Najdi forum

Jah da se ni počutila sprejeto dvomim, prej bi rekel da se nisem jaz, ker sem vedno bil pripravljen govoriti z njo ko me kaj zmotilo (pa ne na način al po moje al pa nič) ampak pri zelo veliko pogovorov tudi takih resnih je njej velikokrat šlo na smeh zraven, kar se mi je od nekdaj zdelo “čudno”- milo rečeno.
Tudi njej sem večkrat rekel, da če te kaj moti, če maš kake probleme mi povej pa se zmenma, ampak ona je zelo redko sama načela kaj, skoraj vedno sem js opazil da nekaj ne štima in odprl neko temo.
Ampak naj povem, da nikoli (no do zdaj) nisva imela nekih resnih prepirov ali kaj podobnega, pač tako kot verjetno vsak par, ko pač eden ima slab dan pa je mal tečn in podobno.
Je pa ona bila in mi še je všeč takšna kot je- NIKOLI je nisem hotel spremeniti, ker mi je bilo všeč vse od njene jeze ko imela slab dan, do smeha ko je bila srečna,…verjetno ona ni mislila enako o meni, ker potem vam verjetn ne bi težil po foromu=)

Bi pa vsem, ki mi pomagate rad rekel HVALA, ker kot moški ravno ne morem govoriti in jokcati s svojimi prijatli (moškimi mislim), ki že itak govorijo sam pejd ven pa “nategn” eno pa je, no tud če bi mel to možnost je ne bi izkoristil…

Bi dodala samo še eno stvar, da tist ki zapušča ponavadi ve zakaj gre iz zveze: ali je kdo drugi v opciji ali je prerasel to zvezo (to ne pomeni, da je večji od tebe in da si ti v kateremkoli pomenu manjši, ampak pač ta druga oseba išče druge izkušnje, doživetja in enostavno več ne paše v okvirje te zveze) ali je pa popolnoma drug razlog, ki ga pozna samo ta oseba.

Seveda mora tudi oseba, ki zapušča, preboleti zvezo oz. se očistiti te relacije, če le-to slučajno že ni storila v času same zveze.
In verjemi tudi to, da tvoja bivša sedaj doživlja drugo pomlad je čist normalna faza po daljši zvezi. Se spomnim svojega razhoda po prvi zvezi in še obe s prijateljico po nekaj letih fraj, svobodni, wooohhhooo, let’s party! A me je na vsake toliko zvilo, še posebej če sem ga videla (žalostnega), a sem vedela, da nisva za skupaj, da sva si preveč različna. In še danes nekaj let po tem stojim za svojim dejanjem. In glej, on ima že nekaj let drugo punco, ki mu je kot pisana na kožo in resnično sem vesela zanj, da je našel to kar z mano verjetno nikoli ne bi, a je takrat menil, da sem njegovo vesolje.

Vem pa, da je sedaj težko, a čas celi rane, še tvojo bo…

Ja mislim, da je ona mene prebolela ko sva bila še v zvezi, zato je verjetno preživljala vse manj časa z mano, čeprav je govorila da zaradi šole. Sej ko pride tista sekunda treznega razmišljanja se nekak zavedam da je bilo potrebno da greva narazen, ampak trezno razmišljanje traja 2 sekundi pol pa spet na staro..
Moj največji problem pa ne sam tu z njo je to da se zelo hitro navežem in ko se bom temu zvest pa naj bo karkoli, težava nastane ko je to treba preboleti, kot zdaj.
Je pa res da več ne grem v zvezo dokler mim ne pride moja “sanjska ženska”, če obstajata dve, ker ena me odjebala=), kljub temu, da je imela napake je bila za mene perfektna, saj napake bo pa imel vsak…

Upajoc se mi zdi, da tebe muči , ker se preveč “obesiš” na njo in je ona cel tvoj svet, to pa zna bit zadušljivo in odbijajoče. Bodi zadovoljen sam s sabo, srečen, če je kdo s tabo, če ni pa tudi prav, ne pa da sedaj jokcaš zakaj je šla. Je pač šla, pa kaj.

Se podpišem pod Luk!

Veliko ljudi naredimo napako da vložimo 100% v vezo, ko ti pa vse propade se ti pa skoraj svet sesuje. In dejstvo je da se moramo prvo sami sebe naučiti ljubiti, in biti srečni ne da vso srečo in ljubezen stavimo na eno “tujo” osebo. Sama smatram partnerski odnos kot piko na i, torej samska sem lahko tudi čisto srečna in samostojna samo partner mi življenje recimo še dodatno obogati. Niti podrazno pa ne vlagam več v veze 100% tako kot sem v preteklosti. Ker mi je jasno da nam je vsem usojenih več ljudi, več ljubezni.

