PROSIM za NASVET
Martin501 ti si besede tega človeka, ki ti je povedal za “packarije” tvoje žene vzel za svete, za čisto resnico in sedaj želiš še od nje, da potrdi to sedaj tudi tvojo “resnico”, vse ostalo pa dojemaš kot izmikanje “resnici”…..
Sploh je ne poslušaš in vrtaš vanjo, da bi povedala “resnico”, ki si jo ti vzel za svojo. Oprosti to ni iskren pogovor to je izsiljevanje nečesa za kar ti meniš, da je resnica. Tvoja predpostavka je, da žena laže in sedaj vsako njeno besedo dojemaš kot potrditev te predpostavke.
Težko se je pogovarjat s takim človekom, ki že vnaprej ve kaj je res in kaj ne :/
Tole je pa odličen odgovor! Predvsem v zadnjem odstavku je zajeta vsa resnica o tebi in … o vama. Ugotovita vzroke, ki so privedli do ohladitve med vama, jih odpravita in tudi seks bo spet, kot mora biti. Ohladitev postelji je le posledica vsega, kar se dogaja med vama. Ukvarjaj se s sedanjim trenutkom, misli na prihodnost in ne pogrevaj zgodovine, v tem ni rešitve. Če je bila tvoja tako vroča pred poroko, potem bi morala biti sedaj minimalno krat dva, ko je v najlepših letih. Poišči vzroke, zakaj ni tako. Ti ne ležijo v zgodovini izpred desetih let, ampak v teh vajinih desetih SKUPNIH LETIH in v tvojem odnosu do nje. Pogovorita se odkrito o TEM, zgodovino pa pusti, naj počiva v miru.[/quote]
pa saj ste vsi bolni
sedaj je pa “501” vsega kriv in pacek in vse, ker raziskuje
a da bi pa kdo perverznico za vrat prijel in jo vrgel čez prag??
ne to pa ne
tista vaša fora: na preteklost ne bomo gledali gremo naprej, ne pije vode
kaj pa naj sedaj “501” naredi??
naj se razumevajoče pogovarja z njo, pere posodo, perilo … kot kao uvod v sex in si ga meče na roke??
seveda zdej je on prasec, ker bi rad z lastno ženo vsak teden seksal
peerverzneš ti perverzni, tiča bi mu blo treba odrezat
ženkica se pa verjetno veselo dol daje kje drugje
Si mogoče pomislil na to, da ti tega ne želi/upa povedat, ker se boji zaradi pretekle izkušnje, ko jo je nekdo (ki bi jo naj imel rad) zapustil zaradi nečesa, s čemer on sploh ni imel za opraviti, ker ga takrat še ni poznala?
To je tako, kot da bi se ti zaljubil, potem pa bi punca zvedela, da si njen prvi in bi te zaradi tega pustila. Verjetno bi naslednjič premislil, kaj in kako boš povedal in če sploh boš. Posebej zato, ker nas naši trenutni partnerji marsikje spominjajo na pretekle.
Je pa res, da je to njena “napaka”, ker se prvič ni kaj veliko naučila iz nje. Če se sama ne bi sramovala tega, kar je počela, ti tega ne bi prikrivala, ne glede na to, da jo je zaradi tega že nekdo zapustil. Ampak očitno se ob tebi ne počuti dovolj varno, da bi ti povedala. Tudi sam imaš pri tem nekaj odgovornosti, kako se ona ob tebi počuti.
Verjetno? Potem pa naj jo zapusti, če se VERJETNO dol daje drugje. Verjetno se daje vsaka, saj od nobene zagotovo ne poznaš njene prave preteklosti. Če nekdo ne zna ustvariti odnosa, ki bi dajal občutek zadovoljstva in zaupanja, je gotovo kriv drugi. Pa je res? Kaj pa mi, nimamo pri tem, kako se bo nekdo ob nas počutil, nobene odgovornosti, zaslug?
