Najdi forum

Prosim svetujte mi!!!

Spoštovani dr. Rejec

Prosim vas, če mi lahko samo odgovorite na moje ime Manca.
Najprej prav lep pozdrav. Stara sem 34 let mati 14 letnega otroka.
Imela sem zelo slabo otroštvo in potem še zakon. Tako so me daleč spravili, da sem rabila psihiatrično pomoč. Psihijatrca mi je tako lepo pomagala, da do konca življenja se ji zahvaljujem ona tudi to ve. Ko sem prišla prvič k psihiatrici sem imela komaj 42 kg. Sedaj jih imam 70kg in sem srečna, da nisem več okostnjak. Sedaj me pa nekaj zelo muči, ki vas prosim pomagajte mi…… Nisem živčna, da bi se drla, ampak meni se notranji del telesa trese. Psihijatrica mi je dala zdravila: Lexsaurin 6mg.
Ladiomil 25mg. in Fluzepan 30mg. Saj mi dokaj pomagajo zdravila, če jih spijem se mi telo umiri. Fluzepan pa moram popiti, če nebi popila nebi celo noč spala kot se mi je že zgodilo.
Ker sem se odselila sem zamenjala psihijatra, sedaj hodim k psihijatru, ki je zelo dober psihijater. Novi psihiater mi je probal dati ena druga zdravila in to, Prazine 25mg, in Eglonyl 50mg.
Ta zdravila mi nič ne pomagajo, tako tudi ve moj psihiater. Sedaj pa pjem Vsa zdravila še od prej kaj sem vam navedla na zgornji strani. Sedaj pa imam eden velik problem. Sedaj grem že tretjič v Ljubljano na IVF. Zanima me kako se naj jaz odvadim teh tablet, če slučajno bom zanosila? Ali imate kakšna zdravila za nosečnice? Za bolečine pa pijem v velikih količinah Tramal, ker me bolijo obe rami na rokah eno ramo sem že operirala. Sedaj pa resnično rabim nujno vašo pomoč kaj mi je storiti? O vsem tem razmišljam dneve in noči… Kaj mi je narediti? Ne vem ne morem pridit do zaključka. Zato dragi dr. Rejec prosim za vašo pomoč, ki jo nestrpno čakam. V Ljubljano pa grem 13. 02. Čez tri dni……. Prosim še enkrat kaj bi vi meni svetovali glede vseh teh zdravil, v nosečnosti….. Mojemu psihiatru nisem nič govorila, ker je drugih bolezni dosti tako, da mi je njegovo mnenje že podal za I.K. Imam obe rami na rokah bolani levi kolk, za sabo 9 ginekoloških operacij op. rame ponovno me spet čaka op. itd. Spoštovani lahko bi vam naštevala še in še. Sedaj vas srčno prosim za vašo pomoč, ki bom zelo hvaležna.

Lep pozdrav in vso srečo vam želim

Manca

Spoštovana Manca,

ker tudi nosečnost predstavlja psihično obremenitev, psihiatri običajno svetujemo, da bi z intenzivnim zdravljenjem siceršnje težave čim bolj odpravili, medtem ko med samo nosečnostjo pomirjeval, uspaval in analgetikov ne priporočamo. Koristno je obvladati avtogeni trening, posebno v prvih mesecih nosečnosti, kasneje, ko je tvorba organov že zaključena, pa so izjemoma dopustne manjše količine psihofarmakov. Vsekakor se morata o samih možnih kvarnih učinkih posameznega zdravila posvetovati z vašim psihiatrom. Ali ste mu sploh povedali, da nameravate zanositi?

New Report

Close