Vem da se sliši egoistično samo prvo je treba poskrbeti zase, da si sam s sabo srečen, šele potem si lahko tudi poiščeš primernega partnerja, ki ga pravilno ljubiš.

Še en verz iz Chaplinove pesmi, ki je meni zelo ljub:

Ko sem se resnično začel imeti rad,
sem se osvobodil vsega, kar ni bilo zdravo zame,
od jedi, ljudi, stvari, situacij
in od vsega, kar me je vedno ponovno povleklo nižje, proč od samega sebe.
Na začetku sem to imenoval „zdravi egoizem“,
a danes vem, da je to LJUBEZEN DO SAMEGA SEBE.

Jp moja napaka je bila ta da sem vložil v zvezo vse in celi svet se je vrtel okrog nje. Mislim pa da se je njena ljubezen do mene ohladila zaradi nekoga tretjega, čeprav sem bil še nekaj dni nazaj prepričan da temu ni tako in tudi sama je rekla da ne, mi je nekaj prijateljev namignilo v tej smeri.
Kr nekaj prijateljic pa tudi prijateljev mi je reklo (nekaj verjetn zaradi tolažbe) da se sploh še ne zavedam kakšno uslugo mi je naredila in da ko bom lahko o celotni stvari nepristransko razmislil bom to tudi sam videl.
Res je da sem se z nekaterimi dobrimi prijatli v času najine zveze oddaljil oz. se več niso družili z mano..in ko sem zdaj po dolgem času z njimi navezal stik jih je kr nekaj reklo, da sicer niso imeli nič proti meni, ampak preprosto moja punca jim ni sedla, ker naj bi se ob njej počutili manj vredne (tak vtis naj bi dajala). Sicer se je vedno smejala ko smo s kakimi mojimi prijatli šli ven, res pa je da skoraj vedno imela kaj za povedat čez njih ko sva prišla domov.
zato ne vem pred nekaj dnevi bi takoj bil nazaj z njo če bi rekla, če bi pa dans poklicala bi pa o vsej stvari vsaj nekaj dni premišljeval, pa tudi hvala bogu več ne študiram skos da bi jo poklical, imam še “krizne” trenutke ampak jih je velik manj…trenutno delam na tem, da bi jo iz fb izbrisal pa nikakor ne morm pritisnit tipke=(

če ti kaj pomaga…
ko sm jst zbrisala določeno osebo iz fb-ja…je blo kmalu precej boljš..res da nism več mogla spremljat kaj počne, kje je,.itd…
ampak dobra stran vsega tega pa je, da me kar naenkrat ni več zanimalo 😉

Počasi prehajaš v fazo jeze, potem pa glej, da še ne spustiš faze odpuščanja. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Marko po vsem kar sem naredil za njo (pustil svojo sanjsko službo da sem več zaslužil, pustil svoj faks da sem sem hodil na drugega v istem kraju kot ona, ker si je to želela, po celo leto varčeval da se je lahko pred prijatlcami hvalila kje je bila na dopustu, pustil svoje hobije ker sem bil tako zatrapan v njo njej pa niso bili všeč, zamenjal družbo, ki je njej bila bolj pogodu,….) mislim, da bo faza jeze kar moja zaključna.
Te stvari bi ji še rad povedal, ker je v najinem zadnjem pogovoru dejala da nisem nič žrtvoval za njo, rad bi ji tudi povedal, da več ne krivim sebe za razpad zveze,…nočem pa je poklicat/pisat ker bo po tem spet dobila občutek, da se “vesim” na njo.

Vem da ima vsaka zgodba dve plati, ampak resnično se trenutno ne spomnim niti ene stvari, ki bi jo ona žrtvovala v dobro najine zveze (sej ne da bi morala ampak js sem zelo velik).

Zvedel pa sem tudi da je prijatelci rekla, da se je z mano imela lepo, ampak da bi to zvezo ocenila kot povprečno!!! Ok vse lepo in prav, ampak zakaj je potem z mano bila toliko časa če ji je bilo povprečno, js se s tem ne bi zadovoljil, ne pri njej ne pri komu drugemu če bi imel takšno mišljenje.

Mene še vedno zanima, kako je zgledalo tisto, ko si se razburil (si omenil v enem svojih prvih prispevkov); upam, da boš fazo jeze preživel brez izbruhov, imam pa kar malo slab občutek. Še malo, pa boš začel pisati, da je smrdela.

