Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Prosim oglasite se tiste, ki vam je uspelo

Prosim oglasite se tiste, ki vam je uspelo

Pozdrav vsem.

Zanima me, katerim od vas, ki imate otroke alergične na jajce, mleko in sojo je uspelo podaljšati porodniški dopust?
Spadam pa pod CSD na Podmilščakovi, če je to sploh pomembno.

Hvala VAM za pomoč, ker me zelo zanima, če imamo kaj možnosti.

LP

Meni pred 4 leti, alergija na mleko in jajca, diagnoza in dieta od 6m, sem pa še dojila :o)
Spadam pod isti CSD, je pa menda strožje te dni, ker je veliko alergij (tako alergologi)
Oddaj prošnjo, upam da uspe!

lp,
m.

Sama sem v lanskem letu dobila odobreno podaljšano porodniško, za enake alergije, kot jih imate vi. Alergologinja mi je napisala priporočilo za podaljšanje. Kar se tiče dodatka za nego, sem imela več problemov in sem bila dvakrat zavrnjena. Z novim priporočilom, pa mi je le uspelo.

Za našo hčerko smo imeli potrjene le alergije na mleko in jajca. Brez nobenega priporočila mi je uspelo podaljšati porodniško že v prvem poskusu, sem pa tudi jaz dojila in je bila takrat hčerka še vedno praktično samo dojena in zato tudi jaz na strogi dieti.

Pri dodatku za nego pa mi ni uspelo, tudi po pritožbi ne.

Irena

Hvala dekleta, zdaj ste me p kar opogumile!

Ajdaa, koliko pa znaša dodatek za nego, kako zaprosiš zanj?
Pa še to, do kdaj ste dobile podaljšano porodniško, kdaj ste oddale vlogo, je to res največ 90 dni?
No, sej imam še tono vprašanj, sam se bom raje ustavila tu, da vas ne zasujem.:))

Še enkrat hvala, super ste.

Dodatek za nego znaša nekaj več kot 20.000 Sit .
Na CSD dobiš obrazec za vlogo , ki ga izpolniš, dodaš izvide testiranj in vlogo oddaš na centru .Od tam pošljejo vlogo na KC . Mi smo na odgovor čakali več kot dva meseca (dopusti) .
Mislim da je njihov kriterij : alergija na dve osnovni živili + še kaj in da ti to izpolnjuješ .

L.P. In ugodno rešene prošnje …

Meta

New Report

Close