Vsekakor je potreben malo globji odgovor kot samo mimo grede. Glede na to da ti občutiš to kot problem.Če te odpravi z odgovorom da je vse ok, pa verjetno nekaj ne štima (možnost, da ima razmerje še s kom) Pogovarjat se je treba, izvedeti kaj si kdo želi, malo prižgati strasti, ki je morda ugasnila … brez nič ni nič. Vso srečo ti želim.
Včasih je izgovor za sedanjost, IZGOVOR, ne razlog, najlažje iskati v preteklosti drugega.
In ne vem no… iskreno o vsem, potem pa takole okoli spraševat o njej, druge, ob pivu? Jp, to je pa res veliko bolj zdrav temelj. Ob tem postane nepomembno, koliko iskrenosti je bilo v vajinem odnosu, odkar ta poteka? Pomembneje je to, kaj je bilo prej?
Ne pravim, da je žena svetnica. Ampak vajin odnos je tukaj in zdaj, ne to, kar je počela preden sta bila vidva skupaj. Če je tisto tak problem, potem je problem nekje pri tebi. Je pa vedno lažje iskati vzrok v drugem kot ugotavljati, zakaj za vraga nas to tako žre, in kje je vzrok v nas.
Pa še nekaj… odnos, ja, tista smotana reč tukaj in zdaj, je med vama obema. Pika. Zaradi mene se lahko najde ne vem koliko nasprotujočih mnenj, pa bom še vedno rekla: če se je oddaljila, ni vzrok le na eni strani. Za topel in za hladen odnos sta potrebna dva.
Želiš nasvet? Ali konstruktivno reši zadevo, in bodi tudi ti iskren do sebe in do nje, ali pa nehaj jamrati in se odloči, ali je zato, ker je (morda! bogve, če res) seksala z več kot enim pred teboj) še vedno tvoja žena, ali pa sedaj nenadoma več to ni!
Pa je recimo v tem primeru samo on tisti, ki tega ne zna? Ali bolje: je zadovoljstvo in zaupanje v odnosu odvisno samo od enega?[/quote]
Verjetno nikoli samo od enega.
Vprašaj ga, ali ga zanimajo tvoji bivši ali ga zanimaš ti, ti sedaj tukaj? Pa povej mu, da časa nazaj ne znaš zavrtet. Lahko pa spremeniš prihodnost. 😉
Pozdravljeni
Jesen v Grčiji je čudovita.Sprehod po plaži sončni zahod ti in žena ki jo LJUBIŠ .
Ljubljena spregovori in prizna da so zgodbe iz mladosti resnične , da se je pa bala povedat ker me ma rada. Pogovarjala sva se do jutra , sex ob sončnem vshodu pa je bil divji in nepozaben .
Nič i ne zamerim ( tega se je bala ) , jo pa mam še rajši in sem vesel ker i lahko zaupam in vem – čutim , da je ISKRENA IN POŠTENA .
Moj nasvet drugim ki imajo enake pomisleke , Povejte resnico , saj če se imata rada resnica ljubezen samo utrdi in naredi življenje čudovito .
Hvala vsem ki ste mi hoteli pomagati z nasveti.
” Malenkost “
PO MOJE BO OBEMA LAŽJE IN LEPŠE ČE MU POVEŠ PO PRAVICI IN POŠTENO, RADA SE BOSTA MELA ŠE BOLJ !!!!!!!
Tudi sama sem po skoraj da 25 letih trplenja in občutka krivde možu priznala in povedala vse kar je bilo pred njim . Tudi sama sem se bala da mi bo zameril in da bo kaj narobe . Poslušal me je brez besed , na koncu je samo dejal ” vem draga moja , to sem čutil že od samega začetka ” .Objel me je narahlo pobožal in dal poljubček . Od takrat naprej imam občutek da se imava rajši in vse klapa in je čudovito . Žal mi je da mu nisem že prej raskrila vso resnico o mojem življenju predno sem njega spoznala .
Če se masta dva srčno rada je to po moje edina prava pot . Če si ne zaupata in nista iskrena eden do drugega , je vedno ena meja med vama en črviček ki vrta in gloda kaj pa če bo nekoč zvedel , zvedela.