Kar se pa njenih besed tiče – tudi ona je zdaj v fazi jeze ali zmagoslavja ali nečesapačže, kar se zgodi po razpadu zveze. Mislim, kaj pa naj reče: imela sem se lepo, zveza je bila super, on je fajn, ampak meni ni bilo več.
Verjemi, da bo čez pol leta menila drugače.

Kako je zgledalo ko sem se razburil..niti malo nisem bil agresiven (vzgojen sem tako, da NIKOLI niti v sanjah ne bi udaril ženske ali karkoli podobnega) povišal sem pač svoj glas, ji dal nekaj ultimatov, skratka šlo je “le” za zelo hud prepir. Pri katerem nisem vedel če naj se kregam ali jočem…če te je to zanimal ferbčna?
Jezo ne vem kako bom preživel, vsekakor je ne bom žalil, nadlegoval ali kaj podobnega, želim sam da ve da več ne krivim sebe za to kar se je zgodilo, ker tudi če sem bil tako slab fant skozi zvezo, bi lahko konec naredila že velik prej če je bila tako nesrečna kot je zdaj slišat od kolegic.

Hehe ne bom začel pisat da je smrdela…in tudi upam da ne dajem vtisa da sem jo prebolel, po mojem še začel nisem prav prebolevat…še vedno bi verjetno dal vse da bi bila v mojem objemu in bi občutil vonj njene kože (ko si pač rekla glede smradu=)- vem da je bilo verjetno rečeno v “)

Jah čez pol leta..recimo da si ona čez pol leta premisli in se hoče vrniti k meni…VERJETNO bi po kakšnem premisleku spet bila skupaj, ampak če pa bi v tem času bila s kakšnim drugim pa nikoli več, o tem sva se enkrat pogovarjala in ona ve da lahko marsikaj “požrem” tega pa ne bi mogel nikoli.

Upajoč, ni potrebno nikogar krivit, lahko se pa iz tega veliko naučiš. Itak sta oba odgovorna, da se vama ni izšlo. Če je ona želela, da ti menjaš faks in si ti to storil, je to lahko dejanje iz ljubezni ali pa dejanje iz obupa oziroma hrepenenja po ljubezni. Med tem je velika razlika. Če si se vedno prilagajal samo ti, ona pa nikoli, bi to zate moral bit nek alarm in bi moral primerno ukrepat. Vendar verjetno nisi, ker si se zbal, da bi jo s tem izgubil, užalil, karkoli. Vedno, ne glede na to, s kom boš, glej, da bo spoštoval tudi tvoje želje in glej in tudi ni ti potrebno izpolnit prav vsake njene želje. Če nekdo tega ne more spoštovat, potem te pač ni vreden. Pri partnerskem odnosu je pomembno, da sta oba pripravljena vlagat, se prilagajat, spreminjat, vse to, za boljši odnos in počutje, ne za voljo slabšega seveda. Ne vem, lahko da je v tem primeru šlo za odnos, žrtev in zajedalec. Seveda v takih trenutkih vsak svojo zgodbo opisuje zelo čustveno in ne preveč racionalno, zato tvoje zgodbe ne morem vzet kot resnico, pač pa le kot tvoj trenutni pogled.
Kar moraš spoznati je to, da ob naslednji priložnosti ne boš spet čutil potrebe po tem, da vse, kar imaš, zavržeš, za to, da bo njej “lažje”. Ker, nekdo, ki si resnično želi bit s teboj, kot osebo, si bo želel, da vse kar te je v življenju gradilo, zaposlovalo in s čimer si se ukvarjal, da vse to ohraniš še naprej. Logično je, da v neki meri določenim stvarem posvetiš manj časa zaradi novega odnosa, nikoli pa ne pustiš stvari, ki so te veselile. Seveda pa j v tvojem primeru šlo za to, da te je ona tako zelo razveseljevala, da te ostale stvari resnično niso več veselile in si ves čas posvetil njej, samo da je ne izgubiš. Vendar pa verjetno tudi njej ni bilo prijetno in se ni počutila svobodno, ko si se tako “zalepil” na njo, čeprav si je marsikaj, kar si storil, sama želela. Saj gremo vsi skozi podobno fazo, ko še ne vemo prav, kaj si resnično želimo. Mogoče si je ona samo želela občutka varnosti ob tebi (kadar nista bila skupaj), tebi pa je rekla, da bi rada, da menjaš faks in podobne stvari, ker ti tega ni znala povedat ali pa ti tega nisi sam začutil, razbral.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ti napajaš svoje nerealne upe s fantazijo, kar pomeni, da si ujetnik te fantazme, ki ti vedno prišepne, da pa bo mogoče vendarle spet prišla nazaj. To je bolj tipično za ženske vso to premlevanje, ko tehtaš spodleteli odnos iz vseh zornih kotov, analiziraš vsak njen stavek, ki ga je ali ga ni izrekla, se obešaš na posamično besedo, kakšen ‘globok’ in prenesen pomen neki vse bi lahko imela, pišeš in izpeljuješ neke teorije in domneve ‘kaj pa, če bo…’, ‘naštepal’ si kup zaporednih ‘eseističnih postov’, ki niso nič drugega kot slavospevi njej. Torej svojo fantazmo nenehno hraniš z domišljijo in spomini – fiksacija, ki te dela nefleksibilnega in te zaobjema z obsedenostjo z njo, saj se zapiraš in živiš za preteklost.

