PROSIM ZA NASVET
Pozdravljeni,
stara sem 49 let in že skoraj 31 let v zakonu. Mož je star 51 let in v zadnjem času, v letu in pol, opažam spremembe na njem. Najprej sem mislila, da me vara, vendar to vztrajno zanika. Do dveh let nazaj je bilo še vse v redu, zadnje dve leti pa se obnaša zelo čudno. Je ves čas zamišljen, odsoten,…
Prav tako pa imava težave tudi v spolnosti. Po vsakem spolnem odnosu me vse boli, srbi, peče,…
Ginekologinja mi pravi, da ne vidi razloga, zakaj naj bi do tega prihajalo. Enako pa je bilo tudi ob uporabi kondoma. Bila pa sva tudi na preiskavah za spolne bolezni, ki niso nič pokazale.
Aja še to naj povem, da sem v menopavzi.
Prav tako pa se zadnji dve leti tudi v postelji čudno obnaša, je bolj agresiven, kao strasten, čeprav meni to ne ugaja. Sploh ni več nežen. To sem mu tudi omenila, pa pravi da ni res.
Že nekajkrat smo se skupaj z otrokoma pogovarjali in on vztrajno zanika, da bi s komerkoli karkoli kadarkoli imel.
Sicer čutim, da ljubezen še vedno obstaja, ker se trudi okoli vseh nas, po drugi strani pa imam občutek, da ni vse v redu.
Ne vem a se to vse skupaj dogaja ker sva oba v teh letih ali pa razlog res tiči drugje. Nimam se na koga obrniti, veliko se pogovarjam z otrokoma, ki pa tudi več ne vesta kako naj mi svetujeta oz. kaj bi še lahko naredili. Oba sta živčna ko se o tem pogovarjamo, jaz pa tudi nimam nikogar, ki bi mu tako delikatno stvar lahko zaupala, zato prosim Vas za mnenje.
Lep pozdrav!
Kako vam sploh pride na misel, da se o odnosih med vami in možem pogovarjate z otroki in jih s tem obremenjujete. Ali ne ločite,da je vloga staršev eno, vloga partnerstva med možem in ženo pa nekaj drugega. Odnos med možem in vami se tiče le vaju dveh in nikogar drugega. Rešujeta ga lahko sama ali s pomočjo strokovnjaka, ki ima znanje, da vcama lahko kaj pojasni ali nakaže možno rešitev. Vama z možem primankuje predvsem odkritega pogovora o tem kaj sploh še čutita drug do drugega. Če ste ginekološko zdravi ste pa v meni, morda potrebujete vaginalni gel. Če se vam nožnica premalo navlaži, lahko občutite težave, ki jih opisujete. Dobite ga v lekarni.
Alenka B
Pozdravljena Enika!
Kot se spremembe godijo vam (mena), se godijo tudi vašemu možu.
V tridesetih letih sta oba postala drugačna. Morda tudi on razmišlja, da ste postali vi povsem druga oseba.
Vendar drugačen ne pomeni tudi slabši!
Glede težav pri splonih odnosih, je mogoče pomagati z gelom.
Če bo vam prijetneje, bo mož to tudi začutil.
Sprejmite svoje in njegove spremembe ter nadaljujta skupno pot
manj zaskrbljeni!
Nana
Če imajo take odnose doma zakaj pa ne?. Tudi midve z mamo se vse pogovoriva. Ali naj raje govor sosedi o teh zadevah? Vse pa ne more obdržati zase. Če meni pomaga celo življenje zakaj pa nebi tudi jaz njej . Nekje pa mora to ven dat. Ne rečem, da to govoriš otroku pri 13 letih ampak, če imaš pa že svojo družino in drugačno mišljenje pa ne vidim nič slabega v tem. Hvala bogu, da se tako zastopiva in si poveva vse.