Pri meni sicer tega problema ni ker je moj mož tudi taprvi in upam da tut tazadn .
Trihter ti verjetno nimaš svojo rad , ali rada ? , ali pa še nisi srečal – la osebe do katere bi čutila kaj je to.
Pripel bom del besedila ( iz sosednjega Foruma ), ki sicer govori o varanju . Kaj pa je neresnica in skrivanje preteklosti pred svojim partnerjem kod laž in na neki način varanje . Pri Martinu 501 se je vse izšlo lepo , dvomim da če bi ga njegova dolgo vlekla za ja… , da bi se zakon obdržal.
Torej ja, vsi smo krvavi pod kožo. Kar sem želel povedati je da meni osebno je najpomembnejša vrednota ISKRENOST.
Raje vem resnico kot pa živim celo življenje v laži. Pa naj resnica še tako boli in povzroči toliko trpljenja.
Tistim ki ste partnerje prevarali svetujem, da ste do njih iskreni, saj je to največ vašega, kar jim lahko daste. Morda vam ne bodo sposobni odpustiti, a bodo vsaj vedeli da ste do njih pošteni in iskreni. Zaupanje bo ostalo. Vsi imamo napake, vsem kdaj spodrsne, a kar šteje je da upamo te napake priznati in plačati zapitek.
Če partnerja prevaraš, in to skrivnost neseš s sabo v grob, res je; ne tvegaš razpada družine, partnerja ne obremenjuješ z tem kar si sam zakuhal in na nek način prevzameš vso krivdo in kesanje nase. Če se iz lekcije kaj naučš, nikoli več ne varaš, se znova zaljubiš na dogodek sčasoma pozabiš je lahko končen rezultat na zunaj videti pozitiven. A po drugi strani ZA VEDNO VZAMEŠ PARTNERJU OSEBO KI JE DO NJEGA ISKRENA.
Sicer je to moje osebno mnenje a sam lahko varanje odpustim, neiskrenosti pa ne. Če si prevaran pa to zveš naprej od svojega partnerja potem še ni vse izgubljeno, če pa to zveš na kakeršen koli drig način potem pa je zgodbe v trenutku konec.
Bistvo da imaš partnerja je da si z njim deliš tudi najskritejše misli ter vzgibe.
Še tole kar me moti, eni rečejo, če bi se meni zgodilo isto (bi bil prevaran) bi želel da mi partner tega nebi povedal. Ja to se sliši lepo, a vprašajte se tudi če je nevedenje o partnerjevi avanturi vredno tega, da vam partner (o tem) laže celo življenje.
Kot sem že rekel raje poskušam odpustiti nezvestobo kot pa imeti neiskrenega partnerja. Raje živim z žensko in vem da mi nekoč ni bila zvesta, kot da živim z osebo ki ji ne morem zaupati in imam vedno občutek da morda nekaj prikriva.
A razumem niso vse situacije take in vsi verjetno ne mislijo tako.
V težki situaciji si – zaradi samega sebe. In zaradi nje.
Verjemi – imam veliko izkušenj. Poznam veliko intimnih zgodb žensk. Žal se človeška narava težko spremeni. Rek – jednom kurva, uvijek kurva žal še predobro drži.
Enako za moške, da ne bo pomote. Eni pač prisegamo na monogamijo, čeprav se odrekamo užitkom zaradi spoštovanja partnerja. Drugi pa nimajo moralnih zadržkov – in se lahko trudijo leta – doker ne izbruhne…
…saj vsi vemo za znan ljubljanski lokal, znan po malo starejši populaciji in vezanih ženskah, ki hodijo tja po xxx.
Ti pa si v težki situaciji zato, ker se nisi sprijaznil s tem, da je bila ona ena izmed “lahkih” pred poroko. Jaz sem na srečo eno tako zamenjal, še preden sem izvedel, kake je počela…saj ne rečem – svaki ji čast, da je uživala na polno – ampak da bi imel tako za ženo – NO GO:)