Ona te je le z lepimi besedami odpravila, ker te NIMA (več) rada. To pomeni KONEC, med vama ne bo več nikoli nič v ljubezenskem smislu! Zgodba je končana, na tebi pa je, da zbereš pogum in zapreš platnice te vajine zgodbe, ki je zgodovina, kot pa da prelistavaš za nazaj in vnemar trošiš energijo.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Jah matjazko mogoče imaš prav..ampak kolk ljudi poznaš, da so po tako dolgi zvezi in ljubezni, ki je bilo vloženo vanjo šlo kar naprej…ja zavedam se da je konec, v prejšnem postu sem sam odgovoril “ferbčni”, ki je napisala: verjemi čez pol leta bo mislila drugače.
Ampak kot sem rekel po tako dolgi zvezi se mi ne zdi narobe, da “analiziram” nekatere stvari, ker itak tega se čez noč ne da prebolet, jah če so slavospevi ravno ne vem, je pa dejstvo da še vedno v ospredje v mojih mislih silijo dobre stvari o njej, kot pa tiste slabe.
In ja tuhtam zakaj je spodletel odnos in ne bi rekel da je to tipično za ženske, verjetno je odvisno kaj si v odnosu čutil do partnerja pa če si moški al ženska…tud to tuhtanje ni po mojem skromnem mnenju nič slabega, ker nekoč (upam) bom srečno zaljubljen in če se bom zavedal napak, ki sem jih naredil zdaj, jih mogoče ne bom ponovil.
Aja pa ne bi rekel da zaradi tega živim v preteklosti, ker je od razpada minilo zelo malo časa.
Ne razumi me narobe cenim tvoje mnenje in če si ti kdaj bil v taki situaciji in naslednji dan odkorakal naprej si enostavno moj heroj=)

Jaz ti lahko povem iz moje iskušnje….pred leti…s fantom sva bila skupaj 4leta in ker enostavno ni hotel spremeniti določenih navad – bil je v coni udobja – sem sama naredila zvezi konec…ni mi verjel da mislim resno…tako sem se odselila od njega in si poiskala svoje stanovanje…ker mi -tako kot ti sedaj tej svoji punci – ni in ni dal mira….sva se po mesecu dni le dogovorila da se vidima…zunaj, v parku… bila sem trdno odločena, da ne želim več ponovno v to zvezo, če se nekaj ne spremeni…tako sem mu postavla tri pogoje, ki jih je moral sam pri sebi razčistit…moram pa poudarit, da niti jaz nisem morala živeti brez njega…enostavno sem ta mesec životarila – pa ne v materialnem smislu – skaratka, pogoji so bili takšni, katere sem bila 100% da jih ne bo bil sposoben uresničit oz. izvest…Da še poudarim…imela sma se fenomemalno, le da sva živela v neki coni udobja…skrata najina zveza ni napredovala….nakar še v istem tednu – nisem morala verjet – je začel korak po korak izpolnjevat moje pogoje….bilo je kot da sanjam….in da povem še danes sva skupaj in to je že kar nekaj let….in imava se še vedno zelo rada oz. jaz vem da ga po tej izkušnji še bolj ljubim…. Tako da mislim, da je čas da sam pri sebi predelaš kakšno zvezo sta imela in da probaš ugotovit kaj jo je motilo in mogoče ti ne upa povedat…spomni se kakšna je bila pred zvezo in kakšna je sedaj – kot oseba – to ti lahko veliko pove….mogoče je pričakovala kakšen določen korak naprej v vajini zvezi…pa ji ga nisi ponudil oz. naredil….

moj nasvet je….poglobi se v vajino zvezo in v sebe….če ne drugače pa jo prosi, da ti razloži, če je mogoče kaj pričakovala….pa vsekakor te razumem kako se počutiš in upam, da boš zadevo rešil….

