Prosim pomoč! Alergija na kaj?
Lep pozdrav vsem skupaj! Nekaj časa vas že spremljam, zdaj pa tudi sama potrebujem vaš nasvet. Danes zjutraj sem v posteljici zopet zagledala žareča rdeča lička, potem opazila slabšanje kože za ušeski, po prsih in po rokicah. Glede na to, da je včeraj jedel samo rižolino na riževem mleku, naribano olupljeno jabolko s korenčkom, pregomin, hipp sadni čajček res ne vem kaj od prehrane bi mu lahko škodilo. Na dodatna testiranja na alergije še čakamo, do takrat pa se izogibamo mleku in jajcu kar tudi sumimo. Res da sem včeraj podzavestno preden sem poizkusila po njegovem cuclju Pregomin pojedla čokoladni piškot, pa sem pomislila, da je z njim prišel v stik preko moje sline, vendar prej ni nikoli imel takšne reakcije. Zvečer sem ga tudi prvič namazala z novim mlekom za telo od A-DERME, ki sem jo kupila v lekarni in je po nasvetu lekarničarke še posebno dobra za dojenčke z AD. Reakcijo na kremo dvomim, ker je že preden sem ga namazala postajal rdeč po ličkih. Ali pač, ne vem, več. Da je suh zrak v stanovanju kriv tudi dvomim, saj je bil na zraku dobri dve uri, poleg tega pa so rdečine na tipičnih mestih za AD. Dojenje sem pred kratkim opustila, ker sem po skoraj štiri mesečni mlečni in jajčni dieti že celi okostjak, pa upala da bo njegova koža boljša in se ne bo več praskal in evo!
Prosim, a ima katere podobne izkušnje, pa je mogoče ugotovila, kaj bi lahko otročku škodilo. Ali ima katera slabe izkušnje s kremo A-DERMA?Zdaj sem pa že kar malo obupana. Pa že spet ga bom mogla mazati z advantanom…. :(.
Hvala vam!
mojcapec
za vsak primer preverite sestavine kreme oz. mleka. razni negovalni izdelki tudi, če so namenjeni koži z AD, lahko vsebujejo sestavine, na katere je otrok alergičen. Npr. arašidovo maslo je krasna stvar, vendar pri alergiji na arašide z njo dosežemo ravno nasproten učinek. Sama bi bila pozorna še na kakavovo maslo, mandljevo olje.
Kako se krema točno imenuje?
Tudi sami smo namreč preizkusili že marsikaj, pa me zanima. Že dlje časa uporabljamo Eucerin (vsebuje ureo) in se še najbolj obnese. Pred tem, dokler je bil dojenček, se je za nego najbolj obnesla urea v hladilnem mazilu (na recept).
Lp.
Tudi na jabolko je možna alergija. Morda bi za nekaj časa prekinili z uvajanjem mešane hrane in ostali samo na hipoalergenem mleku in rižku, da bi videli, če se bo stanje umirilo. Potem pa uvajanje ponovno, samo po eno stvar in počakati na ev.reakcijo, če je ni, uvajati dalje do tistega živila, ki bi ev. povzročilo reakcijo. Za nego pa so vam že mamice v redu napisale.
Če je fantek zelo nemiren in ga srbi, potem ga raje namažite za nekaj dni z Advantanom (morda pa bo dovolj samo 1x). Jaz sem se pri svojih otrocih vedno vprašala, ali bi to jaz prenašala, ali bi kaj vzela. In če se spomenm, kako boli uho in kako srbi npr. alergija na lateks… se že raje namažem ( ali vzamem nekaj proti bolečinam), kot pa da me nekaj dni srbi, ker je to GROZNO!
lp
Tanč
Pripomnila bi samo, da AD ni vedno alergija na hrano. Menda se v 40% pojavljajo spremembe na koži ne glede na prehrano. Ob isti prehrani je npr. stanje pozimi dosti slabše kot poleti ipd.. Rada bi vam samo povedala, da nikar ne pričakujte stoodstotno izboljšanje, če ukinete določeno hrano. Moj otrok je pil samo Pregomin, pa se stanje kože sploh ni popravilo. Šlo je pač za občutljivo kožo na zunanje dražljaje. Veliko bolj je pomagala nega kože z mastnimi kremami in kopanje samo 1x na teden.
