Najdi forum

Tudi jaz se obračam na vas s prošnjo, da mi iskreno poveste, kaj si mislite.
Obremenjuje me eno vprašanje, na katerega ne znam najti odgovora sama. Seveda gre za odnos z nekim moškim, ki sem ga spoznala na internetu v eni izmed klepetalnic.
Kot prvo, že to, da sem prišla v tisto klepetalnico, je bilo naključje, saj še nikoli prej nisem bila tam in tudi nisem bila tega navajena početi.
Tako prevzel me ni še nihče, čustva so zelo močna.
Je izredno čuteč, pameten, razgledan, ima notanjo željo po duhovni rasti kot tudi jaz, veliko je spoznal v življenju, pretrpel, imel je nesrečo, zaradi katere je mobilno oviran. Že prej je bil, a po nesreči je bilo huje in tako se zdi, da preživi veliko časa za računalnikom. Izredno dobro zaznava in zelo pomembna mu je tudi vera, zaradi česar me še posebej privlači, saj v tem odbdobju tudi osebno potrebujem večjo vero in zaupanje. Včasih mi kaj prebere, veliko se pogovarjava, pove svoja razmišljanja, včasih pa postane pogovor lahko tudi čustveno zelo nabit in erotično obarvan. Pove mi npr, kaj bi rad počel z menoj, ko se pogovarjava preko kamere mi npr pošlje poljub ali me objame kar je zame malo čudno. Nikoli še nisem doživela česa takega, morda zato. Vem, da mnogi to počnejo, sama nimam takih izkušenj.
A moram priznati, da sem se čustveno zelo odprla in se zaljubila vanj. Pa on? Ne vem, ponavlja mi, da je zelo vesel, da me je spoznal, kako me ima rad in kako je vesel najine ljubezni in prijateljstva. Včasih je zelo čustven in pokaže, kako zelo si želi, da ga poljubim npr s čimer me seveda včasih tudi prevzame in mu vrnem poljub, objem ali dotik. Seveda je dolgo trajalo, da sem to lahko naredila, a kaj več kot to ne morem. Včasih bi storila tudi kaj več, a me nekaj zadrži. Kot da ni tiste prave iskrenosti na drugi strani. Vprašam se, kaj pa če on to počne z mnogimi? Kaj pa če nisem edina. Tudi vprašala sem ga že o tem, in odgovoril je na tak način, da ga sploh nisem razumela. Ko pa se jaz toliko odprem, da bi lahko zbrala pogum za kaj takega, pa pride kaj vmes in se to ne zgodi.

Rada bi imela razčiščeno, kaj lahko pričakujem in kaj ne. Moje glavno vprašanje je, kaj sva in v kakem odnosu sva. Ali je to prijateljstvo ali kaj več. Zase vem, da sem pripravljena na resno zvezo in sem pripravljena tudi na skupno življenje. Kot prvo, bi ga rada obiskala in se videla osebno z njim. Zame to pomeni, da sem pripravljena ga obiskati v tujini. Kako naj ugotovim, ali je iskren do mene ali ne. Ali sem edina ali ne. Ne želim biti samo igračka. Še manj želim biti samo ena izmed mnogih. Zvestoba mi veliko pomeni in zame je on edini, do katerega imam tako močna čustva. To pričakujem tudi od svojega partnerja, da sem jaz njemu edina.
Težko je , ker ne vem, kje sem. Nisem ujeta v to, da ta oseba mora biti on, kako pa naj vem, kaj je zame najbolje, ali če sem jaz prava zanj.

Zelo pomembno mi je, da je mi iskreno pove, kaj misli in čuti in razjasni, kje sva, važno mi je, da se lahko zanesem na to, da ga ne bojo prve skušnjave speljale. Če se čustveno malo odmaknem od njega, se mi zdi, reakcija kot da me hoče potegniti nazaj. Ne vem. Zmedena sem, rada bi vedela ali je iskren. Kaj pa če je vse samo moja projekcija, da on je iskren in si samo jaz mislim, da ni. Ah, prosim povejte, kaj si vi mislite o tej situaciji, svetujte mi, saj sama ne najdem odgovorov.

Nikoli ne boš vedela zagotovo, ali je iskren ali ne. Lahko pa se odločiš in tvegaš: se spustiš v odnos ali pa ne. Glede tega se boš morala res sama odločiti. Da imaš že sedaj toliko dvomov in dilem se mi zdi slab znak.Po drugi strani pa morda dobra iztočnica da ne kar slepo nekam “padeš”. Čustva v osebnem stiku so ponavadi drugačna kot v virtualnem stiku.