🙂

Lepo, sem vesel da se ti je izšlo..pri meni je stvar malo drugačna mislim, da enostavno uživa zdaj ko je brez mene. Kakšna je bila zveza, z izjemo zadnjih nekaj tednov je bila odlična (to je moje mišljenje) s strani moje punce pa je bila povprečna..vsaj tako je rekla.
Čeprav sem v zadnjih nekaj dnevih naredil velik korak naprej jo seveda še vedno noro pogrešam. Glede korakov naprej v zvezi pa je tako, urejal sem nama skupen dom (kar v teh časih ni ravno lahko) in čeprav si je tega zelo želela (vsaj tako je govorila) ni niti enkrat v zadnjih tednih najine zveze vprašala kako daleč je stanovanje (polaganje parketa ipd..)
Tudi v zadnjih dneh opažam na FB (ne nisem je še zbrisal=) da kar naprej objavlja neke zgodbe kako lepo se ima, komentira vse kar kakšen prijatelj napiše…(no mogli bi sami videt) ampak imam občutek kot da se mi hoče “maščevati” oz. nekaj povedati, čeprav ne vem zakaj saj je ona pustila mene… Kakorkoli že, vem, da sem naredil in poskusil VSE da bi bila nazaj skupaj in ker ni pokazala nobenega interesa ji več ne bom težil…kaj je dobra stran tega da me je pustila…ugotovil sem, da imam nekaj zelo dobrih prijateljev, ki so mi v zadnjih dneh zelo pomagali, za njo pa upam da bo srečna in da bo nekoč nekoga ljubila tako, kot sem jaz njo.
Je pa res kar ste govorili, zaposlil sem se s svojimi hobiji, vzel dodatno delo v službi, jutr grem s prijatli ven..skratka nekak sem zaživel naprej..kar si pred 7 dnevi nisem mogel niti predstavljat.
Da pa jo popolnoma prebolim, pa me verjetno čaka še dolga pot=(

To kar ona piše na FB, je lahko samo njena igra. Meni je namreč smešno, da bi ljudje rakšne informacije delili javno, ker če se res zabavaš, potem ti tega ni treba delit z širnim svetom, ampak se preprosto zabavaš in tega ne razglašaš na ves glas. Če bi pa rad, da drugi vidijo, kako si “srečen”, potem pa začneš glumit na tak način. Ampak to spet ni nujno, mogoče je pač tak tip človeka, da resnično vse deli z drugimi. Jaz še vedno v tem vidim osamljenost. Mogoče je res razočarana nad tabo, pa to še ne pomeni, da si ti kriv. Mogoče bo nekoč spoznala, da je bil ona tista, ki je v odnos premalo vložila, pa si tega danes še ne more priznat, ali pa tega niti ne opazi.

Ja marko tudi js sem mnenja da če si srečen tega ni treba objavit na fb…sam ni tak tip človeka dokler sma bila skupaj je v 2-3 letih dala par objav na fb, zdaj pa kr dežujejo..ja tud js mislim, da se gre neko igro, posebej ker vse skozi piše neke verze o ljubezni itd…jah drgač je pa sama priznala da je v odnos vložila premalo, če pa misli resno ali ne pa ve sam ona

Česa takega pa še nisem nikoli prebrala, pa sem mislila da poznam že kar nekaj verzij na to temo, od svojega bivšega sem med drugim slišala, da upa, da bom nekoč z nekom, ki me sploh ne bo imel rad… ccccc
Zelo lepo si to napisal, kaj naj rečem… in seveda je dobra stran tega da te je pustila, namreč, ne moreš biti s punco, ki te nima več rada… to bi tudi tebi postalo mučno.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

No jaz sem preprična, da ni to nobena igra, da se zdaj pač po tolikih letih počuti prosto in na nekem novem začetku; ni več čustveno vpletena v zvezo, ker je šla čez to, in ji je lepše kot zadnje tedne, ko se je pri sebi spraševala verjetno poddobno, kar se upajoč sprašuješ zdaj.

Marko, saj ti si tudi sem že milijonkrat napisal, kako vse in vsakogar razumeš in še milijonkrat si potem pripisal, da pa drugi ne. In še celo, da to razumeš.
Tudi glede razumevanja je tako, da če neko reč razumeš, pač tega ne ponavljaš kot neko božjo molitvico.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

New Report

Close