Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija prosim za nasvet

prosim za nasvet

pRI Hčirki je bilo ugotovljeno da ima atopični dermastitis, stara je 3 leta.Dietni list pa smo dobile za urtikarijo.Zanima me kaj je med tem razlike.Ali se to pozdravi in kakšno je zdravljenje.Kakšno hraho priporočate in kaj ji lahko dajem namesto mlečnih jedi da bo dobila dovolj kalcija.Kožni testi so bili negativni sedaj čakamo še na izvide od krvnih preiskav.Hvala za odgovor.

Predlagam, da daš v iskalnik Atopični dermatitis in ven ti bo padlo morje tega. Skoraj vsak post je na to temo.
Sicr se moramo mi držati tega navodila za urtikarijo 3. Poleg tega nič zelene in rdeče zelenjave (paradiđžnik, zelena rdeča paprika, brokoli, grah, korenje,…)
Od zelenjave lahko rumeno korenje, cvetača, koleraba, buča, rumena paprika)

Uporabljati je treba ollivno olje.
Sadje lahko je le jabolka, hruške, slive, grozdje.
Marmelado samo šipek in domačo slivovo.
Čaj samo šipek – ne v filter vrečki.

Zamenjaj prašek za tekoči Dash, ker je baje najmanj alergen – so mi rekli v bolnici, Mehčalca sploh ne uporabljaj.
Vso perilo od otroka še posebej na roke temeljito splahki.

Zelo slabo za kožo natredi tudi volna in sintetika. Zato naj na koži nosi samo bonbaž – naša hči celo samo belega. Nič barvastih oblek.

Je trdovratna zadeva, menda kar vseživljenska. Nekaterim se izboljša v pubertieti ali nosečnosti.

Toliko za zdaj.

prosim za nasvet
Napisal: nika05
Datum: 21.03.2008 11:37

Nasvet?
Imam, zelo dober in učinkovit.Pa imate splih namen se držati nasveta “enega neznanca” – brez DOHTORSKE titule?

Če je vaš odgovor DA, me kontaktirajte na mail.

hja nadomestek za KM so razni rastlinski napitki. ma ne vem če je sojin priporočljiv v takem primeru. mi ga pri potrjeni alerigiji na KM uspešno konzumiramo. vzmai z dodatkom kalcija, enkao se dobi tudi riževo mleko. moja pupa ga ne mara preveč, je presladko, saj sojino je tudi. samo za kuhanje jaz pri sojinem jemljem prav tistega brez soli in sladkorja od Alpro soja, ampak ta nima dodanega kalcija. tisti z dodanim kalcijem pa ima tudi vitamine skupine B. saj izvid krvi pride nekje v enem mesecu, vsja tako gremo mi vedno nazaj na kontrolo pa imajo že vse, sicer pa je prvi izvid, ko ga je naročila pediatrinja prišel v enem tednu. tako d av tem času ne bo tako drastuično vplivalo na pomanjakanje kalcija, pa tudi v mleku ni glavni vir kalcija, vidve se samo zdracvo prehranjujta v omejenih živilih, ker kalcij je tudi v drugih živilih in ja vem da otroci ne pojedo dovolj. drugače pa mi dajemo po dogovoru z zdravnico 1/2 kalcijeve šumeče tabletke dnevno, oz. ko ji pač paše in jo spije, ker je noče stalno. na dieti smo že 7 let (od rojstva), pa so vrednosti kalcija in druge krvne preiskave o.k.

New Report

Close