Srečno.
mikic, drži.
Le v prvih mesecih je najpogostejša alergija na hrano, kasneje v alergijskem pohodu pa se otrok senzibilizira tudi na alergene v zraku. Le hudi alergiki so v prvih mesecih alergični na več alergenov, kot pa samo na KML, jajce in pšenico. K sreči.
In ker je koža poleg črevesja največji obrambni organ, se vsaka zadeva na njej pozna. Ni nujno, da je vedno alergija, glede na to, da prihaja koža v stik z vsako stvarjo. Če je stvar škodljiva, koža odreagira.
Tudi nam je, ko smo hodili na bioresonanco pokazalo,da nam bepanthene ne odgovarja, vredu pa je bilo olivno olje, hladilna krema ter bebival krema za ritko. Dosti pralnih praškov nam ni odgovarjalo (Persil, Ariel, Dasch, Frosch) na koncu smo testirali Omo in ta nam je odgovarjal, še vedno peremo z njim, čeprav nam prerilo skoraj nič ne diši. Baje so bolj navadni praški boljši, manj agresivni. Adermino kremo imamo tudi mi, ampak je takrat nismo testirali. Jo pa uporabljam zelo redko.
Aja, na srečo so bila rdeča lička pri nas prehodnega značaja oziroma vsaj trenutno nimamo tega problema. Moje bojazni o novih alergijah se trenutno na srečo ne potrjujejo. Upam, da se bo tudi pri vas stanje popravilo.
lica so pogosto povezana s crevesjem. nekaj se tam notri kuha. so se morda gljivice prekomerno razmnozile, ker so dobile kaj sladkega (beli sladkor) za po zob? ali je otrok na njihove toksine povrh vsega se alergicen?
koza je tudi ventil za razstrupljanje.
vsekakor se v otrockovem organizmu nekaj kuha in je vredno opazovanja. po vsej verjetnosti ne gre za kreme.
govorim na podlagi tega, kar sem se naucila iz simptomov svojega sinka in nase bicom terapevtke.
Res vam hvala za odgovore!
Še toliko, do večera so lička brez mazanja z advantan kremo boljša,tako da zdaj mogoče res sumim tole A-DERMA Exomega mleko čeprav je prav za nego atopične kože (stane pa kar 4000sit!). Vsebuje kombinacijo ovsa in neke omega maščobne kisline rastlinskega izvora.
Mislim da jabolček ni problem, ker ga že nekaj časa jemo pa do zdaj ni bilo hudega. Tole z AD-jem brez alergije mi je dalo misliti, saj je po prvem testiranju na mleko bil izvid negativen. S pediatrinjo pa vseeno sumimo na alergijo ker se je stanje ko sem še dojila in prekinila mlečno in jajčno dieto zopet poslabšalo, po ponovni dieti pa izboljšalo. Tudi ona trdi, da vsi znaki kažejo na neko alergijo (?!). Tako da zdaj čakamo še na dodatna testiranja, še prej pa bi rada kar sama poizkusila s nekimi provokacijskimi testi sama da se mu najprej izboljša koža. Drugače pa imamo te težave že od približno 2 meseca naprej, zdaj pa ima sinček že skoraj 8 mesecev. Ne vem pa, če bi bil Pregomin kot edina prehrana za toliko starega dovolj in primeren.
Ah, pri teh alergijah smo lahko tako nemočni, pa tako nas skrbi za naše malčke!
Lep pozdrav vsem skupaj!
mojcapec
Morda bi ga ponovno testirali na KML, ker je bil prvi test mogoče lažno negativen ali še negativen. Pregomin sam pa bi bil za 8 mesečnega otročka seveda premalo, ker potrebuje že kar nekaj hrane, a ne? Poskusite tako, kot ste rekli, pa boste sami prišli do tega, kaj mu škodi. Vendar za potem, ko bo šel otrok v vrtec, boste pootrebovali potrdilo za prehrano, zato je bolje, da se do takrat ugotovi s testi, kaj je res.
Lep dan
Tanč