samo navidezen) nesporazum!