Vera,vera!
To o čemer pišeš ti,se dogaja vsak dan na mnogih koncih sveta mnogim ljudemMladim,malo manj mladim,samskim,poročenim….Internet daje to možnost.
Enim je to edininačin za navezovanje stikov.Mogoče se komu obnese.Verjetno je pa več tistih,ki veliko pričakujejo in bolj bore malo dobijo.
Razmisli,da bi tekala v tujino za nekom,o katerem nimaš pojma o pojmu in od njega pričakuješ nenormalno veliko in on od tebe.
On je nekaj novega,še ne raziskanega,nekaj kar se ti na nek način samo predstavlja in ponuja in ti je na nek način na dosegu roke.Pa je res to tako ali še ni kako drugače,drugače v smislu,da ne veš kdo je,kaj počne,kaj ima za sabo in kakšni so skrivni načrti.
Previdnost velja in ne toliko pričakovati,ker na koncu je lahko izid povsem drugačen.Stopi na realna tla!

Oprosti za te besede,toda,ali se ti ne zdi,da prevec pricakujes,glede na to,da ga osebno se nisi spoznala?Pa naj on pride do tebe,ce bi rad kaj bolj resnega.Lahko je biti ocarljiv na internetu in hitro si lahko ustvarimo napacno mnenje oz veliko prepustimo fantaziji in ustvarimo iluzijo,ki si jo zelimo.Nekoga ocitno zelo potebujes,ali si osamljena?Govoris o tem,da si pripravljena na skupno zivljenje in to se mi zdi kar malce cudno.Pomisli malo in se najprej prepricaj kako zelo si te zeli osebno spoznati in ali je on pripravljen narediti prvi korak.Ce je tako potem je mogoce iskren..drugace pa si le njegova “igracka”.Zelim ti veliko zdrave pameti.lp

Daj mi mal namigni, kolk je star in prva črka njegovega imena.

ko sem brala tvoje sporočilo sem videla sebe v njem…..zgodilo se mi je isto….spoznala sma se na internetu, si dopisovala o vseh stvareh, se zaljubila….tudi on je iz tujine….vendar sma prišla do sklepa da je bolje če prekinema saj od tega nimama nič, samo hudo nama je…in tako sma prekinla najine pogove nama v prid…..ker to ne more funkcionirati….po domače povedano….je to zajebavanje samega sebe…..res da je bilo težko in sem pogrešala pogovore z njim….vendar je bilo to edino prav…in pravilno sma se odločila…
zato tudi tebi priporočam da nardiš isto….saj živita daleč drug od drugega in od tega nikili ne boš imela nič….čisto nič….samo žalostno srce….

Kibernetična navidezna resničnost. Sem že pisala o tem. Svet v katerega se zateka premnogo ljudi in katerim tak način komuniciranja omogoča prijateljstva, ljubezen. Pa res? Je to resničnost ali samo navidezna resničnost? Mar ljudje resnično pišejo odkrito iz srca, ali pa se samo lažejo in pretvrajajo? Kdo bi pa vedel? Saj ne veš kdo je na uni strani zaslona? Kaj potem? Verjeti ali ne? In moški? Kako hitro prestopijo mejo normalnih besed in bi se šli kr en kibernetični seks, pogumni so kot Don Juani…
Moje osebne izkušnje so take, da vedno pišem odkrito in to od drugih tudi pričakujem. Pa ni vedno tako. Žal. V resnici boš morala svojega moškega osebno spoznati, govoriti z njim na štiri oči in šele potem boš spoznala ali misli zares, ali pa so njegove pisarije bile navidzena resničnost. Ničesar drugega ti ne preostane. Bojim se, da boš razočarana. V resnici, vsaj kakršne imam jaz osebne izkušneje, so me ljudje na raznih forumih razočarali. Še celo skrbniki forumov. Mnogokrat smo se osebno dobili in lahko ti zatrdim, da ravno tisti, ki so pisali kako so lepi, pametni in sploh in oh, so v resnici bili daleč od tega. Sama boš morala to spoznati. Besede na zaslonu so resnične šele takrat, ko jih slišiš in vidiš v resnici.

Andi

New Report

Close